18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παίζοντας με τη φωτιά

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με διαφορά 8 πόντων στο 35', αλλά αντί να τελειώσει το παιχνίδι, έκανε ό,τι έπρεπε για να χάσει από τη Σολέ, μόνο που δεν έχασε. Δύο εύστοχες βολές του Λοτζέσκι κι ένα λάθος του Στόκτον τής επέτρεψαν να νικήσει με 83-81 και να κάνει το 3/3 στο Basketball Champions League. Δεν έπαιξε ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα της τάξης των 2-3 πόντων και το διατήρησε σε όλη την πρώτη περίοδο, δίχως πάντως να μπορέσει να ξεφύγει περισσότερο, παρά το ότι στην επίθεση λειτουργούσε αρκετά καλά. Ο Γκίκας διαχειριζόταν σωστά το παιχνίδι, οι Λάνγκφορντ και Ρογκαβόπουλος έδιναν λύσεις στο σκοράρισμα, ωστόσο το πρόβλημα ήταν πως η Σολέ κατάφερνε σε αρκετές περιπτώσεις να επιβάλλει το γρήγορο ρυθμό που της αρέσει, ενώ και ο Μπλέικς με το παιχνίδι του προκαλούσε προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης. Αν μάλιστα η Σολέ ήταν πιο εύστοχη, θα μπορούσε να είναι αυτή μπροστά στο σκορ.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 21-20 υπέρ της ΑΕΚ, η οποία στη δεύτερη περίοδο έδειξε διάθεση να κυριαρχήσει. Η πεντάδα με τον Ζήση πόιντ γκαρντ, τους Λοτζέσκι, Κατσίβελη στα "φτερά" και τους Ματσιούλις, Σλότερ μέσα στη ρακέτα αποδείχθηκε εξόχως αποτελεσματική και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στην άμυνα ο Σλότερ ήταν απροσπέλαστος θωρακίζοντας τη ρακέτα και αναγκάζοντας τους αντιπάλους να σουτάρουν από την περιφέρεια άστοχα. Στην επίθεση η μπάλα κυκλοφορούσε σωστά με τον Ζήση, ενώ ο Λοτζέσκι ήταν και πάλι αυτός που πυροδότησε το ξέσπασμα.

Με 6 συνεχόμενους πόντους του Αμερικανοβέλγου η ΑΕΚ ξέφυγε με 37-24 στο 15', αλλά στη συνέχεια ο Παπαθεοδώρου άλλαξε την πεντάδα για να τη φρεσκάρει κι αυτό χάλασε την αμυντική χημεία της. Η Σολέ βρήκε τρόπους, κυρίως με τον Ντιαρά, να κάνει ζημιές και να μειώσει την εις βάρος της διαφορά στους 6 πόντους. Το ημίχρονο έληξε με την Ένωση προηγούμενη με 43-37.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ μπήκε χαλαρή στην άμυνα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Σολέ να μπει ξανά γερά στο παιχνίδι. O Μπλέικς αρχικά, αλλά πολύ περισσότερο ο Κρομά στη συνέχεια έκαναν μεγάλη ζημιά στην Ένωση και ο Παπαθεοδώρου αναγκάστηκε να επαναφέρει Σλότερ, Ζήση και Λοτζέσκι στην πεντάδα. Όμως αυτή τη φορά το σχήμα δεν λειτούργησε το ίδιο καλά, κυρίως επειδή ο Σλότερ φορτώθηκε με φάουλ και αποσύρθηκε, ενώ και ο Λοτζέσκι δεν πήρε τόσες προσπάθειες όσο στο πρώτο μέρος. Συν τοις άλλοις η Σολέ ήταν πιο εύστοχη από την περιφέρεια και κυρίως χάρη στα σουτ του Κρομά κατάφερε να περάσει μπροστά με 56-55 στο 28'. Παρ' όλα αυτά ένα τρίποντο του Λοτζέσκι κι ένα γκολ φάουλ του Μορέιρα από ασίστ του Ζήση επανέφεραν την Ένωση στο +5 (61-56), ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 61-58.

Η ΑΕΚ έδειξε βελτίωση στην άμυνα στην τελευταία περίοδο και ακουμπώντας την μπάλα στην επίθεση στον Μορέιρα, που αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικός μέσα στη ρακέτα, ξέφυγε και πάλι με διαφορά 8 πόντων στο 35' (72-64). Η Σολέ έβρισκε τρόπους να διατηρεί την επαφή της με το σκορ, αλλά και η ΑΕΚ είχε λύσεις, καθώς ο Ζήσης μοίραζε σωστά το παιχνίδι και έβρισκε ελεύθερους συμπαίκτες, που έκαναν τη δουλειά.

Η Σολέ μείωσε 79-75 στο 38' με τον Ντιαρά, που έκανε μεγάλη ζημιά μέσα στη ρακέτα, και μετά από δύο χαμένες βολές του Λάνγκφορντ και δύο διαδοχικά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ο Κρομά με λέι απ έκανε 79-77 με 56'' να απομένουν για το τέλος.

Ήταν η ώρα για τον Λάνγκφορντ να πάρει την μπάλα στα χέρια του. Στα 37'' κέρδισε φάουλ, αλλά έχασε και πάλι μία βολή κάνοντας το 80-77. Στην επίθεση της Σολέ η ΑΕΚ έχασε ένα ακόμα αμυντικό ριμπάουντ κι έτσι ο Κρομά με νέο λέι απ έφερε τη γαλλική ομάδα σε απόσταση αναπνοής 15'' πριν από το τέλος (80-79).

Ο Λοτζέσκι κέρδισε φάουλ στα 12'' και με δύο βολές έκανε το 82-79. Η ΑΕΚ δεν έκανε φάουλ, αλλά ο Στόκτον έκανε βήματα, έτσι η Σολέ έχασε την ευκαιρία της. Άργησε να κάνει και φάουλ μετά το τάιμ άουτ και στα 4'' ο Ζήσης με 1/2 βολές σφράγισε τη νίκη της Ένωσης, ενώ ο Μπλέικς στο φινάλε έγραψε το τελικό 83-81.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ: Ο Νίκος Ζήσης σκόραρε μόλις 3 πόντους, αλλά ήταν ο πιο πολύτιμος παίκτης της ΑΕΚ στο παρκέ. Ήταν ο παίκτης που κατηύθυνε με μαεστρία το επιθετικό παιχνίδι της κι απόδειξη γι' αυτό ήταν οι 8 ασίστ που μοίρασε. Επιπλέον έβαλε στο τέλος τη βολή με την οποία η Ένωση σφράγισε τη νίκη της.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ σούταρε με καλύτερο ποσοστό εντός παιδιάς (54% έναντι 49%), όμως η Σολέ πήρε δύο περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ (11 έναντι 9). Κι αυτό λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίο για την Ένωση στο τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ