17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παασόγια στο Basketa: «Νιώθω άνετα στο Ψυχικό»

Το Ψυχικό πέτυχε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Ερμή Αγιάς, επικρατώντας με 98-76 μέσα από μία μαγική εμφάνιση του Μάρτιν Παασόγια. Ο Εσθονός ηγήθηκε τη νίκη του Ψυχικού σκοράροντας 34 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Μιλώντας στο Basketa.gr, ο ήρωας του Ψυχικού αναφέρθηκε στην ιστορία των Εσθονών παικτών στην Ελλάδα, στους λόγους που τον οδήγησαν στην χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι αλλά και στις φιλοδοξίες που έχει όσον αφορά στην βελτίωσή του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

 

Σήμερα πετύχατε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε μία ισχυρή ομάδα, με μία εξαιρετική εμφάνιση από εσένα. Τι «γεύση» σου αφήνει ένα τέτοιο παιχνίδι;
«Έχω ένα πραγματικά πολύ όμορφο συναίσθημα, ειδικά γιατί καταφέραμε να κερδίσουμε μία ομάδα που βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ δυνατά και ευτυχώς συνεχίσαμε έτσι. Κάναμε πραγματικά υπέρβαση και θα έλεγα ότι εκείνη τη μέρα ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν το περασμένο καλοκαίρι στην  Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ψυχικό;
«Ήρθα στην Ελλάδα γιατί μου φάνηκε σαν μία σπουδαία αλλαγή για τη ζωή μου. Είχα ακούσει πολλά θετικά σχόλια για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, κυρίως από τον καλό μου φίλο Ράιτ Ρίβο Λάανε».

Νέα ομάδα, νέος προπονητής, νέο πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου τόσο για το Ψυχικό όσο και για τον κόουτς Ρεμεντέλα αλλά και για το πρωτάθλημα της Α2;
«Οι συμπαίκτες μου και γενικά όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με έχουν βοηθήσει πολύ, με έχουν καλωσορίσει και με έχουν κάνει να νιώσω άνετα. Όσον αφορά στην Α2, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους μας. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε».

Θα μπορούσες να πεις πως στην Ελλάδα υπάρχει μία παράδοση για τους Εσθονούς. Παίκτες όπως ο Τιιτ Σοκ που είναι τώρα προπονητής στην Εθνική Εσθονίας, ή ο Ράιτ Ρίβο Λάανε και ο Στεν Σοκ που παίζουν για τον Ιπποκράτη και τον Ηρακλή αντίστοιχα.
«Η ιστορία των Εσθονών στην Ελλάδα ξεκίνησε με τον Τιιτ Σοκ και τον Μαρτίν Μούσεπ, έχω ακούσει ότι ο Τιιτ Σοκ ήταν αρκετά γνωστός εδώ. Όσο για τους παίκτες που αγωνίζονται εδώ τώρα, νομίζω όλα άρχισαν με τον Λάανε. Βοήθησε την Ελλάδα να γνωρίσει λίγο παραπάνω τους Εσθονούς παίκτες και τον τρόπο που αυτοί παίζουν».

Πώς ήταν η εμπειρία του να αγωνίζεσαι απέναντι στην Εθνική Ελλάδος στον πρώτο γύρο προκριματικών;
«Το να παίζεις απέναντι στην Εθνική Ελλάδος είναι μία εκπληκτική εμπειρία τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για την ομάδα γενικότερα. Η Ελλάδα ανήκει στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οπότε κάθε παιχνίδι απέναντί της είναι σημαντικό για εμάς».

Θα έλεγες ότι βλέπεις το πέρασμά σου από το Ψυχικό σαν μία ευκαιρία να γίνεις γνωστός στην Ελλάδα και να διεκδικήσεις μία θέση σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα αυτό της Basket League;
«Το να παίζω στο Ψυχικό είναι μία τρομερή εμπειρία για μένα και η ομάδα θα έλεγα πως είναι αρκετά επαγγελματική. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου αυτή τη σεζόν και θα δούμε τι θα γίνει του χρόνου».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή σεζόν;
«Προσωπικά θα ήθελα να γίνω καλύτερος και να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Εκτός του γηπέδου θα ήθελα να γίνω επίσης καλύτερος άνθρωπος. Ελπίζω η Ελλάδα να μου διδάξει το πώς μπορώ να διευρύνω τους ορίζοντές μου στη ζωή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ