23.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο Εφήβων: “Έσπασε το ρόδι” εύκολα το ΔΕΚΑ

Την πρώτη του επικράτηση σε αυτή τη τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων βρήκε η ομαδα του ΔΕΚΑ, το οποίο κατάφερε να επικρατήσει εύκολα του Λευκίππου Ξάνθης με 63-41, στο παιχνίδι που έκλεισε τη δεύτερη αγωνιστική.

Η ομάδα που αποτελεί την άτυπη "γηπεδούχο" του φετινού τουρνουά κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή τελική φάση, ύστερα από την ήττα στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στο Περιστέρι. Το ΔΕΚΑ μπήκε δυνατά στην πρώτη περίοδο, παίρνοντας το μικρό, αλλά πολύτιμο προβάδισμα που διατήρησε καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς και εκτόξευσαν τη διαφορά από τους Ξανθιώτες σε διψήφιο αριθμό, φτάνοντας μέχρι το τελικό +22, του 63-41.

Δεκάλεπτα: 17-12, 31-24, 50-26, 63-41

Διαιτητές: Καρδάρης-Τσολάκος-Σπυρόπουλος

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Μπόλδογλου 6, Τζαμπασλής, Τσιμερίκας, Λιοτόπουλος 2, Τσιροπούλης Ι. 12(2), Τσιροπούλης Μ. 4, Χατζής 2, Παλαμίδας, Σαμοντούροβ 15(1), Καλατζής 2, Καλαποθαράκος 10, Καρυώτης 10. 

Λεύκιππος Ξάνθης (Μαγιάννης): Μακαρατζής 15(2), Δεληγιάννης 4, Πεχλιβανίδης 4, Βασαλάκης 5(1), Αλεμδάρ 3, Σαββίδης 6, Κοπτόπουλος, Βάμπουλας 2, Τσιρχόγλου, Ιωαννίδης, Καλεντζή 2, Μουργόπουλος.

Για τη στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ

Δηλώσεις

Γιάννης Ντάγιος (βοηθός προπονητή ΔΕΚΑ): «Μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Γενικά δεν ήμασταν καλοί, αλλά κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε για τα επόμενα παιχνίδια. 

Μάριος Τσιροπούλης: «Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε καλύτερα, παίξαμε πιο ομαδικά και διαβάσαμε καλύτερα τις φάσεις. Εχουμε συνέχεια, πρέπει να συνεχίσουμε στα άλλα τρία παιχνίδια με την ίδια προσήλωση και αφοσίωση». 

Νίκος Δώδος (βοηθός προπονητή Λεύκιππου Ξάνθης): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την προσπάθεια των παιδιών. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η κούραση, καθώς παίξαμε έξι παιχνίδια σε οκτώ μέρες. Κοιτάμε μπροστά για να κερδίσουμε εμπειρίες».

Παναγιώτης Μακαρατζής (παίκτης Λεύκιππου Ξάνθης): «Στην επανάληψη έπαιξε τεράστιο ρόλο η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε προκριματική και τελική φάση. Η ομάδα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, καθώς όσο αντέχαμε σωματικά και πνευματικά ήμασταν ανταγωνιστικοί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ