24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός-Κολοσσός 77-54: Ξεκούραστα… με την άμυνα και το μέλλον του (vids+pics)

Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ εύκολη τη ζωή του στο ΟΑΚΑ χάρη στην άμυνά του, που «στραγγάλισε» τον Κολοσσό και οδήγησε στην νίκη με 77-54, με τους «πράσινους» να ανεβαίνουν στο 3-1 σε τέσσερις αγώνες στην Basket League, στο ίσως πιο... ξεκούραστο αποτέλεσμα της σεζόν έως τώρα, αφού ποτέ στην πραγματικότητα δεν πάτησαν το γκάζι επιθετικά, αλλά ήταν αρκετό για μια επιβλητική εμφάνιση με ένα θετικό μήνυμα στο τέλος από τον 15χρονο Νεοκλή Αβδάλα, που χρειαζόταν μετά την ήττα από τη Βιλερμπάν.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με στόχο να δημιουργήσουν και να μην... αλληλοκαταστραφούν, αλλά αυτό λόγω της αστοχίας από μακριά δεν φαινόταν στο σκορ, με τον Κολοσσό ειδικά να αξιοποιεί αυτό το «μούδιασμα» των «πρασίνων» στο σουτ και να δείχνει πως ήθελε να βάλει δύσκολα (7-9 στο 7'). Με τον Χατζηδάκη, μάλιστα, να παίρνει κάποιες προσπάθειες και συνεχίζοντας να βλέπουν τον Παναθηναϊκό να αστοχεί, οι «θαλασσί» κρατήθηκαν μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου (13-16).

Ο Κασελάκης και ο Μαντζούκας πήραν επιτέλους επιθετική πρωτοβουλία για τους γηπεδούχους και επιχείρησαν να δώσουν έναν καλό επιθετικό ρυθμό (20-16 στο 13'), με τον Καββαδά εν συνεχεία να κυριαρχεί στη ρακέτα και την ομάδα του για πρώτη φορά να φλερτάρει με τη διψήφια διαφορά (29-21 στο 16'). Ο Ουίλιαμς και ο Μομίροφ δεν άφησαν τους παίκτες του Πρίφτη να ξεφύγουν κι άλλο, αλλά η απόσταση ουσιαστικά παρέμενε χάρη σε ένα τρίποντο του Μποχωρίδη για το 34-27 του ημιχρόνου.

Ο Νέντοβιτς άρχισε να... βρίσκει το χέρι του και πολύ γρήγορα ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +12, καθιστώντας ξεκάθαρο, ότι δεν ήθελε να αφήσει άλλο τον αντίπαλό του να ελπίζει (42-30 στο 23'). Ο Κολοσσός έμοιαζε να αντιδρά με δύο τρίποντα των Ποτ και Ουίλιαμς, αλλά εκεί... σκέπασε τα πάντα η άμυνα των παικτών του Πρίφτη, με τον Σαντ Ρος στην αρχή και τον Μποχωρίδη στη συνέχεια να δίνουν λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, με συνέπεια ένα επιμέρους 18-2 να φέρει ένα «στρογγυλό» +20, απλοποιώντας τα πράγματα (60-38).

Η κατάσταση είχε πια ξεκαθαρίσει ως προς τον νικητή, με αποτέλεσμα ο Πρίφτης να μοιράσει τον χρόνο, αφού η άμυνα των παικτών του παρέμενε σκληρή, προσπαθώντας να δώσει περισσότερο ρόλο σε Μαντζούκα και Αβδάλα. Ο 15χρονος, μάλιστα, πέτυχε το πρώτο του καλάθι στην καριέρα του στην Basket League για το 72-49 στο 36ο λεπτό, κερδίζοντας το χειροκρότημα από την εξέδρα. Πέραν αυτού, το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε διαδικαστικά, με τον Καντζούρη επίσης να βάζει τους νεαρούς του, προεξάρχοντος του Χατζηδάκη, και μια όμορφη εικόνα να μένει στο τελικό 77-54.

Δεκάλεπτα: 13-16, 34-27, 60-38, 77-54

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: Άλλοι παίκτες έκαναν τη δουλειά για τον Παναθηναϊκό προς το τελικό +23, αλλά από τη στιγμή που «καθάρισε» το ματς, όλο το ΟΑΚΑ περίμενε τον 15χρονο Νεοκλή Αβδάλα. Ο ίδιος κέρδισε το χειροκρότημα με τους πρώτους του πόντους στην Basket League με πέντε πόντους και τρία ριμπάουντ σε σχεδόν 12.5 λεπτά, όπου έδειξε πως το μέλλον του ανήκει. Δεν ήταν, όπως αναφέραμε, ο πρωταγωνιστής την ώρα που το παιχνίδι κρινόταν ακόμη, αλλά αποτέλεσε το πιο αξιοπρόσεκτο σημείο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες δεν ήταν εύστοχες σε αυτό το ματς. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είχε ένα πιο φυσιολογικό πσοοστό στα σουτ εντός παιδιάς με 29/70 και 41%, έναντι 18/64 και 28% του Κολοσσού.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ