21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παίκτης-έκπληξη προτάθηκε στην ΑΕΚ!

Με την απόκτηση του Νίκου Ζήση ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θέλησε να καλύψει το κενό που άφησε στην ΑΕΚ η αποχώρηση του Χάουαρντ Σαντ Ρος, όμως στην πορεία οι τραυματισμοί του Γκίκα και του Λάνγκφορντ, που θα μείνουν για κάμποσο καιρό εκτός δράσης, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα. Και νέα κενά.

Κατά συνέπεια ο προπονητής της ΑΕΚ και οι συνεργάτες του εξακολουθούν να ερευνούν την αγορά για έναν ακόμα υψηλόσωμο γκαρντ, με έφεση στο σκοράρισμα, που θα μπορεί να δώσει λύσεις σε τομείς όπου διέπρεπαν οι Σαντ Ρος και Λάνγκφορντ. Στις λίστες που έχουν στα χέρια τους από διάφορους μάνατζερ και μελετούν, υπάρχουν κάποια ονόματα με ενδιαφέρον, ένα όμως είναι αυτό που ξεχωρίζει πέραν οποιουδήποτε άλλου.

Αυτό του Ταϊρίκ Έβανς!

Πρόκειται για έναν παίκτη που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να διανοηθεί καν ότι θα ερχόταν στην Ευρώπη, αν πέρυσι τον Μάιο το ΝΒΑ δεν τον τιμωρούσε με διετή αποκλεισμό, επειδή βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Για έναν παίκτη που σκόραρε 15,7 πόντους κατά μέσο όρο στα 11 χρόνια της παρουσίας του στο ΝΒΑ και στο ξεκίνημα της καριέρας του στους Σακραμέντο Κινγκς είχε θεωρηθεί ανατέλλων σούπερ σταρ. Το 2010, μάλιστα, είχε αναδειχθεί ρούκι της χρονιάς σκοράροντας 20,1 πόντους ανά αγώνα. Ο άστατος χαρακτήρας του δεν του επέτρεψε εν τέλει να γίνει σούπερ σταρ, παρέμεινε όμως ένας αξιόπιστος σκόρερ, που έβρισκε πάντα συμβόλαιο, περνώντας μετά από μια τετραετία στους Κινγκς, από τους Πέλικανς, τους Γκρίζλις και πέρυσι από τους Ιντιάνα Πέισερς.

Με ύψος 1,98 ο 31χρονος Ταϊρίκ Έβανς έχει μεγάλο κορμί, είναι και χαρισματικός σκόρερ, αλλά ο άστατος χαρακτήρας του, η περιπέτειά του με τις απαγορευμένες ουσίες και το γεγονός ότι έχει να παίξει μπάσκετ από τον περασμένο Απρίλιο κάνουν τους ανθρώπους της ΑΕΚ να αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφύλαξη την περίπτωσή του. Επιπλέον, δεν είναι καλός αμυντικός κι αυτό είναι ένα βασικό μειονέκτημά του σε σχέση με αυτά που έχει στο μυαλό του ο Παπαθεοδώρου.

Γι' αυτό, άλλωστε, ο προπονητής της ΑΕΚ δεν δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμος να ασχοληθεί με την περίπτωση του Μάνι Χάρις, παρόλο που κι αυτός έχει ψηλό κορμί και έφεση στο σκοράρισμα, ενώ έχει παιχνίδια στα πόδια του, καθώς αγωνίζεται στην Κίνα. Το συμβόλαιό του με την Σαντόνγκ είναι ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας.

Στην ΑΕΚ έχει προταθεί μία ακόμα ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη. Ο Αρ Τζέι Χάντερ (26, 1,96), ο οποίος έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Τουρκ Τέλεκομ, παρά το ότι ήταν από τους καλύτερους παίκτες της στο BCL σκοράροντας σχεδόν 14 πόντους ανά αγώνα. Δεν είχε καλές σχέσεις με τον προπονητή της ομάδας όμως, γι' αυτό έφυγε. Ο Χάντερ είναι ένας εκπληκτικός σουτέρ, καθώς σουτάρει με 42% για τρίποντο, φαίνεται όμως πως δεν συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που κυρίως αναζητά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον αποκτηθεί ένας ακόμα ξένος, η λογική λέει πως θα πάρει αρχικά τη θέση του Λάνγκφορντ στο ρόστερ της Basket League και όταν επιστρέψει ο Αμερικανός, θα παίζει μόνο στο BCL ή θα αντικαταστήσει τον Τσάλμερς, που όταν επιστρέψει και ο Γκίκας μάλλον θα... περισσεύει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ