17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πανταζόπουλος: «Δεν χωράνε μικροσυμφέροντα στον ΕΣΑΚΕ»

Ο Γιώργος Πανταζόπουλος άφησε το στίγμα του στα παρκέ σαν ένας πολύ επιθετικός παίκτης. Το ίδιο δείχνει διατεθειμένος να κάνει και στην παραγοντική του καριέρα. Ο τίτλος του προέδρου ΚΑΕ ακούγεται αρκετά βαρύς, αλλά ο ίδιος δείχνει ότι του αρέσει, εννοώντας φυσικά τις αρμοδιότητες. Το Περιστέρι έχει μια πολύ καλή οργάνωση μέσω της συνεργασίας του με το αφεντικό της ΚΑΕ Φίλιππο Κότση, ενώ έντονη είναι και η παρουσία του στον ΕΣΑΚΕ. Από καιρό έχει... υψώσει φωνή για τα χρόνια κακώς κείμενα του συνδέσμου, επιχειρεί να είναι παρών στην αναδιοργάνωση, έζησε έντονα τις περιπέτειες των τελευταίων ημερών και περιμένοντας κι αυτός τις οριστικές εξελίξεις μίλησε στο Basketa.gr για ορισμένα καίρια ζητήματα της ένωσης των ΚΑΕ.
 
 
-Ησουν από αυτούς που από νωρίς «φώναζες» να πάρει ο ΕΣΑΚΕ την τύχη του σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις στα χέρια του. Την πήρε, αλλά ετεροχρονισμένα. Υπερισχύει η ικανοποίηση ότι έστω και από του χρόνου θα μπορείτε να βάλετε τους κανόνες ή η πίκρα για μια ακόμα περιπετειώδη pre - season?
 
«Η αλήθεια είναι ότι θα βοηθούσε να είχε γίνει από φέτος, αλλά από τη στιγμή που τελικά έγινε νόμος και ο ΕΣΑΚΕ από του χρόνου έχει πάρει το δικαίωμα της προαδειοδότησης είναι τόσο σημαντικό βήμα, το οποίο το γεγονός ότι θα ισχύσει έναν χρόνο μετά είναι μικρή λεπτομέρεια σε σχέση με την απόφαση. Είναι τεράστια επιτυχία του ΕΣΑΚΕ, καθώς πραγματικά παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Ξέρω ότι ζούμε με το σήμερα, ότι πολλά μπορούν να ειπωθούν για αυτά που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, αλλά επειδή πραγματικά είμαστε πολλοί αυτοί που έχουμε πάρει ζεστά το θέμα της ριζικής αναδιοργάνωσης, ξέρω ότι έχουν μπει οι βάσεις για κάτι καλό».
 
 
-Προς τα έξω όμως πάλι βγήκε εικόνα ασόβαρου πρωταθλήματος. Ο κόσμος δεν ψάχνει λεπτομέρειες, βλέπει απλά γεγονότα, αναβολή πρεμιέρα, προβλήματα αδειοδοτήσεων, χορηγούς στο παρά ένα, δεν είναι πλήγματα αυτά;
 
«Σίγουρα είναι πλήγματα, αλλά επειδή έχει αρχίσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για να οργανωθούμε εκ των έσω από την αρχή δεν πιστέψαμε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα τα οποία είναι γενικευμένα τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι τελικά και χορηγούς βρήκαμε και κεντρική διαχείριση είχαμε και το θέμα με τις αδειοδοτήσεις μπορεί να λυθεί και θα μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα, ώστε να καταφέρουμε να ολοκληρωθεί έχοντας όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ανταγωνισμό, ενδιαφέρον, κόσμο, που είναι και το μεγάλο μας στοίχημα».
 
 
-Οι δύο δράσεις ενότητας, μετά από χρόνια, το σημαντικό τηλεοπτικό και η ενιαία στάση στην αναβολή για να δοθεί η ευκαιρία στους δύο με το πρόβλημα, ήταν πρόσκαιρα και για κοινά συμφέροντα ή γίνεται η αρχή να αλλάξει το να κοιτάζει ο καθένας την πάρτη του;
 
«Όλη αυτή η ενότητα που βγήκε τις τελευταίες 10-15 ημέρες και κυρίως με την στάση στο τηλεοπτικό και την κεντρική διαχείριση, είναι σίγουρα ένα θετικό μήνυμα. Θέλω να πιστεύω και ότι δεν είναι πρόσκαιρο. Μετά από 20 χρόνια κατάφερε ο ΕΣΑΚΕ να το φέρει στο τραπέζι και να το πετύχουμε, έχει δείξει σε όλους το δρόμο ότι δεν μπορούμε να κοιτάμε μικροσυμφέροντα ομαδικά, αλλά ο στόχος πρέπει να είναι ότι όλοι μαζί θα πάμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Φαίνεται ότι αυτή πλέον την διάθεση την έχουν όλα τα σωματεία που συμμετέχουν».
 
 
-Και ποιον μπορεί να πείσει ο ΕΣΑΚΕ ότι αλλάζοντας ο νόμος θα λειτουργήσει σοβαρά; Το παρελθόν δεν πείθει για τέτοιοες προθέσεις και για το ότι πάλι δεν θα αναζητούνται παράθυρα για ερμηνείες κατά το δοκούν.
 
«Ο νόμος είναι τόσο ξεκάθαρος που από τη μια μόνοι μας ζητήσαμε να αλλάξει ο νόμος άρα είμαστε υποχρεωμένοι να μην αφήσουμε κανένα παράθυρο και καμία ερμηνεία για να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Πρέπει όσες συμμετέχουν ή, θα θελήσουν να συμμετέχουν να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κανόνες για να ετοιμαστούν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ 2021-22. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι να καταλάβουμε ότι αυτό είναι μονόδρομος».
 
 
- Αν με το καλό αρχίσει όπως αρχίσει το πρωτάθλημα, σκοπεύετε να αρχίσετε έγκαιρα ενέργειες για την επόμενη χρονιά ή πάλι θα φτάσουμε Ιούνιο για να αρχίσουν οι συζητήσεις;
 
«Από την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα που θα είναι το άλλο Σάββατο, σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, θα πρέπει να γίνουν όλες αυτές οι ενέργειες ώστε μέχρι τον Φεβρουάριο, Μάρτιο να είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα να έχουν ενημερωθεί όλοι όσοι συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα εγώ πιστεύω θα πρέπει να ενημερωθούν οι ομάδες της Α2 ποιές θα είναι οι ενέργειες για να προλάβουν χρονοδιαγράμματα γιατί βάση νόμου του χρόνου 30/6 θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να πάρουν αδειοδότηση για την σεζόν 2021-2022».
 
 
-Ακούμε ότι έχουν μαζευτεί αρκετές ομάδες που θέλουν να λειτουργήσει σοβαρά το μαγαζί. Υπάρχει αυτό το μπλοκ και αν όχι ονομαστικά αριθμητικά μπορούμε να πούμε πόσοι είναι;

«Δεν θα ήθελα να μπω στο ονομαστικό ή αριθμητικό γιατί θεωρώ μετά από πολύ σοβαρές συζητήσεις τους τελευταίους μήνες όλες οι ομάδες είναι μαζί ενωμένες και έχουν καταλάβει ότι μόνο εφόσον είμαστε σοβαροί θα μπορούμε να έχουμε μέλλον στα επόμενα χρόνια».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ