20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παναγιωτόπουλος: “Κατανοεί εξαιρετικά το παιχνίδι ο Πασκουάλ”

Μια επαγγελματική σχέση που άρχισε στο ΟΑΚΑ, εδραιώθηκε με μεγάλη εμπιστοσύνη και συνεχίζεται στην Αγία Πετρούπολη, είναι αυτό που έχτισαν ο Τσάβι Πασκουάλ με τον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο. Ο Ισπανός μπορεί να τον βρήκε στον Παναθηναϊκό και να μην ήταν από παλιά μαζί του, όμως, εκτίμησε τόσο τον Ελληνα προπονητή ώστε μόλις ανέλαβε την Ζενίτ τον πήρε για... δεξί του χέρι. Για την νέα τους προσπάθειά, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα, μίλησε ο Παναγιωτόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της Ζενίτ.

Για τον Τσάβι Πασκουάλ: "Γνωριστήκαμε όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2016. Η πρώτη μου αίσθηση είναι ότι επρόκειτο για έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο, που κατανοεί εξαιρετικά το παιχνίδι και έχει τη δική του φιλοσοφία. Ήταν τιμή για μένα, που με πήρε τηλέφωνο για να δουλέψουμε πάλι μαζί στη Ζενίτ. Ηταν πολύ εύκολη η απόφαση αφού και με τους άλλους συνεργάτες του κόουτς είχαμε άριστες σχέσεις, ενώ το ότι βρήκαμε στην ομάδα πολλούς λόγους που να σε κάνουν να θέλεις να μείνεις, σημαίνει ότι ήταν μια σωστή απόφαση."

Για τις ελευθερίες που δίνει ο Πασκουάλ στους βοηθούς του: "Πράγματι ο κόους είχε πει ότι 

Για την αντιπαλότητα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: "Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι το πιο "καυτό" στην Ελλάδα και ένα από τα πιο "καυτά" στον κόσμο. Είναι οι δύο πιο δυνατές ομάδες στη χώρα, αλλά γενικά έχουμε ακόμη την ΑΕΚ, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες με μεγάλη ιστορία. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, αλλά το βασικότερο όλων είναι ότι μπορεί να συγκριθεί με μία οικογένεια. Όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, γίνεται η οικογένειά σου. Το ίδιο βιώνω κι εδώ, στη Ζενίτ".

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: "Δεν ξέρω τι ακριβώς εντύπωση υπάρχει για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ουδέποτε παρενέβη στη δουλειά μας. Πάντα μας στήριζε με κάθε τρόπο και ήταν κοντά στην ομάδα, ποτέ όμως δεν παρενέβη. Είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και ξέρει πώς να "τρέχει" έναν σύλλογο".

Για τον Βασίλη Σπανούλη: "Είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη. Κέρδισε πολλούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό και μεταπήδησε στον Ολυμπιακό, όπου πήρε επίσης πρωταθλήματα και δύο φορές την EuroLeague. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον αγαπούσαν πολύ, κι όπως καταλαβαίνετε, δεν ήταν εύκολο να συνειδητοποιήσουν ότι μετακόμισε στον Ολυμπιακό. Στα πρώτα παιχνίδια τον αποδοκίμασαν και φώναζαν, αλλά η πλειοψηφία των φίλων του Παναθηναϊκού τον σέβεται ακόμη πάρα πολύ".

Για το πιο χαρακτηριστικό ντέρμπι που θυμάται: "Έχω δουλέψει για αρκετά χρόνια στον Παναθηναϊκό, έζησα 35 ντέρμπι. Κάθε ένα είναι μια διαφορετική ιστορία. Δύο παιχνίδια όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το πρώτο είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, όταν κερδίσαμε σε ουδέτερο γήπεδο, όπου κάθε ομάδα είχε από 600 φιλάθλους στο γήπεδο. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος μου, και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Το δεύτερο είναι ο πέμπτος τελικός του πρωταθλήματος το 2017. Παίζαμε στο γήπεδο του Ολυμπιακού, ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν τότε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Κερδίσαμε και πήραμε τον τίτλο, κι αμέσως μετά γυρίσαμε στο γήπεδό μας και μας περίμεναν 20.000 φίλαθλοι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Ήμουν στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών το 2017, όταν ο Γιάννης βρισκόταν στην ομάδα. Έπαιξε στα φιλικά, αλλά δεν αγωνίστηκε εν τέλει σε επίσημο αγώνα εκείνο το καλοκαίρι. Είναι ξεχωριστός αθλητής και προσωπικότητα. Είναι μετριόφρων και δουλεύει πάρα πολύ σκληρά, έχει διάθεση για να βελτιώνεται κάθε μέρα. Ερχόταν στο γήπεδο, τρία τέταρτα πριν αρχίσει η προπόνηση, για να δουλέψουμε ατομικά. Γι αυτόν, δεν υπάρχουν όρια. Θέλει να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος".

Για την Εθνική ομάδα και αν ήταν η κορύφωσης της καριέρας του: "Μετά την δουλειά μας στο Καζάν, είχε έρθει η πρόταση. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά επειδή όποιος θεωρεί ότι έφτασε στην κορυφή μετά έχει να κοιτάζει... μόνο προς τα κάτω, εγώ θεωρώ ότι έχω πολλούς στόχους να πετύχω ακόμα για να φτάσω στην κορυφή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ