21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πανελλήνια συγκίνηση για Γκίμα

Ο θάνατος του Δημήτρη Γκίμα συγκλόνισε όλο τον μπασκετικό κόσμο της Ελλάδας, με τα μηνύματα να έρχονται από κάθε πλευρά της χώρας, ενώ άπαντες είχαν να πούνε ένα καλό λόγο για τον 55χρονο τεχνικό, ο οποίος απεβίωσε, καθώς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σήμερα (16/5) το πρωί.

Ομάδες, προπονητές αλλά και απλός κόσμος εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους, με το basketa.gr να μαζεύει τις περισσότερες ανακοινώσεις και να σας τις παραθέτει. Η κηδεία του θα λάβει τόπο την Δευτέρα (18/5) στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 17:30.

Ο Φίλιππος, ο σύλλογος στον οποίο είχε αφιερώσει τη ζωή του ο εκλιπών, με ανακοίνωση του ανέφερε για τον αγαπημένο Τζίμη της Ημαθίας : «Η διοικούσα επιτροπή του μπασκετικού Φιλίππου Βέροιας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του Δημήτρη Γκίμα. Καλό ταξίδι κόουτς».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΟΚ στην οποία αναφέρει : «Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το τραγικό νέο του αιφνίδιου θανάτου του προπονητή του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα.

Ο εκλιπών είχε μακρόχρονη ανιδιοτελή προσφορά στον αθλητισμό της Βέροιας, ήταν αγαπητός άνθρωπος που διακρινόταν για το ήθος του και εργαζόταν καθημερινά με πάθος για το άθλημα που αγαπούσε.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Φυσικά από τις ανακοινώσεις δεν θα μπορούσε να λείψει ο ΣΕΠΚ : «Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και ο πρόεδρος, Παναγιώτης Γιαννάκης, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Γκίμα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ο αδόκητος χαμός του 55χρονου τεχνικού βυθίζει στο πένθος την αθλητική κοινότητα της χώρας.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΚ, ήταν ένα από τα εξέχοντα μέλη του Συνδέσμου κι από τους ανθρώπους που συνέβαλαν σημαντικά στην άνθηση του αθλήματος στη Βέροια», αλλά και ο ΠΣΑΚ : «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά του Συλλυπητήρια για το «χαμό» του Δημήτρη Γκίμα.Το ελληνικό μπασκετ θρηνεί την «απώλεια» ενός τεράστιου εργάτη, ο οποίος είχε συνδέσει το όνομα του με την Βέροια.Τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής άφησε το στίγμα του και όσοι τον γνώρισαν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια και δεν μπορούν να πιστέψουν πως «έφυγε» μόλις στα 55 του χρόνια».

Συγκινητική ήταν και η ανακοίνωση του ΑΣ Καρδίτσας, ο οποίος έμελλε να είναι ο τελευταίος αντίπαλος του Φίλιππου Βέροιας πριν την διακοπή, και το τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Γκίμα : «Ο Α.Σ.Καρδίτσας KSD εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθύτατη οδύνη των μελών του, για τον άδικο χαμό του προπονητή Δημήτρη Γκίμα. Ενός γνήσιου και αφοσιωμένου ανθρώπου, που πρόσφερε τα μέγιστα στο ελληνικό μπάσκετ και στο Φίλιππο Βέροιας, με την ιστορία του οποίου ταύτισε όσο κανείς άλλος το όνομά του.
Ο αγώνας Α.Σ.Καρδίτσας KSD - Φίλιππος Βέροιας για την 21η αγωνιστική της Α2 Εθνικής στις 7 Μαρτίου 2020, έμελλε να είναι ο τελευταίος του αγώνας στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας...Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και στο φίλο σωματείο του Φίλιππου Βέροιας».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος αγωνιζόμενος στην Α2 βρέθηκε αντίπαλος του Φίλιππου αναφέροντας : «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του προπονητή του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», ενώ το ίδιο έκαναν Ηρακλής : «Το Μπάσκετ έμεινε σήμερα φτωχότερο. Η απώλεια του Δημήτρη Γκίμα είναι απίστευτη για όλους μας! Ο ΗΡΑΚΛΗΣ αποχαιρετά με οδύνη έναν αληθινό φίλο, έναν μαχητή του μπάσκετ, ένα παλικάρι... Στα δύσκολα μας χρόνια ο Δημήτρης ήταν άξιος αντίπαλος, αλλα και συνάμα συμπολεμιστής, πάντα με σεβασμό, πάντα με αξιοπρέπεια.
Καλο ταξίδι, κόουτς, συλλυπητήρια στην οικογένεια και στον Σύλλογο σου, τον Φίλιππο Βέροιας...» και Ιωνικός Νικαίας που αγωνίζονται στην Α1 : «Ο Ιωνικός Νικαίας Affidea εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Γκίμα για την αναπάντεχη απώλειά του. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη απώλεια που σκόρπισε θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ. Ο εκλιπών ήταν προπονητής του Φίλιππου Βέροιας και ήταν μόλις 55 ετών».

Από τις ομάδες της Α2 οι ανακοινώσεις ήταν στο ίδιο πνεύμα, με τις περισσότερες να μην μπορούνε να πιστέψουν στην απώλεια. 

Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου : «Σύσσωμη η οικογένεια του Γ. Σ. Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια τόσο στους οικείους του όσο και στην ομάδα του, το Φίλιππο Βέροιας, για τον αιφνίδιο χαμό του Δημήτρη Γκίμα. Είναι από τις στιγμές που θες αυτό που ακούς να μην είναι αλήθεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι κόουτς».

Διαγόρας Δρυοπιδέων : «Η οικογένεια του Διαγόρα Δρυοπιδέων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του προπονητη Δημήτρη Γκίμα, για τη ξαφνική του απώλεια σε ηλικία 55 ετών.Ο Δημήτρης Γκίμας διετέλεσε επί χρόνια τεχνικός στις ακαδημίες του Φίλιππου Βέροιας, αποτελώντας ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ.
Καλό ταξίδι..»

Το Ψυχικό ως τώρα δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση, αλλά ο προπονητής του Γιώργος Ρεμεντέλας δεν μπορούσε να κρύψει την οδύνη του στην προσωπική του σελίδα.

Απόλλωνας Πατρών : «"Το Διοικητικά Συμβούλιο Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ στο άκουσμα του θανάτου του Δημήτρη Γκίμα, προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και στην ομάδα του Φιλίππου Βέροιας. Κουράγιο είναι το μοναδικό που μπορεί να λεχθεί στο άκουσμα της απρόσμενης απώλειας του.
Καλό Παράδεισο Δημήτρη Γκίμα ».

Ελευθερούπολη : «Καλό ταξίδι Δημήτρη. Το Δ. Σ του ΓΣΕ, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες και οι φίλαθλοι της ομάδας μας εκφράζουν τα θερμά συλληπτήρια στους οικείους του Δημήτρη Γκίμα για τον ξαφνικό θάνατο του. Ο Δημήτρης ήταν ένας άνθρωπος που χαιρόσουν να τον έχεις αντίπαλο. Άνθρωπος του μπάσκετ, του αθλητισμού. Χαιρόσουν να ανταλλάζεις απόψεις μαζί του. Το σοκ είναι μεγάλο. Καλό ταξίδι φίλε Δημήτρη».

Αγρίνιο : «Σύσσωμη η αθλητική οικογένεια του VIVECHROM Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι συγκλονισμένη από την τραγική είδηση του θανάτου του Δημήτρη Γκίμα.
Έφυγε ένας άνθρωπος του αθλητισμού, ένας "εργάτης" του αθλήματος που υπηρετούμε. Ταυτίστηκε με το Φίλιππο Βέροιας, σφράγισε τις μεγαλύτερες στιγμές της ομάδας και το συγκεκριμένο γεγονός τον έκανε κομμάτι της ιστορίας του μπάσκετ στη μακεδονική πόλη.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του Δημήτρη Γκίμα και στην οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας.
Καλό ταξίδι κόουτς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Ανατόλια : «O ΣΑΑΚ Ανατόλια εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Δημήτρη Γκίμα. Ο κόουτς Γκίμας εκτός απο την τεράστια προσφορά του στο Βεροιώτικο μπάσκετ ξεχώριζε για το ήθος του και ειχε καταφέρει στα χρόνια παρουσίας του στους αγωνιστικούς χώρους να μας κάνει να τον αισθανόμαστε φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην μπασκετική οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας...».

Οίακας Ναυπλίου : «Σύσσωμη η οικογένεια του ΟΙΑΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ομάδα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ καθώς και στους οικείους του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΙΜΑ, για την απρόσμενη απώλεια του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...».

Τρίτωνας : «Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του coach Γκίμα, αλλά και στην οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας για την απώλεια ενός αξιοπρεπέστατου εργάτη του μπάσκετ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα».

Παγκράτι : «Το ΔΣ και σύσωμη η οικογένεια του ΑΟ Παγκρατίου, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους, για την ξαφνική απώλεια του Δημήτρη Γκίμα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 55 ετών.Ο Δημήτρης Γκίμας αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ. Ένας άνθρωπος φιλόξενος και Κύριος, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.Ευχόμαστε συλληπητήρια και δύναμη στους οικείους του.Καλό ταξίδι…»

Κόροιβος Αμαλιάδας : «Δυστυχώς η μέρα ξεκίνησε με την τραγική είδηση της απώλειας του Δημήτρη Γκίμα, προπονητή του Φιλίππου Βέροιας. Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας αξιαγάπητος φίλος έφυγε ξαφνικά. Η οικογένεια του Κοροίβου εκφράζει την βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλληπητηρια προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα Δημήτρη Γκίμα καθώς και στην οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας».

Ο Αμύντας μπορεί να μην έδωσε στη δημοσιότητα κάποια ανακοίνωση, αλλά έστειλε επιστολή στον Φίλιππο Βέροιας.

Στο ίδιο μοτίβο και οι ομάδες της Β' Εθνικής 

Πανερυθραϊκός : «Θλίψη για το «χαμό» του Δημήτρη Γκίμα
Το ελληνικό μπάσκετ είναι «φτωχότερο» από σήμερα… Ένας απ’ τους ακούραστους «εργάτες» του αθλήματος, ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτρης Γκίμας, «έφυγε» από κοντά μας, μόλις στα 55 του χρόνια.
Το ήθος που τον διέκρινε, σπάνιο. Η αγάπη του για το άθλημα, μοναδική. Συνέβαλε αποφασιστικά και άφησε το στίγμα του στο μπάσκετ της Βόρειας Ελλάδας και της Ημαθίας, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, με το όνομά του να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Φίλιππο Βέροιας, τον οποίο οδήγησε ως τεχνικός μέχρι και την Α2, στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του Συλλόγου.
Ο Πανερυθραϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του στην οικογένεια του FILIPPOS BC και τους οικείους του Δημήτρη, για τον αναπάντεχο «χαμό» του.
Καλό «ταξίδι», κόουτς…»

Μαρούσι : «Το Δ.Σ. και η Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ.Αμαρουσίου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κόουτς Δημήτρη Γκίμα, που τόσο ξαφνικά έφυγε από τη ζωή, καθώς και στην οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας, που τόσο αγαπούσε.
Είναι ακόμα πιο οδυνηρό, για εμάς τους διαχρονικά λάτρεις της καλαθοσφαίρισης και του αγνού ερασιτεχνικού αθλητισμού, να χάνονται σε τόσο μικρή και γόνιμη ηλικία εργάτες του αθλήματος που αγαπάμε όπως ήταν ο Δημήτρης Γκίμας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Γ.Σ.Αμαρουσίου».

Με πολύ όμορφα λόγια, και από τους πρώτους που το έκανε εκφράστηκε ο Κώστας Σορώτος, τεχνικός του Αιγάλεω.

Εθνικός Πειραιά : «Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού εκφράζει την θλίψη και την οδύνη της για τον ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Γκίμα.
Ο Δημήτρης Γκίμας ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους στον χώρο του μπάσκετ και χαιρόσουν να τον έχεις αντίπαλο.
Πάνω από όλα, όμως, ήταν ένας φίλος, τον οποίο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Καλό ταξίδι Κόουτς!!»

Και ο ΟΦΗ μπορεί να μην εξέδωσε ανακοίνωση, αλλά ο προπονητής του Βασίλης Ράλλης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσωπική του σελίδα, ενώ το ίδιο έπραξε και το τεχνικό δίδυμο του Πανελευσινιακού, με τους Ματθαίο Καραχάλιο και Νίκο Βούλγαρης να τοποθετούνται στις σελίδες τους.

Ιωνικός ΝΦ : «ΣΟΚ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΙΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Το τμήμα μπάσκετ ανδρών του Ιωνικού ΝΦ και η διοίκησή του,στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Δημήτρη Γκίμα καθώς και στο σύλλογο που υπηρέτησε για τόσα χρόνια, το Φίλιππο Βέροιας, σαν αθλητής αλλά και σαν προπονητής.
Ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ του Ιωνικού ΝΦ κος Σπύρος Σταθούλης, φανερά σοκαρισμένος δήλωσε:
« Ο θάνατος του Δημήτρη ήταν κάτι που μας σοκάρισε όλους και εμένα προσωπικά στο μέγιστο βαθμό. Ήταν,ένας άνθρωπος ,άριστος γνώστης του αθλήματος με ήθος -αξίες και αρχές μα πάνω από όλα και φίλος. Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στο σύλλογο που αγάπησε και αγαπήθηκε τόσο πολύ το Φίλιππο Βέροιας».

Καβάλα : «Ο Πρόεδρος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ και το Δ,Σ της ENERGEAN KAVALA B,C εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΙΜΑ για την αναπάντεχη απώλειά του!!!
Καλή δύναμη και πολύ κουράγιο!»

Στην Δόξα Λευκάδας θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του, προβάλλοντας το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι και γράφοντας στη λεζάντα : «Η τελευταία αγωνιστική μας συνάντηση....πάντα στις καρδιές μας....Τζιμαρα».

Ο Γιώργος Κυρούδης, προπονητής του Ερμή Λαγκαδά τοποθετήθηκε με ένα ιδιαίτερο μήνυμα στη σελίδα του.

ΚΣ Γέφυρας : «Δυστυχώς η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια!!!Ο θάνατος χτύπησε την οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας παίρνοντας τον εξαίρετο όχι μόνο προπονητή της Δημήτρη Γκίμα , αλλά και έναν καταπληκτικό άνθρωπο και λάτρη του μπάσκετ!!! θα θυμόμαστε πάντα το χαμόγελο του μέσα στο γήπεδο και την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζι του όλα αυτά τα χρόνια!Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας αλλά και στους οικείους του!».

Μαχητές Πειραματικό Πευκών : «Σήμερα ο χώρος μας είναι αρκετά φτωχότερος. Στα τελευταία 10 χρόνια διασταυρωθηκαμε πολλές φορές στα γήπεδα με αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο και προπονητή. Δημήτρη Γκιμα θα σε θυμόμαστε και θα σε τιμούμε. Καλό παράδεισο».

ΠΣ Ευκαρπίας : «Με πολύ μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε για τον ξαφνικό Θάνατο του Προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκιμα, και θέλουμε, ο Π.Σ. Ευκαρπίας, να εκφράσουμε τα βαθύτατα μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ελαφρύ να 'ναι το χώμα που θα σε σκεπάσει Coach. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να σε ξεχάσει κανένας στον κόσμο της καλαθοσφαιρας».

Αίαντας Ευόσμου : «Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του εξαίρετου ανθρώπου και προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα. Ο 55χρονος τεχνικός ήταν ένας ακούραστος εργάτης του μπάσκετ και συνέβαλλε τα μέγιστα στον χώρο.
Η οικογένεια του Αία Ευόσμου εκφράζει τα συλλυπητήριά της τόσο στην ομάδα όσο και στην οικογένεια του κόουτς, που πάντα θα θυμόμαστε για το ήθος του και το χαμόγελό του».

ΧΑΝΘ : «Η Χ.Α.Ν.Θ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Γκίμα που τόσο ξαφνικά σε ηλικία 55 ετών έφυγε από την ζωή.
Ο Δημήτρης Γκίμας γεννήθηκε το 1965. Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο Βεροίας από το 1977 μέχρι το 1994 ενώ από το 1999 καθοδηγούσε την ομάδα της Βέροιας από την θέση του προπονητή. Με την Χ.Α.Ν.Θ. είχε τεθεί αντίπαλος πολλές φορές και πάντα ξεχώριζε για την ακεραιότητα του και το ήθος του».

Έσπερος Λαμίας : «Το Διοικητικό Συμβούλιο ,οι προπονητές και οι αθλητές του Έσπερος ΓΣ Λαμίας, εκφράζουν την οδύνη τους, για την αναπάντεχη απώλεια του φίλου Δημήτρη ΓΚΙΜΑ, ο οποίος διετέλεσε για σειρά ετών, προπονητής της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Φιλίππου Βέροιας.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό σου ταξίδι Δημήτρη».

Στρατώνι : «Το Δ. Σ. του Σ. Α. Στρατωνιου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του φίλου Δημήτρη Γκιμα αλλά και στην οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας. Καλό ταξίδι coach».

Αλλά και ομάδες της Γ' Εθνικής έπραξαν το ίδιο :

Νίκη Βόλου : «Καλό ταξίδι Δημήτρη Γκίμα!
Πραγματικό σοκ προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού χαμού του προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα.
Ο coach Γκίμας υπήρξε ένας τίμιος και γνήσιος άνθρωπος με τεράστια αγάπη για το μπάσκετ, υπήρξε η σημαία του μπάσκετ στην πόλη της Βέροιας και για εμάς στην Δ.Ε. της Νίκης Βόλου ένας πραγματικός φίλος.
Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Καλό ταξίδι coach..»

ΓΑΣ Μελίκης : «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τα νέα του ξαφνικού θανάτου του Δημήτρη Γκίμα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας.
Καλό ταξίδι Τζίμι».

Ίκαροι Τρικάλων : «Για τον φίλο Δημήτρη…
Λένε ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν σταματήσεις να τους θυμάσαι…
Πως μπορείς όμως να λησμονήσεις έναν άνθρωπο με τον οποίο είχες σχεδόν καθημερινή επαφή μαζί του;;;
Ο Δημήτρης Γκίμας, ήταν φίλος, συνεργάτης, συναγωνιστής, “αντίπαλος” μα πάνω απ’ όλα ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στον χώρο του μπάσκετ.
Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους του Δημήτρη και να ευχηθώ, ο Φίλιππος Βέροιας, το αγαπημένο του “παιδί” στο άθλημα που υπηρέτησε, να τον κάνει υπερήφανο οπότε το παρακολουθεί από ψηλά.
Καλό ταξίδι, Δημήτρη… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…
Ο πρόεδρος των Ικάρων Τρικάλων
Κώστας Σκρέτας».

Μέσω της προσωπικής του σελίδας εκφράστηκε ο συγκινημένος προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Βασίλης Κρομμύδας.

Τιτάνες Παλαμά : «Εκφράζουμε τα θερμά μας Συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη Γκίμα.
Ο επί σειρά ετών προπονητής του Φιλίππου Βέροιας, ήταν παθιασμένος για το μπάσκετ και την αγαπημένη του ομάδα, άνθρωπος εξαίρετος και πάντα ευγενικός και όλοι όσοι τον γνώριζαν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν».

Αετοί Βέροιας : «Η είδηση του αδόκητου χαμού του Δημήτρη Γκίμα μας συγκλόνισε…Η διοίκηση των Αετών Βέροιας και προσωπικά ο πρόεδρος της ομάδας, Σίμος Γαβριηλίδης εκφράζεουν τη βαθιά τους οδύνη για την απώλεια ενός θιασώτη του μπάσκετ και ενός ανθρώπου που άφησε την παρακαταθήκη του στους νεότερους.

Είναι σοκαριστικό για όλους όσους ζουν και δρουν μπασκετικά στην πόλη… Και μόνο στην ιδέα πως δεν θα δούμε ξανά τον Δημήτρη στο παρκέ, φαντάζει ουτοπία…Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».

ΦΟ Αριδαίας : «Η οικογένεια του Φ.Ο. Αριδαίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο Φίλιππο Βέροιας και στους οικείους του Δημήτρη Γκίμα για τον απρόσμενο χαμό του.
Η αξιοπρέπεια και η αγάπη σου για το μπάσκετ αφήνουν τεράστιο κενό στο αγαπημένο μας άθλημα, Τζιμάρα.
Καλό ταξίδι κόουτς!».

Ιδιαίτερη ανακοίνωση, γεμάτη συγκίνηση εξέφρασε μέσω της προσωπικής του σελίδας ο πρόεδρος του Φαίακα Κέρκυρας, Κώστας Μακρίδης.

Μακεδονικός : «Φτωχότερο το μπάσκετ από σήμερα μετά την απώλεια ενός πολυ σημαντικού ανθρώπου του προπονητή Δημήτρη Γκίμα !
Ο Α.Σ.Μακεδονικός εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στον σύλλογο Φιλλιπο Βέροιας που τόσο ένδοξα τίμησε όλα αυτά τα χρόνια.
Καλό ταξίδι Coach .....».

Ίκαροι Σερρών : «Καλό ταξίδι coach Γκίμα
Σε ηλικία 55 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτρης Γκίμας.
Όλοι στον χώρο του μπάσκετ σοκαριστηκαμε από τον αναπάντεχο χαμό του έμπειρου προπονητή (ανεύρυσμα) , για τον οποίο όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια.
Ως Ίκαροι εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Γκίμα».

Και στην Ασπίδα Ξάνθης θέλησαν να προβάλουν ένα παιχνίδι που είχαν δώσει με αντίπαλο τον Φίλιππο Βέροιας, αναφέροντας : «Αφιερωμένο στη μνήμη του προπονητή του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα, που τόσο αναπάντεχα και τόσο γρήγορα ταξιδεύει στην γειτονιά των αγγέλων, αφήνοντας ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στο μπάσκετ της Ημαθίας και όλης της Ελλάδας.
Είχαμε την τύχη να βρεθούμε "αντίπαλοι" και να γνωρίσουμε έναν προπονητή με βαθιά γνώση του αθλήματος και κυρίως έναν άνθρωπο με σπάνιο ήθος.
Η οικογένεια της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένειά του, τον FILIPPOS BC.
Αναπαύσου εν Ειρήνη, coach ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΙΜΑ!».

Ερμής Σχηματαρίου : «Σύσσωμη η οικογένεια του ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ομάδα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ καθώς και στους οικείους του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΙΜΑ, για την απρόσμενη απώλεια του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...
Το μπασκετ έγινε φτωχότερο..»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ