17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Παίνεψε τον Πρίντεζη ο Βούιτσιτς (vid)

O παλιός μίλησε για τους νεότερους. Η Euroleague ρώτησε ένα από τα μέλη της πρώτης All Decade Team (2000-10) αναφορικά με τους παίκτες που επιλέχθηκαν για την All Decade Team της τελευταίας δεκαετίας και όχι όποιον και όποιον, αλλά τον Νίκολα Βούιτσιτς, που τα τελευταία χρόνια διατελεί χρέη μάνατζερ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και έχει πολλή καλή γνώση όλους του παίκτες της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο βετεράνος σέντερ: «Ξέρετε το να είσαι στους 10 κορυφαίους της Euroleague, ενώ υπάρχουν τόσοι εξαιρετικοί παίκτες που παίζουν το ίδο διάστημα, είναι κάτι που φυσικά σε κάνει υπερήφανο και καταλαβαίνεις ότι ήταν πραγματικά σπουδαίο κατόρθωμα.

Υπάρχουν και δύο παίκτες που ήταν επίσης μέσα στην καλύτερη ομάδα της προηγούμενης δεκαετίας (σσ. Διαμαντίδης και Ναβάρο), αλλά είναι όλοι νικητές. Έχουμε και τον Λούκα Ντόντσιτς, που είναι εξαιρετικό ταλέντο και είχε μεγάλη επιρροή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Επειδή εγώ είμαι ψηλός και είμαι πλέον προπονητής, θα επέλεγα για αρχή τον Κάιλ Χάινς και τον Γιώργο Πρίντεζη στο "5" και στο "4 " και μετά θα μπορούσα να διαλέξω οποιονδήποτε από τα άλλα παιδιά και θα ήταν σίγουρα μια πάρα πολύ καλή ομάδα.

Έχω υπάρξει συμπαίκτης με κάποια από τα μέλη της ομάδας αυτής της δεκαετίας , με τον Πρίντεζη και τον Μίλος Τεόντοσιτς (σσ. στον Ολυμπιακό). Βγάζοντας αυτούς τους δύο έξω, θα έπαιρνα τον Σπανούλη να παίξει μαζί μου.

Όλοι όμως οι παίκτες, έχουν ευστοχήσει σε μεγάλα σουτ της τελευταίας στιγμής, έχουν φέρει τεράστιες επιτυχίες στις ομάδες τους. Μπορούμε να μιλήσουμε για το καλάθι που πέτυχε ο Πρίντεζης στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, που έμοιαζε με χουκ (σσ. το γνωστό και ως "πεταχτάρι"), για τα νικητήρια σουτ του Σπανούλη, του Ναβάρο, του Διαμαντίδη. Όλοι τους είχαν σπουδαίες στιγμές κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, έφεραν τίτλους στις ομάδες τους και αξίζουν που βρίσκονται στη λίστα.

Αυτή είναι η Euroleague, τα πάντα μετράνε και αυτό που μου αρέσει περισσότερο στη διοργάνωση είναι ότι υπάρχει ένταση από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή και δεν υπάρχουν ματς που μπορείς να χαραμίσεις. Δέκα μήνες ζεις μέσα στο άγχος Είναι απαιτητικό, αλλά η ανταμοιβή είναι μεγάλη αν επιτύχεις».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ