19 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Παλιοί γνώριμοι στη Νεπτούνας

Η Νεπτούνας ήρθε στην Ελλάδα για να εξασφαλίσει κόντρα στον ΠΑΟΚ και μαθηματικά την πρόκρισή της στους "16" του Basketball Champions League. Βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Δευτέρας και στην αποστολή της μετέχει κι ένας παλιός μας γνώριμος. Ο Κροάτης Γιούριτσα Ζούζα, ο οποίος έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα την προηγούμενη δεκαετία, φορώντας τη φανέλα του Ηρακλείου (2001-2002), του Παναθηναϊκού (2002-2003) και του Ρεθύμνου (2007-2008). Ο Ζούζα σταμάτησε την καριέρα του ως αθλητής πριν από δύο χρόνια και από τότε έχει ξεκινήσει την προπονητική του πορεία, καθώς πέρυσι ήταν στο τεχνικό επιτελείο της Λιετκαμπέλις και φέτος είναι στη Νεπτούνας.

Στην Πυλαία θα δούμε ακόμα δύο γνωστές φάτσες την Τετάρτη το βράδυ. Τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις, που έπαιξε σε Ολυμπιακό και Μαρούσι, και τον Τόμας Ντελινινκάιτις, ο οποίος μάλιστα έχει φορέσει και τη φανέλα του ΠΑΟΚ, εκτός από αυτές της ΑΕΚ και του Ρεθύμνου.

Πρώτος προπονητής στην Νεπτούνας είναι ο Κάζις Μακσβίτις, ο οποίος λίγο μετά την άφιξη της λιθουανικής ομάδας έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

"Και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει προσθέσει κάποιους παίκτες, εμείς χάσαμε τρεις παίκτες και έτσι θα είναι ένας τελείως διαφορετικός αγώνας σε σχέση με το ματς στην Κλαϊπέδα. Εμείς έχουμε δύο στόχους στο αυριανό παιχνίδι. Ο πρώτος είναι να νικήσουμε και ο δεύτερος, αν δεν τα καταφέρουμε, είναι να κρατήσουμε τη διαφορά των 13 πόντων που είχαμε πάρει στον πρώτο αγώνα", είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα του: "Είμαι χαρούμενος που παρά τις αλλαγές, η ομάδα δεν έχει χάσει το μυαλό της και συνεχίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Χάσαμε τρεις σημαντικούς παίκτες (σ.σ. Παλάσιος, Γκιρτζιούνας, Μπουτκεβίτσιους), αλλά έχουμε πάρει δύο καινούριους. Νομίζω ότι έχουμε αρχίσει να αποκτάμε χημεία και πάλι".

Για την γνώμη του για τον ΠΑΟΚ: "Είναι μια δυναμική ομάδα. Έχει καλούς Αμερικανούς και ποιοτικούς Έλληνες. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά στην επίθεση και είναι πολύ δύσκολο να παίξεις εναντίον της ειδικά μέσα στη Θεσσαλονίκη".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ