17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Παγκράτι : Η νεανική «τριανδρία» του Γιαννόπουλου

Αυτό που έχει καταφέρει φέτος το Παγκράτι ξεπερνάει κάθε μπασκετική λογική, και δείχνει πόσο βαριά στον χώρο του αθλήματος είναι η συγκεκριμένη φανέλα, η οποία εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί παίκτες και προπονητές, τους οποίους αν αρχίσουμε να απαριθμούμε θα χρειαστούμε αρκετές παραγράφους.

Η χρονιά ξεκίνησε με τον βασικό χρηματοδότη να θέλει να αποτραβηχτεί για ένα διάστημα, και τον Γιάννη Γιαννόπουλο, παλιά δόξα της ομάδας όταν αγωνίζονταν στην Α1, να εμφανίζεται και μαζί με τη διοίκηση να δίνουν τα κλειδιά της πρώτης ομάδας σε νεαρούς και χωρίς παραστάσεις αθλητές.

Πέρα από τους δυο έμπειρους και ποιοτικούς, Σάκη Γεωργοπαπαδάκο και Σάββα Τζουγκαράκη, και αρκετούς νεαρούς αθλητές από τα σπλάχνα του συλλόγου, τους οποίους θα μνημονεύσουμε σε άλλο άρθρο μας, οι «ροσονέρι» βρίσκονται σε στάδιο που μπορούν βάσιμα να ελπίζουν για την παραμονή τους.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Βασίλης Σταυρακούκας, ο οποίος βρήκε χώρο και χρόνο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο 20χρονος γκαρντ, ο οποίος αναδείχθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, και αγωνίστηκε στη συνέχεια με μικρούς χρόνους συμμετοχής σε Δάφνη Δαφνίου και Κόροιβο Αμαλιάδας σε επίπεδο Α2, έχει φέτος και σε 11 παιχνίδια 19,1 πόντους κατά μέσο όρο, 6,7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,2 κλεψίματα μετά μεγάλα highlight του να είναι οι 36 πόντοι εκτός έδρας και στην αμαμέτρηση με τον Οίακα Ναυπλίου και οι 34 στον Άγιο Θωμά με το Μαρούσι. Είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές έχοντας το χρυσό μετάλλιο στην δεύτερη κατηγορία U16 στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Δεύτερος της τριανδρίας ο «δυναμίτης» που ονομάζεται Δημήτρης Τσουργιάννης. Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ με τα εκπληκτικά αθλητικά προσόντα, αγωνίστηκε πέρυσι στο Ψυχικό, ενώ σε 11 παιχνίδια έχει 16 πόντους, 8,5 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1,3 κοψίιματα.

Αυτός που δικαιώνεται όντας λίγο μεγαλύτερος από τους προηγούμενους είναι ο Ανδρέας Χαϊκάλης. Τρίτος πλέι μέικερ πέρυσι και στον ΚΑΟ Κορίνθου στην Β' Εθνική ο 24χρονος γκαρντ, έψαξε σε αρκετές ομάδες να βρει τον χώρο του (ΑΓΕ Ζακύνθου, Δούκας, Ίκαρος Καλλιθέας, Παπάγου, Νέα Κηφισιά, Ένωση Ίλιου) ενώ αγωνίστηκε και στην Μεγάλη Βρετανία με την Σόλεντ Κέστρελς. Φέτος, και στην πρώτη του παρουσία στην Α2 είναι εξαιρετικός, έχοντας 11,9 πόντους, 5,4 ασίστ, 4,4 ριμπάουντ, 1,4 κλεψίματα και απέναντι στον Οίακα στο Ναύπλιο έφτασε στο πρώτο του double-double (20 π., 10 ασίστ).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ