23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός: Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν (pics+vids)

Το Basketa.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επόμενη μέρα του πρωταθλητή Παναθηναϊκού.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να κατακτούν το  νταμπλ. Αρχικά επικράτησαν στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Προμηθέα Πάτρας. Στη συνέχεια έκαμψαν την αντίσταση του Λαυρίου στη σειρά των τελικών και στέφθηκαν πρωταθλητές για 40η φορά στην ιστορία τους. Αυτό που ενδιαφέρει πλέον τους φίλους της ομάδας είναι η επόμενη μέρα.

Ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν από το «τριφύλλι». Άλλωστε λήγουν κάποια συμβόλαια κομβικών παικτών. Την ίδια ώρα ήδη έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες για το πιθανούς μεταγραφικούς στόχους.

Ας δούμε όμως με τη σειρά όλους τους αθλητές του Παναθηναϊκού και την κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Σέλβιν Μακ

Ο Αμερικανός γκαρντ αποκτήθηκε μέσα στη σεζόν κι αντικατέστησε τον Κίφερ Σάικς. Η αρχική εικόνα ήταν αρκετά καλή και γι' αυτόν το λόγο επεκτάθηκε η συνεργασία του με τους «πράσινους» μέχρι το τέλος της σεζόν. Εδώ και καιρό πάντως ήταν απογοητευτική η παρουσία του. Έχει ήδη αναχωρήσει για τις ΗΠΑ λόγω ενός προσωπικού προβλήματος και δεν πρόκειται να επιστρέψει.

Τι Τζέι Μπρέι

Άλλη μία προσθήκη που έγινε μεσούσης της χρονιάς ήταν ο άλλοτε παίκτης του Κολοσσού Ρόδου. Στο «τριφύλλι» έδειξαν να τον πιστεύουν πολύ και είναι χαρακτηριστικό ότι υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο. Στάθηκε άτυχος, καθώς έσπασε το χέρι του, όμως επέστρεψε στα πλέι οφ. Δεν εντυπωσιάζει όμως προς το παρόν μοιάζει σίγουρη η παραμονή του λόγω συμβολαίου.

Λευτέρης Μποχωρίδης

Ο 27χρονος γκαρντ επέστρεψε το περσινό καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, μετά το αποτυχημένο πέρασμά του την τριετία 2014-17. Κατάφερε να δώσει λύσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως δεν πρόκειται για παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Το συμβόλαιό του λήγει κι αν δεν αποχωρήσει, θα παραμείνει με περιορισμένο ρόλο.

Νίκος Δίπλαρος

Αποτέλεσε την «έκπληξη» του περσινού Σεπτέμβρη. Συμμετείχε στις προπονήσεις για να βοηθήσει στην προετοιμασία, όμως κέρδισε τις εντυπώσεις και υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνια. Έχει αποδεχθεί το ρόλο του παίζοντας ελάχιστα κι αναμένεται να συνεχίσει για δεύτερη σεζόν.

Γιώργος Καλαϊτζάκης

Η παραμονή του είχε εξελιχθεί σε... σίριαλ το περσινό καλοκαίρι. Αρχικά φάνηκε να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Τελικά υπήρξε ανατροπή στην υπόθεσή του και υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2022. Με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο πήρε ορισμένες ευκαιρίες. Δεν συνέβη το ίδιο με τον Όντεντ Κάτας. Υπάρχει πάντως συμφωνία σε ισχύ και για την επόμενη σεζόν και δύσκολα θα «σπάσει».

Νεμάνια Νέντοβιτς

Ο Σέρβος σκόρερ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν και μέχρι τον Φεβρουάριο είχε κατορθώσει να προσφέρει πολλές και αξιόπιστες λύσεις στον Παναθηναϊκό. Όταν όμως τραυματίστηκε, δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ στη δράση και να ενισχύσει τους «πράσινους». Αν λυθεί ένα ιατρικό ζήτημα που τον ταλαιπωρεί, τότε θα υπογράψει νέο συμβόλαιο και θα παραμείνει στην Ελλάδα. Σε αντίθετη περίπτωση θα μείνει ελεύθερος.

Ιωάννης Παπαπέτρου

Το πρώτο μεγάλο ερωτηματικό για τον Παναθηναϊκό της νέας αγωνιστικής περιόδου, είναι το μέλλον του αρχηγού του. Ο 27χρονος φόργουορντ έχει τραβήξει επάνω του τα βλέμματα ακόμα κι από ομάδες του κορυφαίου επιπέδου όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόθεσή του είναι να μιλήσει πρώτα με τους διοικούντες το «τριφύλλι». Πρόκειται για δύσκολη περίπτωση αλλά οι πρωταθλητές έχουν τον πρώτο λόγο και οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι υπέρ της παραμονής του

Μάριο Χεζόνια

Ο Κροάτης σούπερ σταρ προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρο τον πλανήτη, όταν αποφάσισε να ενταχθεί στην ομάδα της καρδιάς του, αφήνοντας πίσω του -προς το παρόν- το όνειρο του ΝΒΑ. Τα δικαιώματά του ανήκουν στην Μπαρτσελόνα και θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 500.000 ευρώ στους Καταλανούς για να μείνει ελεύθερος. Δεν του αρκεί η παρουσία λίγων μηνών στον Παναθηναϊκό κι εκτός απροόπτου θα βρεθεί η «φόρμουλα» για να συνεχίσει. Άλλωστε περιμένει τη στιγμή που θα αποθεωθεί στο γεμάτο ΟΑΚΑ.

Λεωνίδας Κασελάκης

Πρόκειται για τον ορισμό του «παίκτη ομάδας». Όποτε του ζητήθηκε πρόσφερε τις υπηρεσίες του. Κατάφερε να κερδίσει αρκετές φορές τις εντυπώσεις και να αποδείξει ότι μπορεί να είναι «χρήσιμος». Το συμβόλαιό του εκπνέει πάντως και δύσκολα θα παραμείνει, καθώς από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Χεζόνια δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος για εκείνον στο ροτέισον.

Χάουαρντ Σαντ-Ρος

Ο Κουβανός αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές του περσινού καλοκαιριού. Έγινε προσπάθεια να μετατραπεί από σμολ φόργουορντ σε πόιντ γκαρντ. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Αποτελεί «εργαλείο» που μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς. Υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του και για την προσεχή σεζόν. Θα αποτελέσει τεράστια ανατροπή αν δεν συνεχίσει στο ΟΑΚΑ.

Άαρον Ουάιτ

Αν εξαιρέσει κάποιες τις λιγοστές... αναλαμπές και καλές εμφανίσεις, τότε η παρουσία του κρίνεται ως απόλυτα αποτυχημένη. Δεν μπόρεσε να δείξει στο παρκέ αυτά για τα οποία αποκτήθηκε κι έτσι η θητεία του στον Παναθηναϊκό θα ολοκληρωθεί. Άλλωστε είχε υπογράψει συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας.

Ντίνος Μήτογλου

Ακόμα ένα τεράστιο ερωτηματικό και πολύ σημαντικό κεφάλαιο για το μέλλον. Ο Θεσσαλονικιός πάουερ φόργουορντ αποτελεί έναν από τους καλύτερους αθλητές στη συγκεκριμένη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κι αυτός έχει ήδη δεχθεί κρούσεις από πολλές ομάδες, ενώ δεν ήταν κρυφό ότι τον «γλυκοκοίταζε» και ο Ολυμπιακός. Αποτελεί πιθανότατα την πιο δύσκολη περίπτωση απ' όλες, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να κλείσει τα αυτιά του στις «σειρήνες» και θα παραμείνει στο ΟΑΚΑ. Οι πιθανότητες πάντως είναι 50-50.

Μπεν Μπέντιλ

Ο Γκανέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ στα δύο χρόνια παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, είχε περισσότερες κακές στιγμές παρά καλές. Τράβηξε σίγουρα τα βλέμματα με τη φοβερή εμφάνισή του στον τρίτο τελικό της Basket League με το Λαύριο. Αν όμως οι «πράσινοι» θέλουν να έχουν υψηλότερες βλέψεις, τότε θα χρειαστεί κάτι καλύτερο για τη φροντ λάιν τους. Ειδικότερα δε από τη στιγμή που καταλαμβάνει θέση ξένου. Αναμένεται να αποχωρήσει.

Λευτέρης Μαντζούκας

Δεν πρόλαβε να πάρει πολλές ευκαιρίες στην πρώτη του μισή σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ο τραυματισμός που υπέστη τον άφησε εκτός δράσης. Αποτελεί κεφάλαιο για το μέλλον και δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του.

Γιώργος Παπαγιάννης

Ο «πύργος» του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνεχίσει στο «τριφύλλι» και παράλληλα δεν αποτελεί μυστικό ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας στηρίζουν πολλά σε αυτόν για το παρόν αλλά και το μέλλον τους.

Ζακ Όγκαστ

Άλλος ένας αθλητής ο οποίος επέστρεψε πέρσι στους «πράσινους» και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ ταλαιπωρήθηκε κι από ορισμένα προβλήματα τραυματισμών. Έχει οψιόν στο συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν, ωστόσο οι πιθανότητες αποχώρησής του είναι σαφώς μεγαλύτερες.

Ίαν Βουγιούκας

Αρχικά είχε αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό πέρσι το καλοκαίρι. Το Σεπτέμβριο του 2020 ωστόσο αποφασίστηκε η παραμονή του για ακόμα μία χρονιά. Η προσφορά του περιορίστηκε κυρίως εντός των αποδυτηρίων και όχι στο παρκέ. Φέτος θα αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα που θα αναζητήσει άλλες λύσεις.

Όντεντ Κάτας

Πέντε μήνες μετά την πρόσληψή του, ο Ισραηλινός προπονητής κατάφερε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο νταμπλ. Ωστόσο δεν κέρδισε σε καμία περίπτωση τις εντυπώσεις με την παρουσία του. Το «τριφύλλι» δεν έπαιξε ελκυστικό μπάσκετ και οι παρεμβάσεις του ίδιου δεν ήταν καθοριστικές. Δεν είναι απίθανο να πάρει την ευκαιρία του και να «χτίσει» από την αρχή τη δική του ομάδα, όμως θα πρόκειται για μία κίνηση με μπόλικο ρίσκο κι αμφίβολα αποτελέσματα, με δεδομένο ότι δεν έχει επιδείξει κάτι σπουδαίο στην καριέρα του στην άκρη του πάγκου. Θα εξαρτηθεί σίγουρα όμως η παρουσία του στο «τιμόνι» κι από τις εξελίξεις που αναμένονται εντός καλοκαιριού.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ