16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο Παίδων: Θριαμβευτής Προμηθέας στο ντέρμπι με Ολυμπιακό

Tην εμφατική νίκη με 66-43 πανηγύρισε ο Προμηθέας Πατρών στο μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, απέναντι στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι που έκλεισε την πρώτη ημέρα δράσης στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου ήταν το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, καθώς Προμηθέας και Ολυμπιακός διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τους Πατρινούς να είναι αυτοί που εν τέλει έφυγαν από την αναμέτρηση θριαμβευτές. Η ομάδα του Προμηθέα πήρε τα ηνία του αγώνα από πολύ νωρίς και δεν τα άφησε από τα χέρια της μέχρι την τελευταία "κόρνα" της γραμματείας. Το 15-8 του πρώτου δεκαλέπτου έθεσε τις βάσεις για την τελική επικράτηση, με τον Προμηθέα να μην απειλείται καθ'όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Για τους νικητές, πρώτος σκόρερ με 14 πόντους ήταν ο Βασιλείου, ενώ για τον ηττημένο Ολυμπιακό, 10 πόντους πέτυχαν οι Νικολαΐδης και Στηθόπουλος.

Δεκάλεπτα: 15-8, 31-19, 50-34, 66-43.

Διαιτητές: Ζαχαρής-Κατραχούρας-Χριστινάκης

Προμηθέας Πάτρας (Μελιγδής): Νικολόπουλος 2, Χωματάς, Καλλιακούδας 10(1), Χρυσανθόπουλος 9, Σοϊλεμετζίδης 12(2), Μαργαλιάς 4, Γρύλλης 4, Βασιλείου 14(2), Αποστόλου, Αναγνωστόπουλος, Στέβοβιτς 3(1), Καναβός 8.

Ολυμπιακός (Μπάρλος): Τσαντύλας 2, Νικολαϊδης 10(1), Λαμπρόπουλος 5, Αλέξης 3, Στηθόπουλος 10(1), Καραϊσκος 2, Πασαγιάννης, Αμπόση 7, Βαρβάρας 4.

Για τη στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ

Δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

Ανδρέας Μελιγδής (προπονητής Προμηθέα Πάτρας): «Ήμασταν συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι σε όλο τον αγώνα και Πιστοί σε όσα είχαμε σχεδιάσει. Η διαφορά δεν αντιπροσωπεύει τη δυναμικότητα των δύο ομάδων. Ημασταν τυχεροί σε κάποια σημεία του αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, προχωράμε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια»

Δημήτρης Καλλιακούδας (παίκτης Προμηθέα Πάτρας): «Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και καταφέραμε να νικήσουμε. Συνεχίζουμε με την ίδια συγκέντρωση και στα επόμενα ματς».

Νίκος Μπάρλος (προπονητής Ολυμπιακού): «Δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα της ομάδα το αποτέλεσμα. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και μείναμε από την αρχή πίσω στο σκορ. Πιστεύω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο».

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της ΕΟΚ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ