19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Ξεπερνάει τα όρια του και ονειρεύεται Φάιναλ Φορ (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει την εντυπωσιακή φετινή πορεία του Παναθηναϊκού Superfoods, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 10-4 κι έχουν εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Στόχος της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ είναι να μπει στα πλέι οφ έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που αν συμβεί θα φέρει πολύ κοντά τον στόχο της επιστροφής σε Φάιναλ Φορ, για πρώτη φορά μετά το 2012.

Τα... highlights

Μέχρι τις αρχές Νοέμβρη η πορεία του «τριφυλλιού» ήταν μέτρια και το ρεκόρ 2-3 δικαιολογούταν μόνο λόγω του δύσκολου προγράμματος. Από τις 10/11 όμως και τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, το… τσιπάκι γύρισε και φαίνεται ότι γύρισε οριστικά. Από τότε οι πρωταθλητές Ελλάδας μετρούν 8-1 κι έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους, με τη μία μεγάλη νίκη να διαδέχεται την άλλη. Παράλληλα διαθέτουν την καλύτερη έδρα της διοργάνωσης και τη μοναδική απόρθητη, με ρεκόρ 7-0 στο ΟΑΚΑ.

Το αστέρι

Ο Νικ Καλάθης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πορείας του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής, αλλά εξίσου καθοριστικό ρόλο έχει και ο Τζέιμς Γκιστ. Οι δυο τους είναι τα μεγάλα αστέρια του κλαμπ και οι σημαντικότεροι παίκτες. Ωστόσο μεγάλη είναι και η «λάμψη» του Πασκουάλ ο οποίος πιστώνεται ένα μεγάλο μέρος της πολύ καλής πορείας.

Η εκτίμηση

Με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» έχουν την καλύτερη έδρα της Ευρωλίγκας, αλλά και με την βελτιωμένη παρουσία τους μακριά από αυτήν μπορούμε να πούμε ότι δύσκολα ο Παναθηναϊκός δεν θα βρεθεί στην πρώτη τετράδα, ενώ η είσοδός του στα πλέι οφ θα πρέπει να θεωρείται ήδη δεδομένη.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ