26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 64-81: Άνετος στο… «Παλατάκι» του (vids+pics)

Ο Παναθηναϊκός κερδίζει ασταμάτητα τα τελευταία έξι χρόνια στην Πυλαία και το έκανε για ακόμη μια φορά στην 6η αγωνιστική της Basket League, περνώντας άνετα με 81-64 επί του ΠΑΟΚ και δείχνοντας αντίδραση, μετά τον απόλυτο διασυρμό του στο Βελιγράδι, ελπίζοντας πως πραγματοποιεί μια νέα αρχή αγωνιστικά για τον εαυτό του.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό εξαρχής να... δώσει απαντήσεις και, με τις μπάλες να πηγαίνουν στον Παπαγιάννη για να τις τελειώνει, προηγήθηκε με 2-12 στα μέσα μόλις της πρώτης περιόδου. Μετά από ένα γρήγορο 4-0 του ΠΑΟΚ, οι «πράσινοι» συνέχισαν το ίδιο δυναμικά, έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και καταλύτη στις δύο πλευρές τον Σαντ Ρος, που επίσης έδινε λύσεις και «έδενε» την άμυνα, με συνέπεια το 11-25 του δεκαλέπτου να είναι λογικό.

Ο Κασελάκης πήρε επίσης την μπάλα χαμηλά και με την ίδια συνταγή οι παίκτες του Πρίφτη ανέβασαν το δείκτη της διαφοράς σύντομα στο +20 (11-31 στο 13'). Οι γηπεδούχοι σκόραραν για πρώτη φορά κοντά στα 3.5 λεπτά της δεύτερης περιόδου και κατάφεραν να βρουν αντίδραση στη μαχητικότητα του Τζόουνς, το επιθετικό ταλέντο του Γκρίφιν και το «μπλοκάρισμα» του αντιπάλου τους στα μακρινά σουτ, για να μειώσει μέχρι το -11 ο Κάρτερ με ένα εκπληκτικό «τετράποντο» (28-39), αλλά ένα τρίποντο του Κασελάκη στον αιφνιδιασμό κράτησε ακέραια τη διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου στην ανάπαυλα (28-42).

Το πρώτο μισό της τρίτης περιόδου χαρακτηρίστηκε από μια «ραψωδία» του ΝτιΛέο, που βρήκε ρυθμό και σκόραρε απανωτά τρίποντα, χάρη στα οποία η ομάδα του μείωσε στο -6 κι έκανε ξανά αισθητή την παρουσία της για τη διεκδίκηση του ματς (44-50). Αυτό, που έσωσε τον Παναθηναϊκό σε εκείνο το διάστημα, ήταν πως επίσης έβρισκε σκορ από κοντά με τον Παπαγιάννη, με συνέπεια μέσα σε δύο λεπτά, μετά το τάιμ άουτ του Πρίφτη, να ανεβάσει πάλι τη διαφορά με σερί 0-8, το οποίο χάρη στο επιθετικό ταλέντο του Μέικον και την επιμονή του Κασελάκη στο τέλος του δεκαλέπτου, του χάρισε ένα +16, που φαινότανα σφαλές (50-66).

Ο Παπαγιάννης συνέχισε να τελειώνει ιδανικά τις φάσεις και η απόσταση των δύο πλευρών βρέθηκε και πάλι στους 20 πόντους για τους φιλοξενούμενους (54-74 στο 34'), αλλά ο Πρίφτης αποφάσισε πως χρειαζόταν στο +17 στα μέσα της τελευταίας περιόδου να ηρεμήσει την ομάδα του, όταν ο Τζόουνς βρήκε πάλι λύσεις και μείωσε από τη γραμμή των βολών (58-74). Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν ανησύχησε και τα υπόλοιπα λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικά, για να πάρει ένα «διπλό» με εμφάνιση πειστική, τουλάχιστον για τις εντός συνόρων υποχρεώσεις του. Άξια αναφοράς ήταν η... μάχη της νέας γενιάς ανάμεσα στον 15χρονο Νεοκλή Αβδάλα και τον... πρωτοετή φοιτητή στην Ξάνθη, Αριστείδη Ρούμογλου.

Δεκάλεπτα: 11-25, 28-42, 50-66, 64-81

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε άλλη μια μεστή εμφάνιση, με τα πάντα να αρχίζουν και να τελειώνουν σε αυτόν, όταν χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός να βρει σκορ και να έχει μια σταθερά στην άμυνά του. Ήταν εξαιρετικός και με διάρκεια, τελειώνοντας με 16 πόντους, 8/9 δίποντα και εννέα ριμπάουντ, με τα 4 λάθη του να μην είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμα, καθώς τα πρώτα δύο έγιναν πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός άντλησε δύναμη από τις λύσεις κοντά στο καλάθι, σημειώνοντας το εξαιρετικό 71% με 28/39 δίποντα, εκμεταλλευόμενος έτσι τις 10 παραπάνω κατοχές του (6-8 επιθετικά ριμπάουντ, 20-12 λάθη).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ