21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΑΟΚ-Άρης 96-64: Αιχμαλωσία στο «Παλατάκι»! (vids+pics)

Το αφεντικό στη Θεσσαλονίκη είναι ένα, ο ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κράτησε για το ντέρμπι με τον Άρη το καλύτερό του παιχνίδι στην φετινή Basket League, «διέλυσε» το συμπολίτη με 96-64 και πήρε άλλη μια μεγάλη ανάσα βαθμολογικά, ανεβαίνοντας στο 3-6 και αφήνοντας στο 4-5 τους «κίτρινους», αποκτώντας ενδεχόμενο πλεονέκτημα, αν στο μέλλον συναντηθούν.

Μετά τη συγκίνηση για τον Γέλοβατς και τη μαγική στιγμή με τα άτομα με ανάγκες, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παρκέ... εξαφανίζοντας τον αντίπαλό του, παίρνοντας παλμό από την εξέδρα του για να ξεκινήσει με το «εκκωφαντικό» 15-0 στα πρώτα 4.5 λεπτά της αναμέτρησης, με πολυφωνία στην επίθεση και εκμετάλλευση του γεγονότος, ότι ο Άρης... δεν μπήκε στο παρκέ. Οι παίκτες του Καστρίτη έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, με τα τρίποντα να ακολουθούν για τους γηπεδούχους και το 27-6 να έχει έρθει σαν «κεραυνός» πάνω τους.

Οι σκόρερ συνέχισαν να προστίθενται για τον Λυκογιάννη και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να «αιμορραγούν» αμυντικά, δεχόμενοι φάσεις με κάθε τρόπο, ακόμη και με κλεψίματα και επιθέσεις σε ανοικτό γήπεδο από τον «Δικέφαλο». Την ίδια στιγμή, ο Άρης επιχείρησε να δώσει την μπάλα στον Κέλι και να «χτυπήσει» κοντά στο καλάθι, αφού το πρώτο τρίποντο σημειώθηκε στο 19ο λεπτό από τον Κάουαν, αν και ήδη ο ΠΑΟΚ είχε ήδη φτάσει στο +30 με τον Καμπερίδη επίσης κεφάτο, προτού ο Κάουαν με ένα ακόμη λέι απ του διαμορφώσει το 54-26 του ημιχρόνου, παλεύοντας σχεδόν μόνος του να... συμμαζέψει τα συντρίμμια.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να «σφυροκοπά» το αντίπαλο καλάθι, είτε με τον Ογκμπέιντε είτε με τους περιφερειακούς του, συνεχίζοντας να ανεβάζει το δείκτη του σκορ, φτάνοντας στο +33 με τρίποντο του Λαβ (70-37 στο 27'). Κάπου εκεί, ο Άρης επιχείρησε να εμφανιστεί, ώστε τουλάχιστον να περισώσει οτιδήποτε μπορούσε από τη διαφορά, με την οποία έχανε, με την άμυνα των «κιτρίνων» να είναι βελτιωμένη και να κλείνει διαδρόμους, ενώ τα μακρινά σουτ του Ουίλιαμς και του Κάουαν μείωσαν στο -25, ελπίζοντας να περιορίσουν κι άλλο τη «ζημιά» προς το τέλος (76-51).

Ο Τολιόπουλος και ο Ντιλέο υπενθύμισαν στον Άρη ποιος έκανε κουμάντο στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι «ασπρόμαυροι» να επανέλθουν σε διαφορά άνω των 30 πόντων κοντά στα μέσα της τελευταίας περιόδου (85-53 στο 34'), καθιστώντας ως ερώτημα πια το ποια θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα και αν θα αποκτούσε... διαστάσεις ρεκόρ. Ο ΠΑΟΚ «κυνήγησε» μέχρις ενός σημείου το ιστορικό +35 από τη σεζόν 2009-2010, αλλά σταμάτησε στην τελευταία επίθεση, μένοντας στο 96-64 και πανυγυρίζοντας ένα μεγάλο θρίαμβο.

Δεκάλεπτα: 27-6, 54-26, 76-51, 96-64

ΟΛΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ: Ο ΠΑΟΚ είχε έναν φοβερό πλουραλισμό στην επίθεσή του, ενώ και στην άμυνά του ήταν αποτελεσματικός χάρη σε πολλούς συντελεστές, άρα είναι άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάποιον με σταθερά κορυφαία παρουσία, ίσως να ήταν ο Ντέιβιντ ΝτιΛέο, σημειώνοντας 16 πόντους, με 4/7 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και κανένα λάθος σε κάτι παραπάνω από 32 λεπτά, κόβοντας στο τέλος... το βήχα από τον Άρη, όταν θέλησε να μειώσει τη διαφορά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε τέτοιο συντριπτικό ματς, τέτοιοι είναι και οι αριθμοί, ειδικά στα σουτ. Ο ΠΑΟΚ σούταρε με 11/19 στα τρίποντα και ποσοστό 57%, τη στιγμή που ο Άρης είχε 8/31 και ποσοστό 25%. Παράλληλα, στα δίποντα ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε 24/35 δίποντα με 68% ποσοστό, ενώ οι «κίτρινοι» 16/28 με 57% ποσοστό.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ