23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Παγκόσμιο υπ’αριθμόν 5

Η χαρά και η τιμή του να συμμετέχεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μεγάλη για κάθε αθλητή. Η χαρά του να φοράς το εθνόσημο γενικότερα. Πόσο μάλλον όταν μετράς 5(!) συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Ο λόγος για τους τρεις αστέρες της Εθνικής Βραζιλίας, τον 39 ετών Λεονάρντο Μπαρμπόσα,τον 36 ετών  Άλεξ Γκαρσία και τον οσονούπω 37 ετών Άντεσον Βαρεζάο (ή Βαρεχάο, όπως προτιμάτε), οι οποίοι φέτος, στα γήπεδα της Κίνας, αγωνίζονται αισίως για πέμπτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Κατόρθωμα, το οποίο είχε επιτύχει πρώτα και  ο συμπατριώτης τους Μαρσελίνιο Ματσέδο, στην  προηγούμενη διοργάνωση, το 2014. Γεγονός το οποίο καθίσταται εφικτό, μιας και η Εθνική Βραζιλίας, δεν έχει απουσιάσει ποτέ από το θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1950 και έπειτα. 

Η πρώτη συμμετοχή στο θεσμό και για τους τρεις Βραζιλιάνους ήταν το 2002 στην Ιντιανάπολη και σήμερα, 17 χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι το ίδιο συναρπαστική. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας με το εθνόσημο, ο Μπαρμπόσα δηλώνει ότι έχτισε μια αληθινή φιλία με τον Γκαρσία: " Ο Άλεξ είναι ένας από τους καλύτερους μου φίλους στην ομάδα. Μοιραζόμαστε δωμάτια ξενοδοχείων για σχεδόν 20 χρόνια..Με τον Βαρεζάο δεν είναι το ίδιο, αλλά είμαστε εξίσου κοντά. Παίξαμε και μια χρονιά μαζί στους Golden State Warriors.."

Ενώ αναφορικά με αυτό το Παγκόσμιο σχολίασε: "Είναι ένα δύσκολο τουρνουά. Πολλές ομάδες αγωνίζονται για τον  ίδιο σκοπό. Ελπίζω ότι θα τα πάμε καλά, καθώς είναι η τελευταία διοργάνωση που θα παίξω, και οι τρεις μας θα βάλουμε τα δυνατά μας για τη χώρα. Με την ομάδα που έχουμε, ελπίζουμε να αφήσουμε κάποιον αντίκτυπο στον κόσμο".

Αντίστοιχο ρεκόρ συμμετοχών από αθλητές που αγωνίζονται φέτος κατέχουν επίσης ο Αργεντινός Λουις Σκόλα, αλλά και ο Ανγκολέζος Εντουάρντο Μίνγκας. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ