22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πανερυθραϊκός – Κοντούδης : Ένα αστέρι γεννιέται

Ο Πανευθραϊκός είχε μπει σε διαδικασία επιστροφής, και ο Δημήτρης Χουχουλής ήξερε πως η ομάδα του θα έπρεπε να παραταχθεί για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, χωρίς τους δυο βασικούς του ποιντ γκαρντ.

Με τους Άλκη Παππά και Λουκά Γιαουρτόγλου να βρίσκονται εκτός λόγω τραυματισμών, το βάρος στο χθεσινό (3/4) παιχνίδι με τον Αμύντα θα έπεφτε στους Χρήστο Σκάνδαλο και Μανώλη Κοντούδη, με τον νεαρό να παίρνει άριστα, και να δείχνει έτοιμος για το υψηλό επίπεδο, πετυχαίνοντας 15 πόντους με 2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα και μοιράζοντας και 4 τελικές πάσες, στη νίκη των «ερυθρολεύκων» με 73-58.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο η συγκεκριμένη απόδοση, αλλά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Χουχουλής έχει ασχοληθεί επισταμένως μαζί του, ξεχωρίζοντας το ταλέντο του, και θέλοντας να του εξηγήσει ποιες οι διαφορές από τα τμήματα υποδομών στα οποία αγωνίζονταν, και ξεχώρισε, από το αντρικό τμήμα και τις Εθνικές κατηγορίες, και ειδικότερα την Α2 Ανδρών.

Ο γεννημένος τον Αύγουστο του 2002, όντας υιός του Στέλιου Κοντούδη, ο οποίος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που αγωνίστηκαν στον Πανερυθραϊκό, έκανε ντεμπούτο σε αντρικό επίπεδο, το 2014 και σε ηλικία 12 ετών, σε παιχνίδι μπαράζ με το Πευκοχώρι στον Βόλο. Μάλιστα στην ίδια αναμέτρηση βρέθηκε στο παρκέ με τον τότε 42χρονο πατέρα του, από τον οποίο μάλιστα αντικαταστάθηκε.

Το 2016 βρέθηκε στον Παναθηναϊκό πανηγυρίζοντας μάλιστα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 2018, ενώ συμμετείχε και στην ανδρική ομάδα των «πρασίνων», τόσο στην προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ, όσο και σε διεθνή Τουρνουά, «γράφοντας» και τις πρώτες του συμμετοχές, σε επίπεδο ανδρών. Συν τοις άλλοις, κέρδισε τις εντυπώσεις και στα αναπτυξιακά Τουρνουά της Ευρωλίκγας «Adidas Next Generation», σε Μόναχο και Βελιγράδι, με τη διοργανώτρια αρχή να κάνει ειδικές αναφορές στις εμφανίσεις και τις προοπτικές του. Τέλος, είναι και διεθνής, αφού φόρεσε το εθνόσημο με τις Εθνικές Εφήβων (U18) και Παίδων (U16).

Πλέον, ο δρόμος είναι μπροστά του, αλλά όπως τονίζει και ο προπονητής του θα πρέπει να διατηρήσει χαμηλά το κεφάλι, κάτι που έτσι και αλλιώς πράττει και ο ίδιος, με πολλές ώρες στο παρκέ σε καθημερινή βάση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το «μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά» στην περίπτωση του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ