24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» πανηγυρισμοί στο Λαύριο (pics)

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε και φέτος πρωταθλητής Ελλάδας, μετά την εκτός έδρας νίκη του επί του Λαυρίου στον τέταρτο τελικό των φετινών πλέι οφ της Basket League.

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν τον τίτλο για 39η φορά στην ιστορία τους και 20ή στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ, από το 1992-1993. Τα κατάφεραν για 19η φορά σε 25 σειρές τελικών. Το «τριφύλλι» μετράει πλέον 65 νίκες σε 105 αγώνες τελικών των πλέι οφ.

Για 22η φορά σε 28 σειρές τελικών, η ομάδα που έκανε το 1-0 έφθασε και στον τίτλο. Ήταν η έβδομη φορά που η ομάδα που έκανε το 1-0 στέφθηκε πρωταθλήτρια, κάνοντας το 3-1 στη σειρά των τελικών.

Επίσης, για 22η φορά σε σύνολο 28 σειρών τελικών η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα της έδρας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Το «διπλό» του Παναθηναϊκού στο κλειστό της Λαυρεωτικής ήταν μόλις η 25η νίκη φιλοξενούμενης ομάδας σε συνολικά 119 ματς τελικών. Τις 17 από αυτές σημείωσαν οι «πράσινοι».

Ο Ντίνος Μήτογλου σημείωσε το τέταρτο φετινό double double του, έχοντας 23π. και δώδεκα ριμπάουντ, κι έτσι «έπιασε» στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τούς Τζέιμς Ουέμπ, Βασίλη Καββαδά και Γιώργο Παπαγιάννη. Πρώτος παρέμεινε, με έξι, ο Κερέμ Καντέρ του Κολοσσού Ρόδου.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός έφθασε τα δέκα double doubles στη σεζόν και πήρε την πρωτιά της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον Κολοσσό Ρόδου που είχε εννέα, αλλά με οκτώ περισσότερους αγώνες.

 

Το φετινό πρωτάθλημα της Basket League ολοκληρώθηκε με 71 τέτοιες επιδόσεις, 56 στην κανονική περίοδο και δεκαπέντε στα πλέι οφ. Εξ αυτών οι 62 ήταν με πόντους-ριμπάουντ και οι εννέα με πόντους-ασίστ.

 

Στο Λαύριο βρέθηκαν και φίλαθλοι των φιλοξενουμένων, που πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση την κατάκτηση του τίτλου.

 

Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εκείνος που σήκωσε πρώτος το τρόπαιο του φετινού πρωταθλητή της Basket League.

   



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ