25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Πανελλήνιο Παίδων: Νίκησε ο Παναθηναϊκός, αγωνία για δύο (pics)

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη επί του Πανιωνίου, με 67-53 στο Αγρίνιο, αλλά αμφότεροι οι αντίπαλοι δεν γνωρίζουν ακόμα τη θέση που θα καταλάβουν στο 45ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων.

Οι «πράσινοι» ανάγκασαν τους Νεοσμυρνιώτες στην πρώτη ήττα τους στο Φάιναλ Σιξ και τώρα θα πρέπει να περιμένουν να δουν τι θα γίνει στο τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης ανάμεσα στη ΔΕΚΑ και τον Προμηθέα (24/06, 13.30). Σε περίπτωση ήττας των Θεσσαλονικιών θα στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας, αλλιώς θα κατακτήσουν τον τίτλο οι «κυανέρυθροι». Ο Παναθηναϊκός ήθελε νίκη με διαφορά 17π. για να «καθαρίσει» τον τίτλο, κάτι που δεν κατάφερε να επιτύχει, με τον Πανιώνιο να εξακολουθεί να ελπίζει μετά το -14.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια, τόσο στο τουρνουά όσο και όλη τη χρονιά. Δεν ξέρουμε ακόμη σε τι θέση θα τερματίσουμε, αλλά ό,τι και να γίνει εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους», ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Σιούτης.

 

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που προηγήθηκε με 5-1 στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι «πράσινοι» όμως, με σερί 8-0, κατάφεραν να πάρουν… κεφάλι στο σκορ με διαφορά τεσσάρων πόντων στο 5’. Στην αρχή της δεύτερης περιόδου το σκορ ήταν 24-10 υπέρ του συγκροτήματος του Γιάννη Σιούτη, που έδειχνε ότι πατάει καλύτερα στο γήπεδο και υπερίσχυε εντυπωσιακά κάτω από το καλάθι. Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός έφθασε για πρώτη φορά στο +17 (37-20) που χρειαζόταν, για να πάρει τον τίτλο. Η διαφορά κυμαινόταν γύρω από αυτό το όριο μέχρι 2.40’ πριν από τη λήξη, όταν ο Πανιώνιος με κάρφωμα του Τόλια μείωσε σε 55-43. Ο ίδιος παίκτης μείωσε με τρίποντο σε 59-48, 1.20’ πριν από το φινάλε, καλάθι που αποδείχθηκε καθοριστικό για τον αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τέσσερις ομάδες.

Όλα θα κριθούν στον αγώνα ΔΕΚΑ-Προμηθέας Πατρών. Με νίκη των Θεσσαλονικιών, πρωταθλητής θα αναδειχθεί ο Πανιώνιος, δεύτερος θα πλασαριστεί ο Παναθηναϊκός και τρίτοι οι ίδιοι. Με νίκη των Πατρινών, ο Παναθηναϊκός θα αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας, ο Πανιώνιος θα βγει δεύτερος και οι ίδιοι τρίτοι.

Δεκάλεπτα: 19-10, 35-20, 46-28, 67-53.
Διαιτητές: Παναγιώτου, Ζαχαρής.
Παναθηναϊκός (Σιούτης): Πατρινός, Κορωπιώτης 7 (2), Κάβουρας 3, Γιαννούλτσης 9, Κυραλέος 4, Παπαδημητρακόπουλος 1, Καλιανιώτης 27, Γιώτης 16.
Πανιώνιος (Μελέτης): Μακρής, Νουρτσελλάρι, Παπακωνσταντίνου, Κουμάνταρος 9 (1), Μεριχωβίτης, Νάνος 17 (3), Τόλιας 16 (1), Καραογλάνης, Κοκορέλης 2, Δημητρακόπουλος, Μπαμπάτσικος 9, Δαλαμπέκης.

 

Δείτε, εδώ, ολόκληρο το στατιστικό.

Φωτ. από intime.gr.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ