23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 100-75: Έπαιξε μόνος του… (pics+vids)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε πανεύκολα την ΑΕΚ με 100-75 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι «πράσινοι» -δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Λευτέρη Μαντζούκα λόγω ενός κρυώματος- με αυτό το το ροζ φύλλο αγώνα έχουν ρεκόρ 5-1 και θα πάνε στο ΣΕΦ την άλλη εβδομάδα για το εκτός έδρας ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στον αντίποδα η Ένωση των χιλίων προβλημάτων «έπεσε» στο 3-4 και περιμένει να ενισχυθεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας, έχοντας ανησυχία και για τον τραυματισμό του Μπράιαν Ανγκόλα ο οποίος χτύπησε στο τρίτο δεκάλεπτο.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά στο πρώτο τρίλεπτο και προηγήθηκαν γρήγορα 12-4 χάρη σε διαδοχικά τρίποντα, αναγκάζοντας το Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και προηγήθηκαν 25-18 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο και στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης κι απόλυτα λογικά πήγε προηγούμενο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με 54-40.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κι εκείνο στο οποίο ξεκαθάρισε οριστικά κι αμετάκλητα η υπόθεση. Οι «πράσινοι» βρήκαν πολλές επιθετικές λύσεις και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 79-53 και το τελευταίο κομμάτι του ματς είχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία. Όπως ήταν λογικό δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στην τέταρτη περίοδο και η κόρνα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 100-75.

Ο «ΚΑΥΤΟΣ» ΚΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε «φωτιά» στην τρίτη περίοδο κι ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες. Ο αρχηγός των «πράσινων» σταμάτησε στους 20 πόντους και ήταν ο κορυφαίος.  Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Έρικ Γκρίφιν ο οποίος πάλεψε όσο μπορούσε με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. Πριν τον αγώνα ο Νίκος Παππάς βραβεύτηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την επταετή προσφορά του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Η μεγαλύτερη διαφορά έγινε από τους πόντους που πήραν οι πρωταθλητές Ελλάδας στον αιφνιδιασμό αλλά και από τον πάγκο τους, με δεδομένο το «βάθος» που διαθέτουν σε σχέση με την ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε τα videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ