17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πανευτυχής για την επιστροφή του ο Κοπόνεν (pics)

Ο Πέτερι Κοπόνεν επέστρεψε στην Εθνική Φινλανδίας και δεν έκρυψε τη χαρά του που θα αγωνιστεί στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

O 30χρονος γκαρντ δεν κατέστη δυνατό να δώσει το παρών στους πρώτους τέσσερις αγώνες, λόγω των υποχρεώσεών του με την Μπαρτσελόνα. Μαζί με το Λάουρι Μαρκάνεν και το Σάσου Σαλίν θα αγωνιστούν κανονικά στα τελευταία δύο παιχνίδια της πρώτης προκριματικής φάσης, απέναντι στην Τσεχία στο Παρντούμπιτσε (29/06) και κόντρα στην Ισλανδία στο Ελσίνκι (02/07). Η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ξεκίνησε ήδη, με τον Πέτερι Κοπόνεν να δηλώνει χαρούμενος, αλλά και έκπληκτος: «Είμαι πάντα ευτυχής να επιστρέφω σε ένα οικείο περιβάλλον, να βλέπω όλους τους καλούς φίλους μου και να τους ρωτάω τι κάνουν. Έμεινα λίγο έκπληκτος όταν άρχισα να ενσωματώνω νέα πράγματα στην πρώτη προπόνηση. Είμαι βέβαιος, πάντως, ότι θα μπορέσουμε να τα αναπτύξουμε μέσα σε μία-δύο ημέρες προετοιμασίας».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χένρικ Ντέτμαν προχώρησε σε διάφορες αλλαγές, ώστε η ομάδα να εμφανιστεί πανέτοιμη στα επίσημα ματς. Η Φινλανδία έχει μέχρι στιγμής απολογισμό στον F’ Όμιλο της Ευρωπαϊκής Ζώνης δύο νίκες και ισάριθμες ήττες, όπως και η Ισλανδία, με την Τσεχία να προηγείται με 3-1 και τη Βουλγαρία να έχει 1-3. Την Πέμπτη (21/06, 19.00) θα δώσει και φιλικό προετοιμασίας με την Εσθονία, εκτός έδρας, στο οποίο όπως πρόσθεσε ο Φινλανδός διεθνής: «Στοχεύουμε να βρούμε ρυθμό στο παιχνίδι μας, ώστε να εμφανιστούμε έτοιμοι στα προκριματικά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ