16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός: Οι υποψήφιοι για τον πάγκο

Ο Γιώργος Βόβορας αποτελεί κι επίσημα παρελθόν για τον Παναθηναϊκό και πλέον οι διοικούντες τους «πράσινους» βρίσκονται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί και γραφτεί ήδη είναι πάρα πολλά, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, καθώς το «πορτοφόλι» της ΚΑΕ δεν επιτρέπει υπερβάσεις. Γι' αυτόν το λόγο θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο για την πρόσληψη ενός προπονητή όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος δεν εργάζεται κάπου μετά τη φυγή του από την Φενέρμπαχτσε.

Όσον αφορά τους Έλληνες προπονητές, τα «κουκιά» είναι μετρημένα. Κι αυτό διότι τα ονόματα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, του Δημήτρη Πρίφτη και του Ηλία Ζούρου έχουν έρθει στην επιφάνεια, με τον πρώτο να βρίσκεται στην pole position τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Πρίφτης δύσκολα θα φύγει από το Καζάν όπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Ζούρος θα αποτελέσει επιλογή στο σενάριο που «ναυαγήσουν» άλλες περιπτώσεις. Θετική άποψη υπάρχει και για τη δουλειά του Στέφανου Δέδα στη Χάποελ Χολόν, όμως με την υπάρχουσα κατάσταση, πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα «σπάσει» κάποιο συμβόλαιο.

Κάποια άλλα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει είναι αυτά των Μάικ Μπατίστ και Όντεντ Κάτας. Αμφότεροι έχουν παρελθόν στους «πράσινους», όμως δύσκολα μπορούν να υπάρξουν εξελίξεις, καθώς ο μεν Αμερικανός εργάζεται στο τεχνικό επιτελείο των Ορλάντο Μάτζικ, ενώ ο Ισραηλινός δουλεύει στην Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Εφικτή επιλογή είναι αυτή του Σάσα Ομπράντοβιτς ο οποίος έχει απασχολήσει και παλαιότερα και το κασέ του είναι προσιτό μετά την απομάκρυνσή του από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο Κροάτης κόουτς δεν έχει εργαστεί πουθενά από το 2019, όταν κι έφυγε από την Μπασκόνια, αλλά θα πρέπει να ρίξει πολύ τις οικονομικές του απαιτήσεις για να εργαστεί στην Ελλάδα.

Το συμπέρασμα

Αυτό που αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος είναι ότι ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Το «σκανάρισμα» στην αγορά συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή ο Σωτήρης Μανωλόπουλος φαίνεται ότι έχει ένα προβάδισμα, χωρίς όμως να μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη η πρόσληψή του. 

Το σίγουρο είναι ότι το «τριφύλλι» θα πορευτεί με υπηρεσιακό τεχνικό τον Θανάση Γιαπλέ στον αγώνα με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (7/1, 21.00) κι ενδεχομένως και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (10/1, 20.00).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ