19 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πανίσχυρος πρόεδρος της ομοσπονδίας ο Κιριλένκο

Ο Αντρέι Κιριλένκο παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος στη ρωσική ομοσπονδία, καθώς επανεξελέγη πανηγυρικά στη θέση του προέδρου για μία ακόμα τετραετία. Στις αρχαιρεσίες, που έγιναν την Πέμπτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις κατά τόπους ενώσεις και περιφέρειες, έλαβε 104 ψήφους έναντι μόλις 16 του αντιπάλου του για την προεδρία, Έντουαρντ Σάντλερ.

"Ευχαριστώ τις ενώσεις για την υποστήριξή τους. Είναι πολύ σημαντικό ότι η πλειοψηφία δείχνει εμπιστοσύνη στην πορεία που έχουμε χαράξει εδώ και τέσσερα χρόνια", δήλωσε στο πρακτορείο ΤΑSS ο Αντρέι Κιριλένκο αμέσως μετά την επανεκλογή του. Και πρόσθεσε:

"Προφανώς πολλά από τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και οι λύσεις τους δεν είναι προφανείς. Χρειαζόμαστε μεθοδική και συστηματική δουλειά προς κάθε κατεύθυνση. Επιτέλους μεγάλες εταιρείς αρχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον γι' αυτό που κάνουμε στη ρωσική ομοσπονδία. Πριν από τρία χρόνια είχαμε πίσω μας μια σειρά σκανδάλων, αλλά τώρα αυτό δεν είναι πια πρόβλημα και πολλοί έρχονται σε μας προτείνοντας συμβόλαια. 

Υπάρχουν προβλήματα, αλλά δουλεύουμε μεθοδικά. Δεν έχουμε πολλούς αθλητές ικανούς να κερδίσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αμφιβάλλω αν θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές στο μπάσκετ στη χώρα μας τα επόμενα 10-20 χρόνια, αλλά δουλεύουμε βήμα βήμα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ