21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πανελλήνιο Παίδων: Εμφατική επικράτηση της ΔΕΚΑ (pics,vid)

Στη δεύτερη αγωνιστική μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων, η ΔΕΚΑ επικράτησε εμφατικά του Εξάστερου με 66-39 κάνοντας το 2/2 και υποχρεώνοντας τον Εξάστερο στην πρώτη του ήττα στη διοργάνωση. 

Μετά το αρχικό 4-0 που προηγήθηκε ο Εξάστερος, η ΔΕΚΑ έκανε το δικό της σερί και πέρασε μπροστά με 8-4. Ένα δεύτερο νταμπλ-σκορ λίγο αργότερα (12-6) για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ανάγκασε τον προπονητή του Εξάστερου Γιάννη Σιούτη να ζητήσει το πρώτο του τάιμ-άουτ.

Η ΔΕΚΑ προηγήθηκε με 16-6, πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και με 27-10 στις αρχές του δεύτερου. Η διαφορά έφθασε τους 20 (37-17) στην ανάπαυλα και παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου όταν πήγε στο 55-27.Το σκορ ξεπέρασε και τους 30 πόντους (64-33 με τρίποντο του Τζαμπαζλή, 3:06 πριν το φινάλε) για να έρθει το τελικό αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 19-8, 37-17, 55-27, 66-39

Διαιτητές: Παντελίδης, Κατραχούρας, Χριστινάκης

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Τσιμερίκας 4, Λιοτόπουλος 17, Πιπερτζής, Καρακαλίδης 2, Πολυχρονιάδης, Πέννας, Πατρίκης 2, Γεωργίου, Τζαμπαζλής 7(1), Σαμοντούροβ 30(20ρ.), Καπαγερόπουλος 2, Φωταρούδης 2.

Εξάστερος (Σιούτης): Παπαζώτος 8, Ζερβός 2, Αδάμης 3, Κουστένης 2, Κολίγρης, Αδαμόπουλος 2, Αβδάλας 6, Ρημαγμός, Αθανασόπουλος 14(1), Βλάσσης 2, Σταμάτης.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Δείτε ΕΔΩ την αναμέτρηση.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Αλέξανδρος Σαμοντούροβ (παίκτης ΔΕΚΑ): «Ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή μας στην άμυνα και στην επίθεση βγάλαμε ωραίες συνεργασίες. Συνεχίζουμε δυνατά για τα επόμενα παιχνίδια».

Δημήτρης Τζαμπαζλής (παίκτης ΔΕΚΑ): «Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και εφαρμόσαμε ότι μας είπε ο κόουτς στα αποδυτήρια. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε έτσι και για τη συνέχεια»

Γιάννης Σιούτης (προπονητής Εξάστερου): «Παίξαμε με μια δυνατή ομάδα. Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά δεν το καταφέραμε. Ηταν μια πολύ σημαντική εμπειρία και αυτός ο αγώνας για τα παιδιά. Πάμε να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Παναγιώτης Παπαζώτος (παίκτης Εξάστερου): «Τα δώσαμε όλα σήμερα αλλά δεν καταφέραμε κάτι καλύτερο. Είμαστε μικρότεροι ηλικιακά και κάθε παιχνίδια είναι και μία εμπειρία. Ήμασταν καλοί στην άμυνα, αλλά είχαμε προβλήματα στην επίθεση. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ