13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιο 2023: Η Εθνική μαθαίνει αντιπάλους για τα προκριματικά (vid)

Η Ασία επιστρέφει στο προσκήνιο του Παγκόσμιου μπάσκετ, ως οικοδέσποινα του δεύτερου συνεχόμενου Παγκόσμιου κύπελλου. Μετά την Κίνα το 2019, έρχονται σε συνεργασία πλέον οι Φιλιππίνες, η Ιαπωνία και η Ινδονησία να φιλοξενήσουν αυτό του 2023.  Η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη χρονικά, αλλά και... ταξιδιωτικά για την Εθνική Ελλάδα όμως σύντομα, τον ερχόμενο Νοέμβριο θα αρχίσει η διαδικασία των προκριματικών «παράθυρων» για όλες τις ομάδες.

Σήμερα στις 13.00 θα γίνει η κλήρωση των ομίλων της πρώτης φάσης και η Εθνική θα μάθει τα πρώτα εμπόδια στο δρόμο για την Ασία. Από την Ευρώπη θα συμμετάσχουν 32 ομάδες σε αυτή τη διαδικασία, έχοντας πρόσφατα ολοκληρωθεί και η προ - προκριματική φάση για τις πιο αδύναμες ομάδες.

Θα δημιουργηθούν αρχικά οκτώ όμιλοι των 4 ομάδων, όπου στα τρία πρώτα παράθυρα η κάθε ομάδα θα δώσει έξι αγώνες, εντός κι εκτός με τους τρεις αντιπάλους. Θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι στην επόμενη φάση, όπου θα πάνε κουβαλώντας και τα αποτελέσματα που είχαν με τις άλλες ομάδες που προκρίθηκαν και «ξεσκαρτάροντας» αυτές που θα έχουν αποκλειστεί.

Στη δεύτερη φάση, θα γίνουν τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων. Σε άλλα τρία παράθυρα, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, οι ομάδες θα δώσουν έξι ματς, εντός κι εκτός με τις τρεις ομάδες του άλλου γκρουπ που θα διασταυρωθούν. Από αυτές τις 24 ομάδες, οι τρεις πρώτες θα πάρουν τις 12 θέσεις που δικαιούται η Ευρώπη για την τελική φάση του Παγκόσμιου.

Η Αμερική έχει 7 θέσεις, η Ασία 6, η Αφρική 5, η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες περνάνε απευθείας ως διοργανώτριες, ενώ η Ινδονησία θα πρέπει να μπει στην οκτάδα του FIBA Asia που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2022 για να πάρει θέση.

Στη φωτογραφία αναγράφονται οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα προκριματικά της Ευρώπης και στο βίντεο το σύστημα διεξαγωγής αυτών.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ