35.1 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Πανιώνιος ή επιστροφή στο σπίτι

Αυτό τον καιρό ο Καρλ Ίνγκλις προσπαθεί να αποφασίσει πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Αν και σε λίγους μήνες θα πατήσει τα 37, δεν σκοπεύει να αποσυρθεί ακόμα. Νιώθει ακμαίος και θέλει να βγάλει μία ακόμα σεζόν, όπως η περσινή, η οποία μοιράστηκε μεταξύ Καναρίων Νήσων (Τενερίφε) και Βερολίνου (Άλμπα). 

Μέχρι πριν από λίγο καιρό βρισκόταν στη χώρα μας και έκανε προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, βοηθώντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που αντιμετώπιζε πρόβλημα... λειψανδρίας, αφού πολλοί παίκτες έλειπαν με τις εθνικές ομάδες τους στο Ευρωμπάσκετ. Τώρα έχει επιστρέψει στην πατρίδα του, τον Καναδά, και μελετά τις προτάσεις που έχει στα χέρια του. "Έχω κάποιες προτάσεις από την Ελλάδα και την Ισπανία", είπε πριν από λίγες μέρες σε εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBC. 

Έχει σίγουρα μία από τον Πανιώνιο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το basketa.gr. Με το που ανέλαβε ο Βαγγέλης Ζιάγκος την ομάδα, ζήτησε ενίσχυση στη γραμμή των περιφερειακών και εκτός του Μπορίς Νταλό, που ήδη αποκτήθηκε, χρειάζεται έναν ακόμα γκαρντ. Έχει υπόψη του τον Στέρλινγκ Γκιμπς, αλλά από τη στιγμή που έμαθε ότι είναι διαθέσιμος ο Καρλ Ίνγκλις, ζήτησε να διερευνηθεί η πιθανότητα απόκτησής του. Άλλωστε ο Ζιάγκος ήταν αυτός που έφερε τον Ίνγκλις στην ΑΕΚ πριν από ακριβώς τρία χρόνια και προτού φύγει, πρόλαβε να συνεργαστεί μαζί του για λίγες εβδομάδες. Ξέρει, λοιπόν, τι μπορεί να του δώσει ο Καναδός και πώς είναι να δουλεύεις μαζί του από πρώτο χέρι κι όχι μόνο από πληροφορίες ή βίντεο.

Το πρόβλημα είναι ότι οι οικονομικές απαιτήσεις του Ίνγκλις υπερβαίνουν κατά πολύ τα χρήματα που μπορεί να δώσει ο Πανιώνιος για να τον ξαναφέρει στην Ελλάδα. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, σε σημείο που να μοιάζει δύσκολο να γεφυρωθεί. Κι ο Γκιμπς κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους. Πάντως οι "κυανέρυθροι" δεν κλείνουν την πόρτα και ισχυρίζονται ότι αν ο Ίνγκλις "πέσει" σημαντικά, η δουλειά μπορεί να γίνει.

https://www.youtube.com/watch?v=jwVx7hAfl_E

Επιστροφή στο σπίτι

Όμως τι άλλο έχει στα χέρια του ο Καναδός; Από την Ισπανία δεν ξέρουμε αν πράγματι υπάρχει ομάδα - και ποια είναι αυτή - που τον θέλει. Σίγουρα όμως τον θέλει πάρα πολύ μια ομάδα από τον Καναδά. Και του προσφέρει ως μεγαλύτερο δέλεαρ την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη και κοντά στην οικογένειά του.

Η ομάδα Σεντ Τζονς Ετζ εδρεύει στη Νέα Γη του Καναδά, στο μέρος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ίνγκλις. Είναι μια εντελώς καινούρια ομάδα, που θα πάρει για πρώτη φορά μέρος στη National Basketball League του Καναδά. Θα έχει ανθρώπους άπειρους στο δυναμικό της, πιθανώς να αντιμετωπίσει προβλήματα οργάνωσης κι αυτό είναι το ένα πρόβλημα. Το άλλο είναι οικονομικό. Οι ομάδες του NBL έχουν salary cap 150.000 δολαρίων, οι αμοιβές όλων των παικτών δηλαδή δεν ξεπερνούν αυτό το ποσό. Τόσα όμως είναι τα χρήματα που ζητά μόνος του ο Ίνγκλις για ένα χρόνο! Προφανώς η απόσταση και εδώ είναι τεράστια.

"Δεν κρύβω ότι φοβάμαι να κάνω αυτό το βήμα με τους Σεντ Τζονς Ετζ. Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη", παραδέχθηκε στη συνέντευξή του στο CBC. "Από την άλλη πάλι είναι πρόκληση να επιστρέψω και να παίξω σε μια ομάδα της πατρίδας μου. Θα είναι υπέροχο να παίζω μπροστά στην οικογένεια, τους φίλους μου και ειδικά μπροστά στα παιδιά μου. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι 50-50 να συμβεί κάτι τέτοιο". 

Αν τελικά ο Καρλ Ίνγκλις πάρει την απόφαση να παίξει στους Ετζ, τότε δεν θα είναι μόνον ένας απλός παίκτης τους. Μπορεί να έχει ταυτόχρονα διοικητικό πόστο ή θέση στο τεχνικό επιτελείο... "Για να πετύχει αυτή η ομάδα, πρέπει να γίνει ομάδα όλης της Νέας Γης", λέει. "Πρέπει να βγούμε έξω στον κόσμο, να πάμε στα σχολεία, να φέρουμε παιδιά στο γήπεδο, να ασχοληθούμε 100% με το project. Πρέπει να εξαπλώσουμε το μπάσκετ σε όλη την επαρχία".

Αν τελικά ο Καρλ Ίνγκλις αποφασίσει πως δεν θέλει να το κάνει ακόμα αυτό, τότε ο Πανιώνιος μπορεί να έχει πιθανότητες...

Αυτό είναι το θέμα που του ετοίμασε το καναδικό κανάλι CBC



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ