18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο Κορασίδων: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου (pics)

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας 2017-2018 στις Κορασίδες, καθώς ολοκλήρωσε αήττητος τις υποχρεώσεις τους στην τελική φάση που έλαβε χώρα στο Τσοτύλι.

Οι παίκτριες του Δημήτρη Σταμούλη έκαναν το «πέντε στα πέντε» στο Φάιναλ Σιξ, με τον προπονητή τους να αναφέρει σχετικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό που έγινε. Τα παιδιά το άξιζαν πραγματικά, για ότι προσπάθεια είχαν κάνει όλη τη χρονιά. Ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση, είχαμε υγεία, καλό κλίμα κι αυτό βοήθησε για αυτή την επιτυχία. Συγχαρητήρια και στις υπόλοιπες ομάδες, είχαν πολύ καλό επίπεδο. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές. Καλό καλοκαίρι και του χρόνου με υγεία για όλους».

Δηλώσεις έκανε και η Αιμιλία Ρούτση: Φθάσαμε έως εδώ, προσπαθήσαμε, πιστεύαμε αυτό που κάναμε. Το θέλαμε πάρα πολύ και το καταφέραμε. Από τη στιγμή που μπαίναμε στο παρκέ τα δίναμε όλα. Αυτό ήταν το όνειρό μας από την αρχή, αυτός ήταν ο στόχος μας και τον πετύχαμε».

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, με τον προπονητή του Νίκο Παπαδόπουλο να τονίζει: «Ήταν ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είμαστε ευχαριστημένοι από τη δεύτερη θέση. Μας μένει μια πίκρα ότι δεν βγήκαμε πρώτοι, γιατί πιστεύω ότι μπορούσαμε να βγούμε. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε, έχουμε μια ομάδα που αποτελείται κυρίως από κορίτσια 2003, θα δουλέψουμε για να είμαστε και του χρόνου εδώ πέρα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, όπως φάνηκε κανένα ματς δεν ήταν πολύ εύκολο, ή θα γινόταν εύκολο λόγω κούρασης ή θα πήγαιναν όλα στο πόντο. Νομίζω ότι το τουρνουά ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο κι αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για το μέλλον».

Τρίτος πλασαρίστηκε ο Ιάσωνας Κολωνού. «Είμαστε πολύ χαρούμενες για την τρίτη θέση. Συγχαρητήριας σε όλες τις ομάδες για την προσπάθειά τους. Για εμάς είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο. Έχουμε πάρα πολύ μικρά παιδιά και χαίρομαι που ζω μαζί τους αυτή την εμπειρία. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, πολύ καλές παίκτριες. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ξανάρθει σε τέτοια διοργάνωση, έχουν εμπειρίες, θεωρώ ότι τους κοντράραμε σχεδόν ισάξια», δήλωσε η προπονήτριά του, Κλεάνθη Ποφάντη.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο ΟΑΧ, στην πέμπτη ο Κεραυνός Αγ. Γεωργίου και στην έκτη ο Έσπερος Πάτρας.

Πρώτη σκόρερ του τουρνουά αναδείχθηκε η Έλενα Μποσγανά του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, που παρέλαβε το έπαθλο από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΑΣΔΥΜ Γιώργο Δρόσο. Πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχθηκε η ίδια και πήρε το βραβείο της από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΑΣΔΥΜ Βασίλη Μπούτση, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία πεντάδα μαζί με τις Ευτυχία Δερμιτζάκη του ΟΑΧ, Λαμπρινή Πολυμένη και Αθηνά Λέξα του ΠΑΟΚ και τη συμπαίκτριά της, Γεωργία Γρηγοροπούλου, με την απονομή να πραγματοποιεί το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιάννης Αλεξόπουλος.

Στον έκτο Έσπερο ΑΟΠΑ το αναμνηστικό παρέδωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑ Δημήτρης Πέτρου. Στον πέμπτο Κεραυνό Αγίου Γεωργίου Γρεβενών την απονομή έκανε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρος Σαββίδης. Στον τέταρτο Ο.Α. Χανίων τα αναμνηστικά παρέδωσε ο ταμίας της ΕΚΑΣΔΥΜ Αθανάσιος Καλαφατίδης. Στον τρίτο Ιάσωνα Κολωνού τα μετάλλια και τα αναμνηστικά παρέδωσε ο Γιάννης Αλεξόπουλος, ενώ στο δεύτερο ΠΑΟΚ τις απονομές έκανε ο Λάζαρος Σαββίδης. Τέλος, στον πρωταθλητή Ελλάδας Κρόνο Αγίου Δημητρίου τα μετάλλια και το τρόπαιο απένειμαν ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης και ο δήμαρχος Βόιου Παναγιώτης Λαμπρόπουλος.

Η βαθμολογία (τελική):
1. Κρόνος Αγίου Δημητρίου (5-0) 10
2. ΠΑΟΚ (4-1) 9
3. ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού (3-2) 8
4. Ο.Α. Χανίων (2-3) 7
5. Κεραυνός Αγ. Γεωργίου (1-4) 6
6. Έσπερος Πάτρας (0-5) 5

  

Τα αποτελέσματα:

Τετάρτη 27/06
ΠΑΟΚ-Κρόνος Αγίου Δημητρίου 65-72
Έσπερος ΑΟΠΑ-Κεραυνός Αγ. Γεωργίου 57-65
Ο.Α. Χανίων-ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού 38-57

Πέμπτη 28/06
Κρόνος Αγίου Δημητρίου-Έσπερος ΑΟΠΑ 71-47
ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού-ΠΑΟΚ 57-65
Κεραυνός Α. Γεωργίου-Ο.Α. Χανίων 56-62

Παρασκευή 29/06
ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού-Κρόνος Αγίου Δημητρίου 66-72
Ο.Α. Χανίων-Έσπερος ΑΟΠΑ 50-39
ΠΑΟΚ-Κεραυνός Αγ. Γεωργίου 79-56

Σάββατο 30/06
Κρόνος Αγίου Δημητρίου-Ο.Α. Χανίων
Κεραυνός Αγ. Γεωργίου-ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού 52-68
Έσπερος ΑΟΠΑ-ΠΑΟΚ 43-83

Κυριακή 01/07
Κεραυνός Αγ. Γεωργίου-Κρόνος Αγ. Δημητρίου 46-79
ΠΑΟΚ-Ο.Α. Χανίων 57-45
ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού-Έσπερος ΑΟΠΑ 65-45



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ