23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός: Το μέλλον θα κρίνει την απόφαση του Μήτογλου (vids)

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει στο Basketa.gr για την απόφαση του Ντίνου Μήτογλου να αφήσει τον Παναθηναϊκό για την Αρμάνι Μιλάνο.

Ένα είναι πάντοτε σίγουρο. Η απόφαση που παίρνει οποιοσδήποτε αθλητής για το μέλλον του αφορά πρώτα απ' όλα τον ίδιο, είναι απολύτως σεβαστή και ουδείς μπορεί να την κρίνει δίχως να γνωρίζει το σκεπτικό που υπάρχει πίσω από την κάθε κίνηση. Στην προκειμένη περίπτωση ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ έκρινε ότι θέλει να μετακομίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο.

Προφανώς ο ίδιος ο Μήτογλου μετά από τέσσερα χρόνια στους πρωταθλητές Ελλάδας πιστεύει ότι αυτό ήταν το καλύτερο για το μέλλον του. Ωστόσο αυτό θα φανεί ακριβώς τότε. Δηλαδή στο μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν σε μερικά χρόνια θα συμφωνούν όλοι ότι δικαιώθηκε ή ότι υπέπεσε σε λάθος.

Υπάρχουν όμως κάποια δεδομένα. Είναι φανερό ότι ο Θεσσαλονικιός πάουερ φόργουορντ/σέντερ ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μία ομάδα με υψηλότερο ταβάνι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μία ομάδα που διαθέτει μεγάλο μπάτζετ, πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις και θέτει ως στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκας συμμετέχοντας μάλιστα στο πιο πρόσφατο Final 4 της διοργάνωσης. Παράλληλα όμως έχει απωλέσει εδώ και χρόνια το «βάρος» της φανέλας και στους τελικούς των πλέι οφ της ιταλικής λίγκας έγινε έρμαιο στις ορέξεις της Βίρτους Μπολόνια που δεν ήταν δα και κανένα μεγαθήριο.

Την ίδια στιγμή θα γίνει μέλος μίας φροντ λάιν με θρύλους της EuroLeague όπως για παράδειγμα ο Κάιλ Χάινς. Ο ανταγωνισμός και οι απαιτήσεις θα είναι τεράστιες και δύσκολα θα υπάρχει ανοχή κακών ή μέτριων εμφανίσεων για τρεις μήνες και γενικά πολλών σκαμπανεβασμάτων στην απόδοσή του. Όλα δείχνουν όμως ότι ο Μήτογλου μετακομίζει στη Λομβαρδία επειδή θεωρεί ότι στην παρούσα φάση είναι πιο πιθανό να κάνει από εκεί το υπερατλαντικό ταξίδι. Δεν είναι κρυφό ότι ονειρεύεται μια μέρα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ. Ευχή όλων φυσικά είναι η συγκεκριμένη απόφαση να μην πάει πίσω την εξέλιξή του.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα στο 2021, η εξέλιξή του στον Παναθηναϊκό ήταν ραγδαία κι εντυπωσιακή από ένα σημείο και μετά. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν πρόλαβε να του δώσει πολύ χρόνο αλλά πάντοτε τον εκθείαζε για την προσπάθειά του, τον δίδαξε αρκετά, ενώ πήρε πράγματα απ' όλους τους προπονητές που διαδέχτηκαν τον Καταλανό. Παράλληλα η γενναία ανανέωση που έγινε πέρσι το καλοκαίρι τον βοήθησε ακόμα περισσότερο να βρει χρόνο και χώρο για να βγει μπροστά και να διαπρέψει. Οπότε ήταν αναμενόμενο να μπει στα ραντάρ αρκετών κορυφαίων ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός του έδειξε με τη μεγάλη του προσφορά ότι στήριζε πολλά για το μέλλον του αλλά οι δύο πλευρές δεν σκέφτονταν το ίδιο. Με δεδομένο ότι το «τριφύλλι» είχε θέσει ως προτεραιότητα τη διατήρηση του γηγενούς κορμού, αυτή τη στιγμή δέχτηκε ένα γερό πλήγμα. Αν όμως αποφασίσει να βγει στην αγορά με το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως που πρόσφερε στον Μήτογλου, θα μπορέσει να καλύψει το κενό του και με το παραπάνω. Σε γενικότερο πλαίσιο αν δώσει αυτά τα χρήματα για έναν παίκτη σε οποιαδήποτε θέση, τότε αυτός -εκτός απροόπτου- θα κάνει τη διαφορά.

Παρ' όλα αυτά ο ελληνικός κορμός εξασθένησε και θα πρέπει να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, εν αναμονή των εξελίξεων στην υπόθεση του Ιωάννη Παπαπέτρου. Πλέον η παραμονή του αρχηγού έγινε πιο επιτακτική, αν και στο παρελθόν το «τριφύλλι» είχε χάσει όλη του την ομάδα μέσα σ' ένα καλοκαίρι (2012) και δεν διαλύθηκε. Οπότε χώρος για κινδυνολογίες δεν υπάρχει. Το μόνο που θα πρέπει να συμβεί είναι ανάλογα με τις εξελίξεις, το κλαμπ να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. 

Την ίδια στιγμή παραμένει άλλωστε ανοιχτό και το θέμα του προπονητή, με τις μέρες να περνούν και τον Όντεντ Κάτας να κερδίζει πόντους, αν και θα πρόκειται για τεράστιο ρίσκο η παραμονή του. Το σίγουρο είναι ότι το «πράσινο» καλοκαίρι είναι «καυτό» κι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ