20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πανέτοιμος για την Εθνική ο Μπέρτανς (pics)

Η Λετονία δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή της το μεγάλο αστέρα της, Κρίσταπς Πορζίνγκις, κανονικά όμως θα αγωνιστεί στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 ο Ντάβις Μπέρτανς.

Ο 22άχρονος φόργουορντ/σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς θα παραμείνει εκτός, εξαιτίας τραυματισμού. Ο 25άχρονος φόργουορντ/σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του και θα αγωνιστεί στους προσεχείς δύο αγώνες με τη Σουηδία στη Στοκχόλμη (28/06) και με την Ουκρανία στο Κίεβο (01/07). Οι Λετονοί έχουν μέχρι στιγμής δύο νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις και ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του Β’ Ομίλου της Ευρωπαϊκής Ζώνης με την Τουρκία, με τους Ουκρανούς να έχουν 3-1 και τους Σουηδούς 1-3. «Την επόμενη εβδομάδα θα ενσωματωθώ στην προετοιμασία. Το διάστημα της προετοιμασίας θα είναι σύντομο, οπότε θα είναι σημαντικό να γίνουμε άμεσα ομάδα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα. Εάν καταφέρουμε να κρατήσουμε τους αντιπάλους μας κάτω από τους 70π., τότε θα έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε», σχολίασε ο Λετονός διεθνής, που μπορεί οι υποχρεώσεις του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να μην του επέτρεψαν να αγωνιστεί στα πρώτα δύο «παράθυρα», αλλά παρακολούθησε την προσπάθεια της Εθνικής κι έχει άποψη.

Μίλησε και για τους επόμενους δύο αντιπάλους τους, συμπληρώνοντας: «Οι Σουηδοί είναι πολύ σοβαροί και δεν έχω καμία αμφιβολία πως έτσι θα είναι και οι Ουκρανοί. Όλες οι ομάδες θα είναι ενισχυμένες τώρα, εν συγκρίσει με το χειμώνα».

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει και πάλι την ευκαιρία να αγωνιστεί μαζί με τον αδερφό του, Ντάιρις, ο οποίος τελείωσε τη σεζόν στην Αρμάνι Μιλάνο, και η χαρά του δεν περιγράφεται. «Πάντα ψάχνουμε να παίζουμε μαζί. Είναι ξεχωριστή ευχαρίστηση για εμάς και μπορούμε να το κάνουμε στην Εθνική Λετονίας», εξήγησε.

Όσον αφορά στην αγωνιστική κατάστασή του, μετά το τέλος των υποχρεώσεών του σε διασυλλογικό επίπεδο με τα «σπιρούνια», επεσήμανε πως θα είναι απόλυτα έτοιμος εν όψει του επόμενου «παραθύρου»: «Αισθάνομαι καλά. Ξεκουράστηκα, αλλά και δούλεψα αρκετά στο γυμναστήριο. Ταξιδέψαμε μαζί με τη σύζυγό μου στην Ευρώπη και πήγαμε και στην Ιταλία, για να δούμε τον αδερφό μου. Από τις αρχές του Ιουνίου επικεντρώθηκα σε διάφορες λεπτομέρειες και στη βελτίωση της τεχνικής μου, κάνοντας προπονήσεις ατομικά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ