22.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Με ενθουσιασμό αλλά κι ένα μεγάλο… στοίχημα (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει τον Παναθηναϊκό ο οποίος θέλει να διακριθεί στην Ευρωλίγκα και προχώρησε σε δύο μεγάλες μεταγραφές, όμως έχει ένα μεγάλο «στοίχημα» από το οποίο θα κριθούν πολλά.

+ Το ΟΑΚΑ αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του αναγκάζει πολλούς αντιπάλους να φεύγουν ηττημένοι από το συγκεκριμένο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» ενισχύθηκαν σημαντικά με παίκτες οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν από μακρινή απόσταση. Κορυφαία κίνηση απ’ όλες εκείνη του Τζίμερ Φριντέτ ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του θα παίξει στην Ευρωλίγκα και φημίζεται για τη ευστοχία του στα τρίποντα.

- Νέα ομάδα επί της ουσίας «χτίζει» ο πρωταθλητής Ελλάδας καθώς αποχώρησαν όλοι οι ξένοι παίκτες εκτός από τον Ντεσόν Τόμας, ενώ σημαντική ήταν και η φυγή του Θανάση Αντετοκούνμπο ο οποίος συνεχίζει στο ΝΒΑ και τους Μιλγουόκι Μπακς μαζί με τον αδερφό του Γιάννη. Η «χημεία» λοιπόν είναι σημαντικό κομμάτι, ενώ το δεύτερο αφορά τη φροντ λάιν. Το «τριφύλλι» αποφάσισε να ποντάρει στον Γιώργο Παπαγιάννη και μένει να φανεί αν αυτό το... στοίχημα θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν το κενό στη θέση «5» κρίνεται αρνητικό, αλλά αυτό στη συνέχεια της σεζόν μπορεί να αλλάξει, αν η ομάδα αποδώσει.

https://www.youtube.com/watch?v=ho3X-VA9-FA

Το αστέρι

Καλές και σπουδαίες οι κινήσεις με τους Φριντέτ και Τζόνσον όμως ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού παραμένει ο Νικ Καλάθης. Ο 30χρονος άσος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ στην Ευρωλίγκα. Από τη δική του παρουσία και τις εμφανίσεις του κρίνεται ολόκληρη η πορεία της ομάδας κι αυτό έχει φανεί τα προηγούμενα χρόνια. Με τα νέα «όπλα» που έχει γύρω του είναι πολύ πιθανό να τελειώσει τη σεζόν με διψήφιο αριθμό στις ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο προπονητής

Ο Αργύρης Πεδουλάκης παίρνει την τρίτη ευκαιρία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» τον εμπιστεύτηκαν ελπίζοντας ότι θα κατορθώσει να οδηγήσει την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται και να πάρει το καλύτερο από κάθε παίκτη όπως είχε συμβεί την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Πέρσι έδειξε στο Περιστέρι ότι δεν προτιμά πια το αργό μπάσκετ με αποκλειστικό στόχο να νικάει στους αγώνες από την άμυνα και πλέον θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και στην Ευρωλίγκα. Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει.

https://www.youtube.com/watch?v=kkvnTgntRds

Εκτίμηση

Μεγάλη «μάχη» αναμένεται να δώσει το «τριφύλλι» προκειμένου να κατορθώσει να μπει στα πλέι οφ. Πέρσι τα κατάφερε με μία επική αντεπίθεση στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου, έχοντας όμως στο «τιμόνι» τον Ρικ Πιτίνο. Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί μεταξύ της 7ης και της 10ης θέσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ