22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παλιά τακτική, ίδια η ζημιά

Η ΑΕΚ έκανε ένα λάθος, που ελάχιστοι θα περίμεναν από μια ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει στηρίξει την Επίσημη Αγαπημένη. Ζήτησε από τους παίκτες της να απουσιάσουν από την εναρκτήρια προπόνηση της Εθνικής, λίγο πριν από τις τελευταίες της υποχρεώσεις για το Ευρωμπάσκετ 2021, θέλοντας να ασκήσει πίεση στην ΕΟΚ για τις δικές της σκοπιμότητες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και η προαναφερθείσα κίνηση δεν μπορεί να ερμηνευθεί αλλιώς. Την έχουμε δει πολλάκις στο παρελθόν και αυτό βλέπουμε για ακόμη μια φορά. Μια ομάδα έχει τα παράπονά της από την Ομοσπονδία και οι παίκτες γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στο εθνικό του καθήκον και την υποχρέωση στο συμβόλαιο με το σύλλογό τους, σε ένα παιχνίδι όπου εξαρχής δε θα έπρεπε να μπαίνουν στη μέση.

Το σκηνικό αυτό έχει επαναληφθεί ουκ ολίγες φορές με τον Ολυμπιακό στο παρελθόν, θεωρώντας πως υπάρχει εύνοια προς τον «αιώνιο» του αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Η διοίκησή του μπορεί να μην είχε προχωρήσει σε μια δική της κίνηση, αλλά είχαν υπάρξει η άλλοτε ατυχής ανακοίνωση των παικτών του περί άρνησης συμμετοχής σε κάθε περίπτωση στην Εθνική λόγω αυξημένων υποχρεώσεων στην Ευρωλίγκα, ή η άρνηση να παίξουν μόλις ανακοινώθηκε ο Ρικ Πιτίνο, καθώς θεωρούσαν πως τους είχε κοροϊδέψει. Μπορεί σε αμφότερες περιπτώσεις οι παίκτες να εξέδωσαν ανακοίνωση, αλλά όλοι γνωρίζουν ποίου τις απόψεις αντανακλούσαν κι αυτό ήταν το χειρότερο, καθώς η ίδια η διοίκηση της ομάδας τους, τους έβαζε στη μέση, με αποτέλεσμα εκείνοι να γίνουν αντικείμενο συζήτησης δίχως να φταίνε σε τίποτα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα παράξενο μονοπάτι. Απόντων των Πειραιωτών, επιχειρεί να γίνει ένας ακόμη μεγάλος «πόλος» στο ελληνικό μπάσκετ, βλέποντας μια ξεκάθαρη ευκαιρία μπροστά της να πρωταγωνιστήσει ξανά. Είναι λογικό, δε, ακριβώς για αυτό το λόγο και όχι μόνο, να παραπονιέται, όταν νιώθει πως αδικείται, όπως συνέβη στην περίπτωση του Λαυρίου, ή σε άλλες, για τις οποίες έχει διαμαρτυρηθεί τον τελευταίο καιρό.

Η Ένωση έχει ξεσηκώσει τον κόσμο, μετά την απώλεια της πρόκρισης στην Ανατολική Αττική, κι εφόσον νιώθει πως της στέρησαν το αποτέλεσμα, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει με κάθε επισημότητα. Δεν είναι, όμως, λύση να γίνεται «σαμποτάζ» προς την Εθνική, η οποία αποτελεί τον εκπρόσωπο όλης της χώρας και όχι της Ομοσπονδίας. Αυτό είναι κάτι, που πρέπει να αποκτούν ξεκάθαρο στο μυαλό τους, όσοι επιχειρούν να ανασύρουν αυτή την... παλιά μόδα, η οποία κάνει κακό μόνο σε εκείνον, που σκέφτεται να προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση, καθώς το κοινό έχει μάθει τα τελευταία χρόνια να αποδοκιμάζει τέτοιες πρακτικές.

Από όποια πλευρά κι αν το πιάσει κανείς, δηλαδή, τέτοιες σκέψεις μόνο ζημιά φέρνουν προς όλες τις πλευρές. Κι επειδή η διοίκηση της ΑΕΚ έχει δείξει σε πολλές στιγμές κρίσης σοβαρότητα, ίσως σκεπτόμενη αυτές τις συνέπειες, αποφάσισε να πράξει το σωστό και να «σβήσει την φωτιά», αφήνοντας τους παίκτες να προπονηθούν με την Εθνική και εκδίδοντας μια ανακοίνωση, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Κατάλαβε, έστω με αυτό τον τρόπο, ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να οδηγήσουν κάπου και, ίσα ίσα, ζημιώνουν την ίδια την εικόνα της ομάδας. Κι έκανε αυτό που χρειάστηκε. Το πώς θα διαμαρτυρηθεί για όσα παράπονα έχει, είναι ένα άλλο ζήτημα και αφορά την ίδια.

Οφείλουν όλοι να έχουν πάντα στο μυαλό τους, όμως, ότι η Εθνική δεν είναι μια ομάδα της Ομοσπονδίας, αλλά όλων των Ελλήνων, και ο διχασμός δεν ποτέ μια υγιής λύση...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ