18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πανηγυρικά Κυπελλούχος η Στρασμπούρ (vids)

Κυπελλούχος Γαλλίας είναι η Στρασμπούρ, κατακτώντας το Coupe de France με 82-62 απέναντι στην Μπουλαζάκ με απόλυτη κυριαρχία, ιδίως στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ιστορία έγραψε η Στρασμπούρ, η οποία κατέκτησε στο Παρίσι για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Γαλλίας, με 82-62 κόντρα στην Μπουλαζάκ. Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ έδειξαν από την αρχή τις... διαθέσεις τους, για να πάρουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, προηγούμενοι με 23-16 στην πρώτη περίοδο και μην χάνοντας ποτέ, επί της ουσίας, τον έλεγχο. Όσες φορές κι αν προσπάθησαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, τελικά το αποτέλεσμα ήταν αυτό το εμφατικό +20 για τους Αλσατούς, που σημειώθηκε με εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 22-11 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο πρώην «πράσινος» Ντέιβιντ Λόγκαν, που πήρε και το βραβείο του ΜVP του τελικού, ήταν εκείνος που οδήγησε τη Στρασμπούρ προς τον τίτλο με 23 πόντους, ενώ τον ακολούθησε με 13 ο Ντι Μποστ, ο οποίος σημείωσε στα 3:34 πριν από τη λήξη ένα καθοριστικό τρίποντο, που «έγραψε» το 72-60 και ουσιαστικά επέφερε «κατάρρευση» για την Μπουλαζάκ. Οι ηττημένοι είχαν ως κορυφαίο τον Κουίνσι Ντιγκς, που πέτυχε 15 πόντους προερχόμενος από τον πάγκο, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να αρκεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ