18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παντελάκης: «Διαφoρετικό παιχνίδι»

Με την πρόκριση σχεδόν εξασφαλισμένη ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς άγχος στην Ουγγαρία, κόντρα στην Τσεγκλέντ, στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Eurocup Γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» θα αγωνιστούν την Πέμπτη (05/12, 21.30) στο «Gal Jozsef Sportcsarnok» και για να περάσουν στην επόμενη φάση χρειάζονται είτε νίκη είτε ήττα με διαφορά μικρότερη των 40π. (επικράτησαν με 93-53 στο πρώτο παιχνίδι, στο ΣΕΦ). Στόχος τους, βέβαια, δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του ροζ φύλλου, όπως τόνισε και ο Γιώργος Παντελάκης στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη: «Είναι σίγουρα ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο στο ΣΕΦ. Από τη μεριά μας οφείλουμε να είμαστε 100% προσεκτικοί, αφού η αντίπαλός μας θα είναι άλλη ομάδα στην έδρας της. Είναι δεδομένο πως πρόκειται για ένα παιχνίδι που θέλουμε και τη νίκη, αλλά και μια καλή διαφορά, ώστε να πλασαριστούμε υψηλότερα στην κατάταξη του Eurocup. Αναφορικά τώρα με το παιχνίδι, στόχος μας είναι να σταματήσουμε το σουτ της και γενικότερα να περιορίσουμε την περιφέρεια της Τσεγκλέντ».

Η Εβίνα Σταμάτη, από την πλευρά των παικτριών, επεσήμανε: «Σίγουρα, θα πρέπει να διαγράψουμε από το μυαλό μας το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα στην Ουγγαρία κι έχουμε δουλέψει αρκετά για το παιχνίδι εκεί. Όπως είπε και ο κόουτς, στο μυαλό μας είναι η νίκη και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά, γιατί χρειαζόμαστε τους πόντους για την επόμενη φάση του Eurocup. Είμαστε έτοιμες και θα δώσουμε τα πάντα για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η Μαρία Αυτζή δεν ακολούθησε την αποστολή, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού. Έτσι, στη διάθεση του προπονητή τους θα βρίσκονται οι Πηνελόπη Παυλοπούλου, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, Τζέσικα Τόμας, Άννα Γιουρτσένκοβα, Άννα Σπυριδοπούλου, Μπασάρα Γκρέιβς, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, Αγγελική Νικολοπούλου, Τζάκι Γέμελος, Αφροδίτη Κοσμά και Βασιλική Λούκα.

Θυμίζουμε πως στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα περάσουν οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες, δηλαδή συνολικά 24 ομάδες. Οι οκτώ ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ θα εξασφαλίσουν απευθείας την παρουσία τους στους «16» και υπόλοιπες δεκαέξι θα δώσουν διπλούς αγώνες, με τις οκτώ νικήτριες να συμπληρώνουν το «παζλ». Ο Ολυμπιακός είναι, αυτή τη στιγμή, δεύτερος στον όμιλό του με έναν βαθμό διαφορά από την τρίτη Τσεγκλέντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ