16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παίρνουν σειρά Β’ – Γ’ Εθνική και ακαδημίες

Η επανέναρξη της λειτουργίας των ακαδημιών και του ερασιτεχνικού αθλητισμού φαίνεται πως βρίσκεται στα επόμενα στάδια χαλάρωσης των μέτρων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε, δήλωσε πως το άνοιγμα θα γίνει μετά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, άρα μετά τις 10/05, χωρίς όμως να δίνει ακριβή χρονικό προσδιορισμό. 

«Οι ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολο του θα ανοίξει όταν επιστρέψουν οι μικροί μαθητές στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως τα στάδια, τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια θα μπορούν να δεχθούν τους μικρούς αθλητές και μένει να προσφιορσιτεί το υγειονομικό πρωτόκολλο από την αρμόδια επιτροπή. Θυμίζουμε ότι για τα σχολεία υπάρχει το δωρεάν self test», τόνισε ενδεικτικά ο αρμόδιος Υφυπουργός. 

Παράλληλα, το Υφυπουργείο Αθλητισμού κατέθεσε σειρά προτάσεων για περαιτέρω επιστροφή στην δράση σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ στην «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» που συνεδρίασε σήμερα (26/04). 

Οι προτάσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού

• Έγκριση χρήσης των self test και στον αθλητισμό.

• Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.

• Έναρξη προπονήσεων για:

- Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League

- Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών

- Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών

- Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών

- Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.

• Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.

• Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος Γυμναστηρίων.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής

• Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.

• Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.

• Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

• Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου

• Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού "υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων", καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για το μπάσκετ

Από τα παραπάνω γεννιούνται βέβαια και κάποια εύλογα ερωτήματα. Αφενός, το πότε θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα στη Β' και Γ' Εθνική αν οι προπονήσεις ξεκινήσουν στο τέλη του επόμενου μήνα και αφετέρου γιατί δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών; 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ