14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός: Παντοτινός πρωταθλητής (vids)

Ο Δημήτρης Ρήγας σχολιάζει την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό. το οποίο μάλιστα ήταν αφιερωμένο στον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ακόμα και σε μία εξαιρετικά δύσκολη σεζόν, οι «πράσινοι» πέτυχαν το στόχο τους. Κατάφεραν να φτάσουν στο νταμπλ και να κάνουν ακόμα πλουσιότερη την -ήδη γεμάτη- τροπαιοθήκη τους. Στο τέλος αυτό που μένει είναι πάντοτε οι τίτλοι. Και το «τριφύλλι» άλλωστε για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε είχε θέσει ως ξεκάθαρη προτεραιότητα τη διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα.

Σίγουρα δεν το έκανε με τόσο εμφατικό τρόπο όσο θα ήθελαν άπαντες. Παρ' όλα αυτά ουδείς θα θυμάται σε μερικά χρόνια ότι η ομάδα του Όντεντ Κάτας έπαιξε κακό μπάσκετ. Αυτή είναι μία λεπτομέρεια που δεν θα απασχολεί παρά ελάχιστους, διότι για το 2021 ήδη έχει γραφτεί το όνομα του Παναθηναϊκού δίπλα στο πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο Ελλάδας.

Φυσικά μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι, οι τρεις άνθρωποι που βγήκαν μπροστά το περασμένο καλοκαίρι και κλήθηκαν να κρατήσουν το... πηδάλιο σε μία δύσκολη συγκυρία. Ο λόγος φυσικά για τους Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Διαμαντίδη και Τάκη Τριαντόπουλο. Δεν έταξαν πράγματα που δεν μπορούσαν να πετύχουν και σε γενικές γραμμές η ομάδα παρουσιάστηκε μαχητική και στην Ευρωλίγκα.

Πλέον σιγά-σιγά κι αφού τελειώσουν οι πανηγυρισμοί για το νταμπλ, όλοι θα στρέψουν το βλέμμα τους στην επόμενη μέρα. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν εντός του καλοκαιριού και θα αφορούν το ΟΑΚΑ. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό θέμα που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το σίγουρο είναι ότι για ακόμα μία χρονιά ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση να καταστρώσει τα πλάνα του, έχοντας συνεχίσει το μυθικό σερί της κατάκτησης τουλάχιστον εντός τίτλου για 26η σεζόν! Μέχρι λοιπόν να στεγνώσει η σαμπάνια, τα μέλη των «πράσινων» έχουν κάθε δικαίωμα να γιορτάζουν ξένοιαστα για την επιτυχία τους.

Ιδιαίτερη αναφορά πάντως αξίζει και στο Λαύριο. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη συνδύασε το πολύ καλό μπάσκετ με μία ιστορική επιτυχία και η συμμετοχή στους τελικούς γράφτηκε ήδη στην ιστορία και θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Άλλωστε πρόκειται για ένα μπασκετικό θαύμα από αυτά που σπάνια συναντά κάποιος!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ