17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ: Στη Γαλλία για τον αγώνα με την Στρασμπούργκ

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Γαλλία για τον αυριανό (5/1, 21.00) αγώνα με την Στρασμπούργκ για τα Play In του Basketball Champions League. Η γαλλική ομάδα είχε ζητήσει αναβολή, εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά τελικά το αίτημα δεν έγινε δεκτό και οι Τζον Ρόμπερσον και Γιανί Μορέν αναμένεται να μην αγωνιστούν.

Οι δύο παίκτες δεν προπονήθηκαν σήμερα και όλα δείχνουν πως δεν θα είναι στη διάθεση του Λάσο Τουόβι, με τον Φινλανδό προπονητή να αρνείται να σχολιάσει επί του θέματος. Ο Ρόμπερσον είναι ο πρώτος σκόρερ της γαλλικής ομάδας με 17.8 πόντους μέσο όρο και μοιράσει πέντε ασίστ ανά αγώνα, ενώ ο Μορέν, είναι ο σέντερ που ξεκινά βασικός και έχει 10.6 πόντους και 4.2 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης αναφέρθηκε στην αυριανή αναμέτρηση:  «Σίγουρα δεν είμαστε στην κατάσταση που θα θέλαμε και σίγουρα δεν είμαστε ενεργειακά, όπως μετά το τελευταίο ματς παιχνίδι στο πρωτάθλημα με τον Άρη, όταν και ξεκίνησαν τα προβλήματα με τον κορονοϊό στην ομάδα. Φάνηκε νομίζω πολύ καθαρά στο παιχνίδι με την Ιγκοκέα. Μας δόθηκε η δυνατότητα για μία εβδομάδα να κάνουμε προπονήσεις, χωρίς όμως να είμαστε πλήρεις. Είχαμε απουσίες, δεν θα έχουμε σε αυτό το παιχνίδι τον Γκρίφιν και τον Γιάνκοβιτς. Παρόλα αυτά κάναμε αυτό που έπρεπε και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Μιλώντας για το κλειδί της αυριανής αναμέτρησης τόνισε: «Είναι καθαρά παιχνίδι ρυθμού. Πρέπει να ελέγξουμε τους αιφνιδιασμούς και να μην δεχτούμε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Το αμυντικό ριμπάουντ είναι σημείο κλειδί. Είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ οπότε δεν πρέπει να τους δώσουμε δεύτερες επιθέσεις. Και να περιορίσουμε παίκτες που σουτάρουν με πολύ υψηλά ποσοστά στο τρίποντο. Να μην τους δώσουμε ελεύθερα σουτ».

Το αυριανό θα είναι το πρώτο παιχνίδι και θα υπάρχει επαναληπτικός στη Θεσσαλονίκη: «Η ιστορία αυτών των αγώνων έχει δείξει ότι το πρώτο παιχνίδι μιας τέτοιας σειράς είναι το πιο κρίσιμο, αλλά είμαστε και σε μία περίοδο πολύ ιδιαίτερη. Έχουμε να διαχειριστούμε σημαντικά προβλήματα και το πως θα επανέλθουμε. Δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστούν οι ομάδες και σε τι κατάσταση θα είναι. Είναι δεδομένο ότι η πανδημία αλλάζει την εικόνα και δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες».

Ο Λυκογιάννης μίλησε και για το τελευταίο απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον Ντεμέτρε Ρίβερς: «Δεν έχει κάνει πολλές προπονήσεις μαζί μας, αλλά έχει αφομοιώσει αυτά που έχουμε δείξει. Έχει εμπειρία από τη διοργάνωση, έχει αθλητικότητα και είναι έτοιμος να μπει και να παίξει. Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει».

Την αποστολή του ΠΑΟΚ θα συνοδεύσουν όπως σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, ο πρόεδρος Θανάσης Χατζόπουλος και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Τριλυράκης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ