23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός: Πρίφτης ο… διπλός! (vids)

Ο Δημήτρης Πρίφτης οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τίτλο της σεζόν, κατακτώντας τον πρώτο του με την ομάδα, αλλά ως πρώτος προπονητής, καθώς στο σύνολο μετρά δύο με τους «πράσινους».

Ήταν η σεζόν 2013-2014, όταν τη θέση του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Με βοηθό τον Δημήτρη Πρίφτη, που πήρε άμεσα το αεροπλάνο από τη Ρόδο, για να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ευκαιρία, που είχε μπροστά του, οι «πράσινοι» ορθοπόδησαν σε μια δύσκολη στιγμή κι έφτασαν πρώτα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και, ύστερα, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με 3-2 στους τελικούς έναντι του Ολυμπιακού.

https://www.youtube.com/watch?v=hiuRcmtVvI0&t=1s&ab_channel=PanathinaikosBC

Ο Έλληνας τεχνικός δεν παρέμεινε και, το επόμενο καλοκαίρι, πήγε στον Άρη, αλλά πάντοτε άφηνε να εννοηθεί πως ήταν όνειρό του να γυρίσει ως πρώτος προπονητής στους «πράσινους». Αυτό, μετά από ορισμένες προσπάθειες, κατέστη δυνατό να γίνει φέτος, με τον Πρίφτη μάλιστα να αρχίζει ιδανικά τη δική του εποχή στο «τριφύλλι».

Οι παίκτες του έκαναν στο χρέος τους και νίκησαν τον Προμηθέα στον τελικό, για να πανηγυρίσουν το Super Cup, το πρώτο της ιστορίας του συλλόγου και πρώτο της σεζόν. Με αυτό τον τρόπο, ο Πρίφτης πήρε το δεύτερο τίτλο του με τον Παναθηναϊκό, αλλά πρώτο ως head coach.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ