17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ-Κολοσσός 86-80: Τα κρυφά χαρτιά στήριξαν τον Τζόουνς (pics, vid)

Υπό την πίεση του αρνητικού ρεκόρ του στην Basket League και υπό το βάρος του ευρωπαϊκού αποκλεισμού που προηγήθηκε μερικές μέρες νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ σημείωσε μία σημαντική νίκη μέσα από την οποία ευελπιστεί να κάνει την επανεκκίνηση του. Επικράτησε του Κολοσσού στο PAOK Sports Arena για τη 12η αγωνιστική με 86-80.

 


Ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη μέσα από ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με κορυφαίο τον Μάρβιν Τζόουνςς, τον πολύ θετικό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, Ρίβερς αλλά και τους Τολιόπουλο, Καμπερίδη να βγαίνουν σαν κρυφά χαρτιά από το μανίκι του Άρη Λυκογιάννη.

 


Η ομάδα της Ρόδου που έχασε για τέταρτη φορά στα έξι εκτός έδρας παιχνίδια της, είχε μείνει σχεδόν ένα μήνα χωρίς δράση –τελευταίο παιχνίδι της ήταν στις 19 Δεκεμβρίου με το Περιστέρι- και έδειξε επηρεασμένη σε ένα βαθμό. Αυτό κατά βάση φάνηκε στην τέταρτη περίοδο όταν δεν έδειξε να έχει δυνάμεις να ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ και κρατήθηκε μόνο από τα τρίποντα.

 

 

Από τα ξεχωριστά στοιχεία της αναμέτρησης, η επιστροφή του Βαγγέλη Μαργαρίτη για πρώτη φορά ως αντιπάλου του ΠΑΟΚ και μετά από εννιά χρόνια στα ασπρόμαυρα και η αποβολή του Βασίλη Ξανθόπουλου μόλις στον 12ο λεπτό με τεχνική ποινή και αφού νωρίτερα είχε χρεωθεί με ένα αντιαθλητικό φάουλ.

 

Με διάθεση να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι, ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις στα πρώτα λεπτά του αγώνα (9-0 στο 4’) αφού την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη 0/8 σουτ, παρότι βρήκαν πέντε δεύτερες επιθέσεις. Στα μέσα της περιόδου ο Κολοσσός βρήκε τους πρώτους πόντους του μετά από 12 αναπάντητους του ΠΑΟΚ και άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης μέσα από τρία διαδοχικά τρίποντα που του επέτρεψαν να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά (14-11). Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα ξέσπασμα όμως για να βρεθούν για πρώτη φορά μπροστά με διψήφια διαφορά (23-13) πριν κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ με σκορ 26-15.

 

 

 

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, το ματς τελείωσε για τον Βασίλη Ξανθόπουλο που χρεώθηκε με τεχνική ποινή για flopping και σε συνδυασμό με ένα αντιαθλητικό που έκανε προς το τέλος της πρώτης περιόδου, αποβλήθηκε! Ο Κολοσσός όμως δεν έχασε τη συγκέντρωση του και με οδηγό τον Φλόιντ πλησίασε ξανά (35-30 στο 15’). Με 8/13 τρίποντα στα πρώτα 17 λεπτά του ματς, οι φιλοξενούμενοι άσκησαν ακόμη περισσότερη πίεση στους γηπεδούχους (40-36) για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με τη διαφορά στους πέντε (44-39).

 


Στα χαρακτηριστικά στοιχεία του πρώτου μέρους, το μόλις ένα λάθος του ΠΑΟΚ και τα 9/15 τρίποντα του Κολοσσού.

 

 

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Κολοσσός πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα και δείχνοντας πολύ πιο συγκεντρωμένος στα πρώτα λεπτά «έτρεξε» ένα σερί 12-0 (44-51 στο 24’), η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση (51-51 στο 25’) όμως η περιφερειακή άμυνα του συνέχισε να είναι αναιμική αφού ο Κολοσσός έβαζε τα τρίποντα σαν σε προπόνηση (54-61 στο 27’). Ένα νέο ξέσπασμα όμως των γηπεδούχων με τρίποντα, τους έφερε μπροστά στο τέλος της περιόδου (62-61).

 

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίρνει ενέργεια και λύσεις από τον Ντιμίτρι Ρίβερς και με σταθερά καλό τον Τζόουνς, ξέφυγε με 12 στο 35’ (79-67) αφού την ίδια ώρα ο Κολοσσός έπαψε να έχει «καθαρό» μυαλό και δυσκολευόταν πολύ στην επίθεση. Τον κράτησε ως ενός σημείου με δύο τρίποντα ο Τιλί (81-73 στο 37’) και παρότι ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος επιλογές, απόρροια της αδικαιολόγητης βιασύνης του, δεν άλλαξαν οι ισορροπίες μέχρι το τέλος.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Μάρβιν Τζόουνς είναι ο MVP όλης της σεζόν ως τώρα για τον ΠΑΟΚ και το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν εξαίρεση. Ο Αμερικανός απέναντι σε μία από τις πρώην ομάδες του, δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του μέσα στις ρακέτες τελειώνοντας τον αγώνα με double-double, 20 πόντους, 13 ριμπάουντ, 7/12 σουτ, 6/6 βολές, πέντε κερδισμένα φάουλ και δύο ασίστ.


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Ντιμίτρι Ρίβερς ήταν αυτός που στο τέταρτο δεκάλεπτο έσπασε τις πολύ λεπτές ισορροπίες των τριών πρώτων περιόδων. Σκόραρε (14), πήρε ριμπάουντ (6), έκλεψε μπάλες (3) και επιβεβαίωσε ότι έχει προσαρμοστεί σε σημαντικό βαθμό στον ΠΑΟΚ, αν και βρίσκεται μόνο δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη.


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά του σκορ μέσα από τη ρακέτα ήταν μεγάλη για ένα τόσο «κλειστό» παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ πήρε 32 πόντους και ο Κολοσσός μόλις 18, κάτι που εξηγείται από τα πολλά τρίποντα του (16/31) αλλά και από την αναποτελεσματικότητα του από κοντά (11/31 δίποντα). Σημαντική η διαφορά και των πόντων από αιφνιδιασμό (13-3).


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ