16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πίστονς: Κάνινγκχαμ ο “εκλεκτός”! (vid)

Στον Κέιντ Κάνινγκχαμ έχουν καταλήξει όπως όλα δείχνουν οι Ντιτρόιτ Πίστονς, οι οποίοι διαλέγουν με το πρώτο πικ στο αποψινό ντραφτ του NBA! Ποιος είναι ο υποψήφιος... μεσσίας των Πίστονς και ποια είναι η μόνη περίπτωση να τον αφήσουν από τα χέρια τους.

Μπορεί να έχουμε μερικές ώρες μπροστά μας μέχρι να δούμε και επίσημα τις επιλογές των 30 ομάδων στη φετινή διαδικασία του ντραφτ, όμως ήδη, έχουμε στα χέρια μας τον "εκλεκτό" των Ντιτρόιτ Πίστονς για το πρώτο πικ της φετινής διαδικασίας. Ο παίκτης που αγωνίστηκε στο πανεπιστήμιο του Οκλαχόμα Στέιτ, Κέιντ Κάνινγκχαμ, θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το #1 πικ στο φετινό ντραφτ. Όπως αναφέρει ο έγκριτος Έιντριαν Βονιαρόφσκι, υπάρχει μόνο μία πιθανότητα να αλλάξει αυτό και σίγουρα δεν θα είναι για τα... μάτια κάποιου άλλου εκ των περιζήτητων ταλέντων του φετινού ντραφτ, όπως είναι ο Τζέιλεν Γκριν ή ο Έβαν Μόμπλεϊ. Οι Πίστονς θα αλλάξουν απόφαση μόνο αν μία ομάδα τους προσφέρει ένα πακέτο ανταλλαγής υπερβολικά καλό για να αρνηθούν, το οποίο μάλιστα θα πρέπει να είναι ένα ιδιαίτερα "πλούσιο" πακέτο.

Ο λόγος είναι απλό. Σε ένα ντραφτ το οποίο θεωρείται αρκετά ταλαντούχο, ο Κάνινγκχαμ είναι ήδη ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους της draft class του. Δεν είναι υπερβολή να τον θεωρήσουμε έναν υποψήφιο... μεσσία για την ομάδα των Πίστονς, καθώς σύμφωνα με τις αναλύσεις, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της τελευταίας δεκαετίας. Ένας ψηλός γκαρντ που έχει διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο "οπλοστάσιο" κινήσεων, ο Κάνινγκχαμ θεωρείται παίκτης έτοιμος για να αναλάβει σημαντικό ρόλο σε ομάδα ΝΒΑ από την πρώτη στιγμή, θυμίζοντας αρκετά τον Λούκα Ντόνσιτς, σε αυτό το κομμάτι.

O Κάνινγκχαμ απέναντι στην Ελληνική ομάδα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ19 στο Ηράκλειο, το 2019.

Ο 19 ετών άσος του Οκλαχόμα Στέιτ μάλιστα έχει ύψος 2.03 μέτρα, είναι αθλητικός με σωματοδομή που περισσότερο θυμίζει φόργουορντ παρά περιφερειακό παίκτη, σε μία τάση (αυτή των oversized άσων) που γίνεται όλο και περισσότερο διαδεδομένη στο Αμερικανικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Η εξαιρετική ικανότητά του να αποτελεί διπλή απειλή ως χειριστής της μπάλας, είτε ως δημιουργός είτε ως εκτελεστής, τον κάνει ιδανικό στο πικ εν ρολ και όπως είναι φυσικό τον βάζει στην πρώτη θέση ομάδων χωρίς κάποιον παίκτη που να λειτουργεί ως ακρογωνιαίος λίθος, με τους Πίστονς να ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό το προφίλ.

Προφανώς μένει να δούμε πόσο ομαλή θα είναι η μετάβασή του από το Κολλέγιο στο ΝΒΑ και αν θα αντέξει το βάρος του να ηγηθεί μίας ομάδας από την πρώτη ημέρα, όπως κλήθηκαν να κάνουν οι παίκτες που είχαν την ταμπέλα του ξεχωριστού ταλέντου, όμως όπως φαίνεται, οι Ντιτρόιτ Πίστονς βρήκαν μετά από πολλά χρόνια, έναν λόγο για να χαμογελάνε!

Θαυμάστε τον Κέιντ Κάνινγκχαμ εν δράσει:

https://www.youtube.com/watch?v=4IyUsyIx2U8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ