21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πανελλήνιο Νεανίδων: Πιερικός Αρχέλαος-Παναθλητικός 54-62 (vid+pics)

Την τρίτη του στο 35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, που διεξάγεται στο ΔΑΚ Νέου Ρυσίου του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, πέτυχε ο Παναθλητικός Συκεών.

Στο πλαίσιο της τέταρτης ημέρας της τελικής φάσης οι παίκτριες της Βιβής Διαβολεμένου επικράτησαν με 62-54 του Πιερικού Αρχέλαου κι εξασφάλισαν ένα μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου σε αναπτυξιακό Νεανίδων.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον Παναθλητικό να έχει προβάδισμα 15-8 (5.29’’) και με τον Πιερικό να μένει κοντά στο σκορ (16-14). Η ομάδα των Συκεών ήταν καταιγιστική στη δεύτερη περίοδο, όταν με ένα σερί 16-0 δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας 23π. (38-15 στο 18.54’’). Το συγκρότημα της Πιερίας προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι και μείωσε σε 40-28 στο 22.29’’, όμως ο Παναθλητικός επέβαλε ξανά το ρυθμό του και διατήρησε την υπέρ του διαφορά με 30-47, στο 25.14’. Με επιμέρους σκορ 12-4 ο Πιερικός μείωσε σε 50-58 στο 38.42’, αλλά ο Παναθλητικός άντεξε στην αντεπίθεσή του κι έφθασε στην επικράτηση.

Διαιτητές: Δόλγυρας, Μηλαπίδης
Δεκάλεπτα: 14-16, 20-38, 33-52, 54-62.
Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηϊωάννου): Καραλή 6, Κιολέογλου Ν. 16(3), Μάντζου 19, Δημουλιού 10, Κιολέογλου Π., Παπαζιώγα 2, Κόκκαλη, Γελαστοπούλου, Ζαρκανέλα 1, Αλμπάνη.
Παναθλητικός (Διαβολεμένου): Σαράντη 2, Τσαγκαράκη, Αντωνίου 8(2), Μπαξεβάνου 19(4), Αθανάτου, Βασιλείου 12, Σύρπα 10, Κουζόγλου, Παπαμιλτιάδου, Αντωνίου, Σταματάκη 11.

Για τη στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ.
Φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ.

Είπαν, μετά το τέλος του ματς...
Ελένη Παπαζιώγα (αθλήτρια Πιερικού Αρχέλαου): «Δεν ξεκινήσαμε και πολύ καλά. Το θέλαμε πολύ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σε κάποιο σημείο το χάσαμε και από εκεί και πέρα δεν κρατήσαμε καθαρό το μυαλό μας. Πιστεύω ότι σαν ομάδα τα έχουμε πάει πολύ καλά, έχουμε δείξει μια εικόνα που είναι πάρα πολύ καλή και δείχνουμε εδώ και τέσσερις χρονιές που περνάμε στην τελική φάση ότι μπορούμε, το θέλουμε και το πιστεύουμε».

Ελευθερία Ζαρκανέλα (αθλήτρια Πιερικού Αρχέλαου): «Να συγχαρώ και τις δύο ομάδες. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Είμαστε πολύ κοντά στη τρίτη θέση. Μακάρι όλες οι ομάδες αύριο (29/08) να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να κάνουμε ένα πολύ δυνατό κλείσιμο, όπως μπήκαμε δυνατά. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες του τουρνουά».

Βιβή Διαβολεμένου (προπονήτρια Παναθλητικού Συκεών): «Μεγάλη μάχη, μεγάλος αγώνας. Συγχαρητήρια στα παιδιά της Κατερίνης. Ήταν ένα παιχνίδι περισσότερο μυαλού, συγκέντρωσης και κατά πόσο ήμασταν εμείς μέσα στο δικό μας πλάνο. Νομίζω ότι τα καταφέραμε αρκετά να είμαστε μέσα στο πλάνο μας. Είχαμε μεγάλη διαφορά σε όλο το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μου. Είναι πολύ δύσκολο για αυτά τα παιδιά να έρχονται και να παίζουν πέντε συνεχόμενα παιχνίδια. Σε μια χαμένη χρονιά λόγω κορονοϊού θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολλά πράγματα, πήραμε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και τώρα πάμε να πάρουμε ένα μετάλλιο για το πρωτάθλημα Ελλάδας. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι, για να τελειώσει όμορφα το Πανελλήνιο».

Σοφία Σταματάκη (αθλήτρια Παναθλητικού): «Το περιμέναμε από την αρχή ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Δεν υποτιμήσαμε την ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου. Σήμερα (28/08) εξασφαλίσαμε την τρίτη θέση και το μετάλλιο, αύριο (29/08, 16.00) παίζουμε με τον Πρωτέα και θέλουμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση. Σίγουρα, εδώ το επίπεδο είναι υψηλότερο σε σχέση με το Πανελλήνιο Κορασίδων, όπου θεωρούσαμε σχεδόν σίγουρο ότι θα το κατακτήσουμε. Εδώ ξεκίνησε το τουρνουά με ήττα από μια ομάδα που δεν γνωρίζαμε. Θα προσπαθήσουμε για τη δεύτερη θέση».

https://www.youtube.com/watch?v=pq-jWsMTLsI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ