14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός-Περιστέρι 88-62: Καθάρισε σε 10 λεπτά (pics)

Ένα δεκάλεπτο και κυρίως η αμυντικά προσήλωση ήταν αρκετά για να κάνουν τη δουλειά για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» επικράτησαν στον προημιτελικό Κυπέλλου του Περιστερίου με 88-62 και θα αντιμετωπίσουν αύριο στα ημιτελικά το Λαύριο για να αναδειχτεί ο αντίπαλος του Προμηθέα στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Το Περιστέρι ήταν ανταγωνιστικό για ένα ημίχρονο (46-40) όμως η τρίτη περίοδος ξεδιάλυνε το τοπίο, αφού στη διάρκεια της ο Παναθηναϊκός έκανε επιμέρους σκορ 26-10 και επί της ουσίας τελείωσε το παιχνίδι αφού προηγήθηκε με 72-50 από το οποίο δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν οι «κυανοκίτρινοι».

 

 


Κάτας: «Μου άρεσε πως αντιδράσαμε»

 


Ο Όντεντ Κάτας κράτησε τα θετικά του αγώνα και μίλησε για τον αυριανό ημιτελικό με το Λαύριο: ««Δεν χρειάζεται να τελειώνουμε κάθε ματς απ’ το πρώτο μέρος. Κάναμε κάποια λάθη ειδικά στην επίθεση και δεν ήμασταν ιδιαίτερα επιθετικοί. Μου άρεσε πως αντιδράσαμε στο δεύτερο μέρος. Παίζαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα με ποιότητα. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε συνέχεια, μας λείπουν παίκτες. Ελπίζουμε να έχουμε τον Μποχωρίδη στο επόμενο ματς. Το Λαύριο είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Πολλά εξαρτώνται από εμάς, δε θα είναι εύκολο. Όλοι μάχονται για τον τίτλο, πρέπει να έχουμε σεβασμό να δώσουμε τα πάντα να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον αντίπαλο κοντά στους 65 πόντους».

 

 

Μανωλόπουλος: «Καλύτεροι απ' ότι λέει το σκορ»

 


Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δήλωσε ότι το Περιστέρι χθες ήταν καλύτερο από αυτό που έδειξε το σκορ και αυτή ήταν η πραγματικότητα: «Νομίζω ότι ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, νομίζω πως φταίει λίγο και το γεγονός ότι το ροτέισόν μας έγινε πολύ μικρό γιατί είχαμε… 2,5 τραυματισμούς. Ο Πέτεγουεϊ ήταν να μην παίξει, ο Σκορδίλης ήταν εκτός δωδεκάδας λόγω τραυματισμού, ενώ ο Σαλούστρος τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να παίξει. Νομίζω ότι στο δεύτερο μέρος επήλθε κούραση, γι’ αυτό ενώ στο πρώτο μέρος σουτάραμε καλά, στο δεύτερο δεν τα καταφέραμε. Κάναμε αρκετά λάθη και τα ψηλά σχήματα του Παναθηναϊκού μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Νομίζω όμως πως ήμασταν καλύτεροι από αυτό που λέει το τελικό σκορ. Στη συνέχεια έχουμε τα πλέι οφ, όπου θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Μέσα από τις προπονήσεις θέλουμε να βελτιωθούμε».

 


Μήτογλου: «Προχωράμε για τον στόχο μας»

 

 

Ο Ντίνος Μήτογλου δείχνει να βρίσκει ξανά τα πατήματα του μετά την περιπέτεια της υγείας του και χθες σε 20 λεπτά είχε 15 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ για να παραδεχτεί: «Είμαι καλά πλέον, προσπαθώ να βρω το ρυθμό μου. Ήταν μια σεζόν δύσκολη για όλες τις ομάδες, προέχει η υγεία. Μας χτύπησε πολλές φορές ο ιός, επανήλθαμε, έχουμε βάθος και ταλέντο ως ομάδα».

 


Ο διεθνής φόργουορντ συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στο Περιστέρι, ήταν δυνατό παιχνίδι. Έχουμε άλλα δύο για τον στόχο μας. Έπρεπε στο πρώτο μέρος να είμαστε καλύτεροι στις λεπτομέρειες, μιλήσαμε στο ημίχρονο μπήκαμε καλύτερα και πήραμε διαφορά. Ο Νέντοβιτς, ο Μποχωρίδης είναι σημαντικές απουσίες. Ο κόουτς προσπαθεί να βρει σχήμα, ξέρει τη λύση. Έχουμε σημαντικό παιχνίδι την Πέμπτη θα δούμε πως θα είναι ο Λευτέρης αν είναι έτοιμος να μπει. Το Λαύριο είναι επικίνδυνη ομάδα. Αν βρει ρυθμό είναι επικίνδυνη σε άμυνα και επίθεση. Προχωράμε για τον στόχο μας» είπε και κατέληξε: «Οι στόχοι μας είναι οι τίτλοι, θα κάνουμε τα πάντα να τους κατακτήσουμε. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

 

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Δεν ανήκε στην πεντάδα των παικτών του Παναθηναϊκού που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων, όμως ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έκανε τα πάντα... νοικοκυρεμένα. Σε 19 λεπτά ο Κουβανός πρόλαβε να σημειώσει οχτώ πόντους, να μαζέψει πέντε ριμπάουντ, να μοιράσει έξι ασίστ και να βάλει, όποτε απαιτήθηκε, πίεση στην μπάλα.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Τα τρίποντα έκαναν ευκολότερη τη δουλειά για τον Παναθηναϊκό που μέτρησε 14/25 σουτ από την περίμετρο.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Photo Credits Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ