18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πανελλήνιο Νεανίδων: Πρώτη νίκη για τον Παναθλητικό

Την πρώτη του νίκη στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων πήρε ο Παναθλητικός Συκεών, ο οποίος επικράτησε του ΟΑ Χανίων με 59-52.

Στο παιχνίδι που έκλεισε την τρίτη ημέρα αγωνιστικής δράσης στο κλειστό του Νέου Ρυσίου του Δήμου Θέρμης, η ομάδα του Παναθλητικού Συκεών επικράτησε ύστερα από ένα κλειστό παιχνίδι του ΟΑ Χανίων και πήρε το πρώτο ροζ φύλλο.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη περίοδο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης "γύρισε" την αναμέτρηση πριν το ημίχρονο, καταφέροντας να κρατήσει το προβάδισμα αυτό μέχρι το τέλος του αγώνα. Η ομάδα των Χανιών προσπάθησε να μειώσει στο τέλος της αναμέτρησης, φτάνοντας μάλιστα στο -4, όμως εν τέλει ο Παναθλητικός άντεξε και πήρε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 12-19, 34-26, 50-36, 59-52  

Διαιτητές: Δημάδης, Ντούρας 

Παναθλητικός (Διαβολεμένου): Σαράντη, Αντωνίου 5, Μπαξεβάνου 21(2), Βασιλείου 23, Σύρπα 2, Παπαμιλτιάδου, Αντωνίου, Σταματάκη 8.

Χανιά (Δημητρουλάκη): Παπαδάκη Ελ., Γιακουμάκη 3, Καραμούστου, Γερεουδάκη 3(1), Παπαδάκη Σ. 15(1), Δασκουλίδου 21(1), Χαιρετάκη 2, Κίντριλη, Καλαϊτζιδάκη 8. 

Για τη στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ

Δηλώσεις 

Διαβολεμένου Βιβή (προπονήτρια Παναθλητικού): «Παίξαμε με μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον χώρο των νεανίδων. Η ομάδα των Χανίων έχει παράδοση στα αναπτυξιακά. Συγχαρητήρια στην κόουτς Φρόσω, στα κορίτσια και σε όλο το τιμ. Εμείς είμαστε πρωτάρηδες σε αυτό το πρωτάθλημα, προσπαθούμε να κάνουμε τις υπερβάσεις μας και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Ένα από αυτά τα παιχνίδια ήταν το σημερινό. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μου, συγχαρητήρια στον κόσμο που ήρθε να μας δει και μας εμψυχώνει. Εμείς βήμα βήμα πάμε για να πλασαριστούμε στην καλύτερη θέση που μπορούμε».  

Βασιλείου Πηνελόπη (παίκτρια Παναθλητικού): «Ήταν ένα ντέρμπι, ένα παιχνίδι μεταλλίου. Με σωστή άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση καταφέραμε και πήραμε αυτό το αποτέλεσμα παρά τις ελλείψεις που έχουμε λόγω τραυματισμών, μεγάλης πίεσης και κούρασης. Ελπίζουμε να έχουμε την ίδια συνέχεια με τη σημερινή και ευελπιστούμε σε κάτι πολύ θετικό».

Δημητρουλάκη Φρόσω (προπονήτρια Χανίων): «Θεωρώ ότι απλά έδωσαν το δικαίωμα στο πολύ σκληρό παιχνίδι στην ομάδα του Παναθλητικού σε αντίθεση με εμάς. Και όταν γίνεται τόσο σκληρό το παιχνίδι και δεν υπάρχει το ίδιο βάθος πάγκου σε μια ομάδα από την επαρχία όπως είναι σε μια ομάδα από μεγάλα αστικά κέντρα, αυτό την επηρεάζει. Εκεί θεωρώ ότι κρίθηκε το παιχνίδι. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια για να φτάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά και σε αυτή τη διοργάνωση».   

Παπαδάκη Σταυρούλα (παίκτρια Χανίων): «Ξεκινήσαμε αρκετά καλά. Πήραμε μια διαφορά στην αρχή και είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Δυστυχώς στη συνέχεια και στη δεύτερη περίοδο μας πέρασαν τα κορίτσια του Παναθλητικού και από ένα σημείο και μετά χαθήκαμε λίγο, δεν παίζαμε όπως θα θέλαμε. Δεν μας βγήκε η προσπάθεια. Πάμε για το επόμενο παιχνίδι, δεν έχουμε χρόνο σε αυτό το τουρνουά να σκεφτόμαστε τα αρνητικά, πάμε στην επόμενη μέρα». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ