23.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός: Ο Παπαπέτρου κρίνει τον «πράσινο» σχεδιασμό (vids)

Η εξέλιξη στο σίριαλ της παραμονής του Ιωάννη Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τις υπόλοιπες κινήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Ντίνος Μήτογλου αποχώρησε από το «τριφύλλι» για την Ιταλία και την Αρμάνι Μιλάνο. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή «μάχη» που έδωσε ο «πράσινος» οργανισμός για να διατηρήσει τον διεθνή πάουερ φόργουορντ στο ρόστερ του και δεν τα κατάφερε. Έχοντας θέσει ως πρώτο στόχο την παραμονή όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων, πλέον απομένει να φανεί τι θα συμβεί με την περίπτωση του αρχηγού, Ιωάννη Παπαπέτρου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο «Παπ» έχει προσελκύσει με τις εμφανίσεις του το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και μάλιστα από το κορυφαίο επίπεδο. Ωστόσο οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να τον κρατήσουν, όπως έκαναν και με τον Μήτογλου, ασχέτως αν η εξέλιξη της υπόθεσης δεν ήταν θετική.

Το ευχάριστο για τους πρωταθλητές και κυπελλούχους Ελλάδας είναι ότι πλέον έχουν στο «τιμόνι» τους προπονητή κι αυτός είναι ο Δημήτρης ΠρίφτηςΟπότε όλες οι κινήσεις γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του νέου τεχνικού της ομάδας.

Κομβική για πολλούς λόγους

Η παραμονή ή η φυγή του Ιωάννη Παπαπέτρου είναι κομβική για πολλούς λόγους. Υπάρχει άλλωστε πλέον και επικοινωνιακή αξία, καθώς θα είναι μεγάλο πλήγμα αν φύγει ο δεύτερος από τους τρεις (μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη) «στυλοβάτες» του ελληνικού «κορμού» του Παναθηναϊκού.

Την ίδια στιγμή δεν προχωράει καμία άλλη υπόθεση, διότι δεν είναι γνωστό το μπάτζετ που θα απομένει για τις υπόλοιπες κινήσεις.

Κάπως έτσι έχει τεθεί απόλυτη προτεραιότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δεν γίνεται και προεργασία ή κάποιες πρώτες συζητήσεις με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Οι παλιοί γνώριμοι δεν παίζουν... μόνοι

Αμέσως μετά την πρόσληψη του Πρίφτη από τους «πράσινους» ξεκίνησε και η έντονη φημολογία για αθλητές με τους οποίους συνεργαζόταν στην Ούνικς Καζάν και με τους οποίους υπήρχε άψογη συνεργασία και αμοιβαία εκτίμηση.

Οι περιπτώσεις των Ουάιτ και Μπράουν δεν είναι οι μοναδικές που ενδεχομένως να απασχολήσουν. Παράλληλα δεν «παίζουν» και μόνοι τους οι συγκεκριμένοι.

Το τμήμα σκάουτινγκ έχει ξεχωρίσει και ορισμένες άλλες επιλογές τόσο για την περιφέρεια όσο και για τη φροντ λάιν. Προς το παρόν όμως τα πάντα παραμένουν στον «πάγο», για να ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με τον «Παπ».

Σίγουρες οι κινήσεις σε «1» και «4»

Ανεξάρτητα από την έκβαση στην υπόθεση Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ξεχωρίσει δύο θέσεις στις οποίες «καίγεται» για να ενισχυθεί. Η πρώτη φυσικά είναι αυτή του πόιντ γκαρντ με το όνομα του Νίκο Λαπροβίτολα να είναι ξανά στο τραπέζι.

Φυσικά ο Αργεντινός ο οποίος πέρσι έφτασε κοντά στο ΟΑΚΑ, είναι ένας παίκτης που θα έχει δεδομένα κι άλλες επιλογές.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλη ανάγκη και στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Κι αυτό συνδέεται άμεσα με τις αποχωρήσεις Μήτογλου και Μπέντιλ, όπως και με την αναμενόμενη «έξοδο» του Άαρον Ουάιτ. Θεωρείται βέβαιο λοιπόν ότι ο Παναθηναϊκός θα ψάξει για παίκτη που κάνει τη διαφορά και θα είναι σε θέση να καλύψει τη θέση έχοντας τη βοήθεια του Λευτέρη Μαντζούκα κι ενδεχομένως του Νίκου Χουγκάζ, χωρίς να υπάρχει κάτι βέβαιο για τον τελευταίο, έστω κι αν δεδομένα αποτελεί ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Εν κατακλείδι το μέλλον του Ιωάννη Παπαπέτρου θα προκαλέσει «ντόμινο» εξελίξεων και μόλις οριστικοποιηθεί αν θα συνεχίσει ή όχι στο «τριφύλλι», τότε θα πάρουν σειρά και οι υπόλοιπες υποθέσεις ούτως ώστε να σχηματιστεί πλήρως το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ