20.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Τώρα μπορεί να ελπίζει ξανά (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει την πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα, με την άφιξη του Ρικ Πιτίνο να δίνει ελπίδα.

Το καλοκαίρι όλα έμοιαζαν ότι κυλούσαν καλά. Η ομάδα φαινόταν να έχει βάθος και ο Τσάβι Πασκουάλ θα βρισκόταν για τρίτο σερί σεζόν στο «τιμόνι» της, έχοντας χτίσει πλέον τον δικό του Παναθηναϊκό με στόχο να βρεθεί στο Φάιναλ Φορ. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθησαν όπως τα περίμενε ο Καταλανός σε καμία περίπτωση. Μακριά από το ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» συνέχισαν να απογοητεύουν και να διασύρονται, ενώ έχασαν και σε δύο περιπτώσεις μέσα στο γήπεδό τους. Μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη πάρθηκε η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών. Στη θέση του Πασκουάλ προσλήφθηκε ο θρυλικός Ρικ Πιτίνο. Το ρεκόρ της ομάδας είναι 7-8 και ο πρώτος στόχος να μην χαθεί το τρένο των πλέι οφ...

Τα… highlights

Η κορυφαία στιγμή έως τώρα είναι αναμφίβολα η πρεμιέρα του Πιτίνο στον πράσινο πάγκο και η μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 96-84. Ο Αμερικανός τεχνικός έγινε θέμα σε ολόκληρο τον πλανήτη και πλέον άπαντες περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η παρθενική του παρουσία σε πάγκο ευρωπαϊκής ομάδας. Σημαντική ήταν και η νίκη επί του Ολυμπιακού με 93-80, αλλά τελικά δεν βοήθησε να αλλάξει η εικόνα της ομάδας εκείνη την περίοδο.

Το αστέρι

Ο Νικ Καλάθης είναι αρχηγός, ηγέτης και σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού. Πολλοί επιμένουν να γκρινιάζουν για το γεγονός ότι δεν είναι καλός σουτέρ. Αν ήταν όμως θα έπαιζε σε ομάδα του ΝΒΑ και μάλιστα βασικός. Σίγουρα πάντως όχι στην Ευρωλίγκα. Όταν ο 29χρονος γκαρντ είναι καλά και αποδίδει στο μέγιστο, τότε η ελληνική ομάδα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η εκτίμηση

Οι τρεις ήττες στο ΟΑΚΑ είναι πολύ σημαντικές. Καθώς ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα έδρας τα τελευταία χρόνια. Αν δεν βρει «διπλά» δεν θα κατορθώσει να μπει στα πλέι οφ. Με τον Ρικ Πιτίνο υπάρχει η ελπίδα ότι θα αλλάξει νοοτροπία και θα παρουσιάζει πρόσωπο κανονικής ομάδας και μακριά από την ασφάλεια της έδρας του. Η λογική λέει ότι θα τερματίσει μεταξύ έβδομης και ένατης θέσης.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!

https://www.youtube.com/watch?v=9Pu-DB20C0E
https://www.youtube.com/watch?v=oEAUDpBFlcM



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ