17.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός-Βιλερμπάν: Απέναντι στο δημιούργημα των Πάρκερ (vids)

Ο Παναθηναϊκός, μετά το θρίαμβο απέναντι στην Εφές, βρίσκει σε δεύτερο σερί ματς στο «φρούριο» του ΟΑΚΑ τη Βιλερμπάν, με το στόχο να είναι ξανά η αξιοποίηση του «κάστρου» και η αποφυγή... μιας καλοστημένης παγίδας από την εντυπωσιακή γαλλική ομάδα.

Πέρυσι ήταν η αξιοθαύμαστη Μπάγερν του Αντρέα Τρινκιέρι, φέτος ίσως θα έπρεπε να μιλάμε για τη Βιλερμπάν. Μια ομάδα, στην οποία πίστεψαν από πέρυσι ο Τόνι Πάρκερ και ο αδελφός του και προπονητής της, Τι Τζέι, προχωρώντας στην Ευρωλίγκα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Η γαλλική ομάδα, που έρχεται από την ομώνυμη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας της Λυών με 150.000 κατοίκους, έχει δείξει... τα δόντια της μετά από μια περσινή χρονιά προσαρμογής στην νέα της πραγματικότητα, έτοιμη να κάνει την έκπληξη, κερδίζοντας ήδη το θαυμασμό στις προηγούμενες έξι «στροφές».

Ο αντίπαλος των «πρασίνων» μπορεί να μην έχει την ποιότητα της Εφές ή το ειδικό βάρος της Ρεάλ, τις οποίες έχουν ήδη αντιμετωπίσει, ωστόσο παραμένει επικίνδυνος. Και μπορεί το ΟΑΚΑ να δίνει άλλη δύναμη στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, αλλά το αποψινό (29/10, 21:00, Novasports Prime) παραμένει... ύπουλο και επιβάλλει να ξεχαστεί το επιβλητικό +26 με τους Τούρκους.

https://twitter.com/paobcgr/status/1453421253897900033

Ώρα «ώθησης»

Στον Παναθηναϊκό ευελπιστούν να επιβεβαιώσουν, ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα». Ξεκίνησαν απέναντι σε μια Εφές, που έψαχνε απεγνωσμένα από κάπου να πιαστεί, αλλά την... πάτησαν, σε ένα τριήμερο με δύο αγώνες εντός έδρας, όπου εκείνοι με τη σειρά τους έψαχναν την επανεκκίνηση.

Πράγματι, αυτό το restart μοιάζει να έρχεται. Οι παίκτες του Πρίφτη εμφανίστηκαν κάτι παραπάνω από σοβαροί και, τη στιγμή που έπρεπε, έπαιξαν πιο πειστικά από ποτέ, διατηρώντας μέχρι τώρα μια σειρά νικών και ηττών... βάσει προγράμματος, αφού στο έως τώρα 2-4 δεν υπάρχει κάποιο «διπλό», αλλά ούτε και απώλεια εντός έδρας.

Αυτό είναι και το πρώτο μέλημα του «τριφυλλιού». Να μείνει... στο μηδέν ως προς το συγκεκριμένο συντελεστή, να επαναλάβουν την εικόνα με την Εφές και να πάρουν έτσι, «ώθηση», ώστε να καταστήσουν σαφές πως φέτος δε θα είναι, τελικά, ο φτωχός συγγενής.

https://www.youtube.com/watch?v=rakJTMVo1Eg

Σε σύγκριση με τον αγώνα με τους πρωταθλητές Ευρώπης, μάλιστα, τα βασικά «γρανάζια» θα είναι ακόμη πιο έτοιμα αγωνιστικά, αφού μοναδικό πρόβλημα, που προέκυψε, ήταν ο τραυματισμός του Τζεχάιβ Φλόιντ, που τον αφήνει εκτός παιχνιδιού με τους Γάλλους.

https://www.youtube.com/watch?v=Em3T9DHHkyA

Η ευχάριστη (και επικίνδυνη) παρουσία

Η Βιλερμπάν έρχεται στην Αθήνα, έχοντας το δικαίωμα να... φουσκώνει σαν παγώνι με τη μέχρι τώρα πορεία της. Μετρά 4-2 στη διοργάνωση, έχοντας «πατήσει» κάτω την Εφές και την ΤΣΣΚΑ προς το παρόν, με την νίκη επί των Μοσχοβιτών να δείχνει, ότι μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί από τους αδελφούς Πάρκερ.

Μετά την περσινή αξιοπρεπή πορεία, όπου και πάλι υπήρξαν μεγάλες νίκες, αναζητείται η σταθερότητα και το «βήμα» παραπάνω. Ο σούπερ σταρ μπορεί να μην υπάρχει στο σύνολο του Τι Τζέι Πάρκερ, αλλά το σύνολό του μοιάζει να έχει την προοπτική να πραγματοποιήσει πορεία σαν την περσινή της Μπάγερν.

https://www.youtube.com/watch?v=d58XTcOv7nY

Ο Τζέιμς Γκιστ επιστρέφει για ακόμη μια φορά ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ, αλλά φυσικά δεν αποτελεί τον πρωταγωνιστή. Από... γνώριμα πρόσωπα θα δούμε και τον δικό μας, Κώστα Αντετοκούνμπο, που μοιάζει έτοιμος για το «άλμα» στην καριέρα του, όπως ακριβώς ο Κρις Τζόουνς, ο Έλι Οκόμπο και ο Γιουσουφά Φαλ, που επίσης εντυπωσιάζουν.

https://www.youtube.com/watch?v=VFdiSbCnejU

Μαζί τους υπάρχουν και σταθερές αξίες, που εμπνέουν σιγουριά στους υπόλοιπους, όπως ο Αντουάν Ντιό και ο Πολ Λακόμπ, που ενισχύουν και το εγχώριο στοιχείο, ενώ ο Ντέιβιντ Λάιτι έχει επίσης τις παραστάσεις του, έχοντας το περασμένο καλοκαίρι απασχολήσει και τον Ολυμπιακό.

Όλα ορθά και... νοικοκυρεμένα, λοιπόν, στη Βιλερμπάν, που αποδίδει ένα σύγχρονο μπάσκετ με ρόλους. Φτάνει για να είναι αρκετά επικίνδυνη, έχοντας προειδοποιήσει τον Παναθηναϊκό, ότι χρειάζεται περισσότερο προσοχή σε σύγκριση με το θρίαμβο επί της Εφές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ