19.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο «δολοφόνος» του Ιράν ήρθε από το… Μαρούσι (pic+vids)

Ο Νταβίντ Χουέρτας ήταν δίχως την παραμικρή αμφιβολία το πρόσωπο της πρώτης ημέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Εντάξει, το νικητήριο καλάθι στον αγώνα του Πουέρτο Ρίκο με το Ιράν το σημείωσε ο Χαβιέρ Μοχίκα αλλά δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος του αγώνα. Χωρίς να θέλει κανείς να μειώσει το σουτ του 35χρονου, αλλά αυτό ήταν με το σκορ ισόπαλο (81-81) και δεν υπήρχε άγχος.

Ποιος όμως ήταν εκείνος ο οποίος έφερε τον αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο; Μα φυσικά, ο Νταβίντ Χουέρτας. Στα 32 του χρόνια πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση σε τελική φάση διοργάνωσης.

Σε 30’39’’ συμμετοχής ο Πορτορικανός «μπόμπερ» σημείωσε 32 πόντους με 13/19 σουτ (8/12 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 1/1 βολή) και ήταν η... αποκάλυψη της πρεμιέρας.

Αυτός είναι

Ο Χουέρτας ήταν από μικρή ηλικία ένας τυπικός φουριόζος Λατίνος. Στα 19 του χρόνια ως μέλος των Γκέιτορς της Φλόριντα βρέθηκε στην κορυφή του NCAA ζώντας τη March Madness στον απόλυτο βαθμό... Ε και; Δεν ήταν αρκετό για εκείνον, διότι δεν μπορούσε να δεχτεί το μικρό χρόνο συμμετοχής, παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις στην πρώτη του σεζόν στο κολέγιο.

Γι’ αυτόν τον λόγο έμεινε εκτός την επόμενη χρονιά και συνέχισε το 2007 έως το 2009 στους Όλε Μις Ρέμπελς.

Το φθινόπωρο του 2010 κι αφού ενίσχυσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στο Μουντομπάσκετ του 2010 στην Τουρκία, βρέθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αμαρουσίου κι ενώ πρώτα είχε παίξει στους Πιράτας ντε Κεμπραντίγιας και στη γαλλική Φο Προβάνς.

Στην Ελλάδα δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν αλλά πρόλαβε να αποδείξει ότι διαθέτει... φονικό ένστικο σκοράροντας τρεις φορές είκοσι ή περισσότερους πόντους, στις 20 εμφανίσεις που «έγραψε» με την ομάδα των βορείων προαστίων.

Λόγω οφειλών προς το πρόσωπό του αποχώρησε πριν το τέλος της σεζόν αποχώρησε για να γυρίσει στους «Πειρατές».

Από τότε φόρεσε τη φανέλα άλλων οκτώ ομάδων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Το 2016 έκανε έπαιξε στη Μακάμπι Χάιφα χωρίς να πετύχει κάτι εντυπωσιακό.

Με την Εθνική παρουσιάζεται ένας άλλος... άνθρωπος. Πάντα είναι παθιασμένος, αλλά έχει... υπογράψει κάποιες ιστορικές βραδιές.

Η χθεσινή (31/8) ήταν μία τέτοια ενώ έχει σημειώσει ακόμα και 36 πόντους φορώντας το εθνόσημο, σ’ ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Αργεντινή.

Δείτε ξανά το φοβερό φινάλε του αγώνα του Πουέρτο Ρίκο με το Ιράν:

https://www.youtube.com/watch?v=XtraQy0C2nk

Θυμηθείτε τις καλύτερές του στιγμές από τους 20 αγώνες που έπαιξε στην Ελλάδα με το Μαρούσι:

https://www.youtube.com/watch?v=YfiADD9P37g



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ