24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Αυτά ισχύουν για Παπαπέτρου (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει τα δεδομένα αναφορικά με την υπόθεση της ενδεχόμενης μετακόμισης του Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Παναθηναϊκό στο ΝΒΑ.

Η παροιμία «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», δεν είναι η πιο κατάλληλη με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα και με την πύρινη λαίλαπα να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε δεκάδες περιοχές της χώρας. Όσον αφορά το μπασκετικό σκέλος, ταιριάζει απόλυτα στο ζήτημα που έχει προκύψει με την πιθανή μετακίνηση του «Παπ» στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον 27χρονο φόργουορντ για να επεκταθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για ακόμα δύο χρόνια. Με μία υποσημείωση. Ποτέ δεν έκρυψε ο διεθνής άσος ότι ο μεγάλος στόχος και το όνειρο που έχει στην καριέρα του, είναι να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην καλύτερη λίγκα του κόσμου.

Το ενδιαφέρον

Η ομάδα που τον έχει στα «ραντάρ» της είναι οι Σαν Αντόνιο Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς. Άλλωστε αυτό το ενδιαφέρον έχει ήδη κυκλοφορήσει και δεν αποτελεί κάποια αποκάλυψη. Το σημαντικό όμως είναι ότι με την περίπτωση του Παπαπέτρου δεν έχουν ασχοληθεί μόνο τα «σπιρούνια» αλλά ακόμα δύο ομάδες. Βέβαια από το φιλολογικό ενδιαφέρον μέχρι μία απόφαση για την ένταξη του παίκτη σε οργανισμό του ΝΒΑ υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Τα χρονικά περιθώρια

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν θέλοντας και μη μέχρι τις 17 Αυγούστου. Τότε θα γνωρίζουν άπαντες οριστικά για το τι μέλλει γενέσθαι. Οποιαδήποτε εκτίμηση για τη συγκεκριμένη περίπτωση εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Το σίγουρο είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή αν έπρεπε κάποιος να ορίσει τα ποσοστά για παραμονή του «Παπ» στο «τριφύλλι», αυτά θα κυμαίνονταν γύρω στο 50-50.

Ο ρόλος και το συμβόλαιο

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που ενδιαφέρει πολύ την πλευρά του παίκτη, δεν θα μπορούσε να μην είναι ο ρόλος και το συμβόλαιο που θα πάρει σε ενδεχόμενη μετακόμισή του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Με τον διεθνή άσο να βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρει απόφαση που θα αποτελεί... πισωγύρισμα. Ναι μεν γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να βρεθεί απευθείας στην πεντάδα μίας ομάδας του ΝΒΑ, αλλά δεν θα πάει και για να βλέπει τα παιχνίδια από τον πάγκο. Επιπλέον δύσκολα θα μπει σε διαδικασία να μετακινηθεί στις ΗΠΑ, αν δεν του προσφερθεί εγγυημένο συμβόλαιο.

Ο Παναθηναϊκός που περιμένει

Φυσικά σε όλο αυτό το θέμα είναι μπλεγμένος και ο Παναθηναϊκός ο οποίος παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση. Από τη στιγμή που δέχθηκε να υπάρχει ΝΒΑ out στο συμβόλαιο του αρχηγού του δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Απλώς περιμένει να δει που θα «κάτσει η μπίλια», διότι σε περίπτωση που χάσει και τον Παπαπέτρου, θα υπάρξει πρόβλημα σε ποσοτικό επίπεδο με τους Έλληνες της ομάδας. Χρήματα θα υπάρχουν για να αντικατασταθεί με κάποιον σπουδαίο σμολ φόργουορντ, όμως θα προκύψει ζήτημα με τους γηγενείς αθλητές της ομάδας.

Παράλληλα ανάλογα με την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα προκύψει και η οριστική απόφαση για το στιλ του παίκτη που θα πλαισιώσει τον Οκάρο Ουάιτ στο «4». Κι όλα αυτά με το θέμα του πόιντ γκαρντ να παραμένει «παγωμένο» και τον Τι Τζέι Μπρέι να αποτελεί ακόμα μέλος των «πράσινων».

Όπως είναι κατανοητό στο προσεχές δεκαήμερο η αγωνία θα κορυφωθεί και θα ξεκαθαρίσει οριστικά το σίριαλ του Παπαπέτρου, δίχως να μπορεί να προβλέψει κάποιος με σιγουριά αν θα γίνει ακόμα ένας Έλληνας που μετακομίζει στο ΝΒΑ, ή αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στους πρωταθλητές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ