25.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Καμπ ξένων διαιτητών στα τελικά των εφήβων

Στην Καβάλα θα διεξαχθεί φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, τους αγώνες του θα διευθύνουν ξένοι διαιτητές. Κι αυτό διότι η ΕΟΚ θα χρησιμοποιήσει τους αγώνες του προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης στους 12 Ευρωπαίους διαιτητές, που θα σφυρίξουν στο Ευρωμπάσκετ γυναικών και οι οποίοι θα μετάσχουν στο σεμινάριο της Καβάλας. Ανάμεσα σε αυτούς τους διαιτητές βρίσκεται και η Ελληνίδα Βασιλική Τσαρούχα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:

"Η Καβάλα επιλέχτηκε από την FIBA ως ένας από τους τόπους στην Ευρώπη που θα φιλοξενήσει την διεξαγωγή προπονητικού και επιμορφωτικού καμπ διαιτητών. Η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως τόπος διεξαγωγής τέτοιων εκδηλώσεων και φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα ανάλογο καμπ.

Από την 1η μέχρι τις 5 Μαϊου 2019, 12 διεθνείς Ευρωπαίοι διαιτητές θα κάνουν στην πόλη της Μακεδονίας την τελική τους προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ γυναικών.

Η πρακτική εξάσκηση των διαιτητών προϋποθέτει την παρουσία τους σε επίσημους αγώνες και αυτή θα γίνει στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων που θα διεξαχθεί εκείνες τις ημέρες στην Καβάλα, με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να διευθύνουν κάθε ημέρα τουλάχιστον έναν αγώνα, μαζί με τους Ελληνες διαιτητές που θα επιλεγούν".

Οι διαιτητές που θα πάρουν μέρος είναι οι: Αντράντα Τσεντέρ (Ολλανδία), Βασιλική Τσαρούχα (Ελλάδα), Τάμας Φολντχαζί (Ουγγαρία), Μπενιαμίνο Αττάρντ (Ιταλία), Βιόλα Γκιόργκι (Νορβηγία), Έλενα Τσέρνοβα (Ρωσία), Μπλαζ Ζούπαντσιτς (Σλοβενία), Γιασμίνα Γιούρας (Σερβία), Ζντένκο Τομάσοβιτς (Σλοβακία), Ρίκαρντ Έρικσον (Σουηδία), Έζλεμ Γιάλμαν (Τουρκία), Σέργκι Τσαϊκόφσκι (Ουκρανία).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ