18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πανελλήνιο Κορασίδων: Άμιλλα-Παναθηναϊκός 50-66 (vid+pics)

Νικηφόρα ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στην τελική φάση του 32ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων, που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Μελισσηνός» στην Καισαριανή.

Στο πλαίσιο της πέμπτης και τελευταίας ημέρας οι «πράσινες» κέρδισαν με 66-50 την Άμιλλα, έχοντας πρώτη σκόρερ τη Θεοδώρα-Μαρία Φραγκούλη με 14π. Από το ξεκίνημα του αγώνα η αθηναϊκή ομάδα κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας (30-10 στο 15’). Η Άμιλλα έβγαλε αντίδραση στην τρίτη περίοδο, μειώνοντας σε 39-27, αλλά τα κορίτσια από την Τρίπολη δεν μπόρεσαν να απειλήσουν περαιτέρω το «τριφύλλι», που έφθασε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.
Δείτε, εδώ, το στατιστικό του αγώνα.

Διαιτητές: Σκούτας, Τεφτίκης.
Δεκάλεπτα: 6-20, 15-33, 32-47, 50-66.
Άμιλλα (Τσουκαλάς): Μίχαλου 8 (2), Γιάννη, Μάγκλαρη Αικ. 1, Πολυχρονοπούλου 2, Μάγκλαρη Ι. 6, Κοκκώνη 5 (1), Παναγιωτοπούλου 26 (1), Αρχοντάκου, Σιάμπου 2, Οικονόμου.
Παναθηναϊκός (Στρατής): Γιαννακοπούλου 6, Φελούρη 8, Ζιάκα 12 (1), Μιχελή, Φεράκη 8, Κεφάλα 6, Φραγκούλη 14 (2), Σιγαλού 12 (2), Υφαντοπούλου, Κωστακοπούλου.

Ο προπονητής των νικητών, Στρατής Κωνσταντίνος, ανέφερε μετά το τέλος του ματς: «Ύστερα από μια δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες λόγω της πανδημίας αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που έφθασαν εδώ, στα κορίτσια, στους προπονητές για την προσπάθεια που έκαναν τους τελευταίους δύο μήνες ώστε να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθλητικό για το πρωτάθλημα και στα δικά μας τα κορίτσια για την προσπάθεια που έκαναν αυτούς τους δύο μήνες. Στο συνεργάτη μου Γιώργο Κατσαρέλια. Ευχαριστώ το Μάκη Κουτσονικόλα, τον έφορο της ομάδας. Ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι χωρίς τα προβλήματα της περσινής».

Η Θεοδώρα-Μαρία Φραγκούλη, από την πλευρά της, επεσήmανε: «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Τουλάχιστον τελείωσε καλά το τουρνουά. Σε κάποια παιχνίδια δεν ήταν η τύχη με το μέρος μας. Ήταν όλα τα παιχνίδια δύσκολα και όλες οι ομάδες άξιζαν την παρουσία τους εδώ. Ξεχνάμε αυτό το τουρνουά και πάμε δυναμικά για την επόμενη σεζόν».

 

Δηλώσεις έκανε και ο κόουτς της Άμιλλας, Θεόδωρος Τσουκαλάς: «Παίξαμε όσο μπορούσαμε καλύτερα. Δεν ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Τα παιδιά κέρδισαν πάρα πολλές εμπειρίες. Σίγουρα, κάποιες από αυτές θα μας βοηθήσουν στην πορεία και στην Α2 Κατηγορία. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Ελπίζω να σταματήσουν όλα αυτά που ζούμε και να ευχηθώ υγεία σε όλους και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού».

Η Αγγελική Κοκκώνη μίλησε εκ μέρους των παικτριών: «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Και μόνο που καταφέραμε να φθάσουμε στην τελική φάση είμαστε υπερήφανες, μαζί με τους γονείς μας, που μας στήριξαν σε αυτή την επιτυχία. Δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποια καλή θέση στη βαθμολογία, αλλά θα προσπαθήσουμε και του χρόνου για να πετύχουμε κάτι καλύτερο».

https://www.youtube.com/watch?v=mmiWp6tfF2M



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ